Als ondernemer een klacht indienen over de financiële dienstverlening

Als ondernemer een klacht indienen bij het Kifid

Als ondernemer een klacht indienen over de financiële dienstverlening

Ook mkb’ers en zzp’ers kunnen voortaan aankloppen bij klachteninstituut Kifid als ze een klacht hebben over de financiële dienstverlening van een kredietverstrekker.

Naast consumenten, kunnen vanaf 1 juli 2018 ook kleinere mkb-bedrijven en zzp’ers terecht bij het klachteninstituut voor financiële dienstverlening Kifid.

Ondernemers kunnen bij het Kifid aankloppen als zij een klacht hebben rond een financiering en de bank of kredietverstrekker deze niet goed oplost. Eerder waren ze dan aangewezen op de rechter, wat vaak in een prijzige procedure strandde.

Volgens het Kifid missen mkb’ers en zzp’ers vaak de financiële kennis die bij grotere bedrijven wel aanwezig is. Het nieuwe klachtenloket voor ondernemers is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Het is onderdeel van de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering. In die gedragscode, opgesteld door de NVB, staat omschreven wat kleinzakelijke klanten van banken mogen verwachten.

Kosten

Wie naar het Kifid stapt, mag een maximale omzet van 5 miljoen euro per jaar boeken. Ondernemers moeten zelf 250 euro bijdragen in de kosten. Een hoger beroep kost 500 euro.

Klachten waarmee de ondernemer terecht kan bij het Kifid zijn bijvoorbeeld geschillen rond het zakelijk krediet of wijzigingen van het rentetarief. In een bindende uitspraak kan het Kifid maximaal 250.000 euro aan geleden schade toewijzen.

Het klachteninstituut heeft in 2017 in totaal 3.141 klachten van consumenten over financiële dienstverleners behandeld.

Offerte voor een lening aanvragen

U als ondernemer kunt ten alle tijde een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen bij een van de zakelijke kredietverstrekkers uit de lijst die wij voor u hebben samengesteld:

 

Overzicht van zakelijke kredietverstrekkers