BKR regels per 1 december 2016

Wijziging kredietregistratie per 1 december 2016

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle personen in Nederland die een vorm van krediet hebben. Dit kan een lening of schuld te zijn. Ook het bezit van een creditcard, postorderkrediet, prive leaseauto  roodstaan bij de bank of een autolening tegen 0% rente bij een garage zijn redenen om geregisreerd te staan bij het BKR.

BKR regels 1 december 2016

Positieve of negatieve registratie

Als u een BKR registratie heeft, is dat niet meteen nadelig voor u. Als u altijd uw schulden van uw creditcard op tijd betaald of af laat schrijven middels een automatische incasso, en uw lening netjes aflost of een korte roodstand (negatief saldo) bij de bank altijd snel oplost, dan heeft u een positieve registratie. Dan is er niets aan de hand. Alleen als u echte betalingsachterstanden heeft voor welke vorm van schulden of leningen dan ook, en hier regelmatig problemen mee heeft of te vaak niet af kunt lossen, dan kunt u een negatieve BKR registratie krijgen.

Wat is er veranderd per 1 december 2016

U krijgt per 1 december 2016 een BKR registratie onder de volgende voorwaarden:

  • U leent meer dan 250 euro
  • U leent met een langere looptijd dan 1 maand
  • Geldig voor alle leenvormen zoals hierboven omschreven. We bedoelen hier dus een creditcard, prive leaseauto of postorderbedrijf. Ook het kopen van een auto op afbetaling met 0% rente of het kopen van een telefoontoestel welke u na 2 jaar met een maandelijks bedrag betaald, valt onder een krediet.

Dus: Alle kredieten van meer dan €250 én die u langer dan 1 maand gebruikt worden geregistreerd. Deze worden getoond als de kredietverstrekker u toetst. En dan nog is het afhankelijk van hoeveel schulden en wat voor een soort schulden u heeft, of een kredietverstrekker u betrouwbaar genoeg acht om een lening aan u te verstrekken.

Een lening aanvragen

Wees niet bang en vraag die lening gewoon aan. Als u het niet vraagt dan weet u het antwoord ook nooit. Zo simpel is het. U kunt er alleen maar wijzer van worden. Een BKR registratie is lang niet altijd een reden om geen lening te kunnen krijgen.

Bekijk op deze pagina van onze website de diverse kredietverstrekkers en vraag uw lening vandaag nog online aan !

Het meest complete overzicht van alle geldverstrekkers online

Direct naar het overzicht van geldverstrekkers