Koop nu, betaal later > Online-lening.net

Koop nu, betaal later

Koop nu, betaal later

Koop nu, betaal later

Nu kopen en later pas betalen

Koop nu, betaal later. U hoort deze term wel vaker. Vooral bij reclames van automerken op radio en televisie. U kunt dan nu een auto kopen met een lening voor 0% rente.

“Koop nu, betaal de andere helft volgend jaar pas met 0% rente ” of “nu de helft, straks de andere helft tegen 0% rente ”

Maar pas op. Dit is een vorm van een krediet waarbij u geregistreerd wordt bij het BKR. Het gaat hier immers om een uitgestelde betaling, ofwel u betaald later pas een bepaald bedrag trerug terwijl u wel al in de uato rond mag rijden. Dus u heeft de goederen (in dit geval de auto) al ontvangen maar deze heeft u maar voor de helft betaald. Dus is er sprake van een lening. Wel tegen 0% rente maar dat maakt niets uit. Het blijft een lening, u betaald immers pas later het bedrag terug.

Meubels, scooters en keukens

Maar ook scooters, meubels, keukens en witgoed worden aangeboden met aantrekkelijke regelingen met zogenaamde “gratis” leningen. Of u vindt of dit u geld kost of niet, het feit blijft dat u een vorm van een lening aangaat waardoor u een positieve BKR registratie krijgt.

En natuurlijk is er dan nog niets aan de hand. Zolang u een positieve BKR registratie heeft hoeft u zich geen zorgen te maken. Pas als u grove achterstallige betalingen heeft op uw lening(en), dan veranderd uw registratie in een negatieve BKR registratie.

De gevallen waarbij u een positieve BKR registratie krijgt zijn deze;

  • U heeft een kredietlimiet op uw rekening. Dit betekent dat u kunt roodstaan.
  • U heeft een creditcard.
  • U heeft een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
  • U maakt gebruik van een uitgestelde betaling (‘koop nu, betaal later’)
  • U maakt gebruik van een private lease-regeling.
  • Als u een abonnement neemt op bv een smartphone die duurder is dan 250 euro, en welke u middels een maandelijks bedrag afbetaald.

Betaalt u altijd op tijd, dan zorgt u ervoor dat de registratie positief blijft. Koop nu, betaal later betekent dus niet té laat. Later betalen is dus in pricipe geen probleem. Dus vraag vandaag nog online een offerte aan voor een lening :

Direct online een lening aanvragen

Negatieve BKR registratie

U voorkomt een negatieve registratie door de verplichte aflossingen op tijd te betalen. Als u niet op tijd betaalt, krijgt u herinneringen en aanmaningen van uw kredietverstrekker of geldschieter. Voordat deze kredietverstrekker of geldschieter een Achterstandsmelding bij het BKR doet, waarschuwt hij u middels een vooraankondiging. U heeft dan nog een laatste kans om uw achterstand te betalen en een negatieve registratie te voorkomen.

Alles over de BKR registratie

Lees alles over de BKR registratie, controle en de diverse coderingen op onze speciale pagina over BKR registraties.

Toch geld lenen zonder BKR toetsing

U kunt wel geld lenen zonder dat er een BKR toetsing aan te pas komt. Dit kan door middel van een minilening. Een minilening is een kleine lening tot 1500 euro met een korte looptijd. In het artikel over geld lenen zonder BKR toetsing leest u er alles over.