Geld lenen in België

Geld lenen in België

Geld lenen in Belgie

Geld lenen in België is mogelijk voor inwoners van België. Bij online-lening.net heeft u de keuze uit onderstaande kredietverstrekkers welke allemaal zijn gecontroleerd en onder toezicht staan van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. U kunt dus met een gerust hart en vertrouwen een lening afsluiten bij deze geldverstrekkers in Belgie.

Geld lenen in België

Wil je een lening aanvragen zonder hoge kosten en de beste voorwaarden ? Volg dan onderstaand stappenplan. Er zit veel verschil tussen de offertes die je ontvangt van aanbieders. De goedkoopste lening vind je zo:

  1. Bekijk de aanbieders in onderstaand overzicht
  2. Bezoek websites van gekozen aanbieders
  3. Vraag gratis offertes aan op hun website
  4. Vergelijk de offertes; let vooral op de rente en kosten
  5. Kies de goedkoopste en neem contact op of accepteer de offerte die u heeft ontvangen

Geld lenen in Belgie:

 

Geld lenen in België bij Santander BelgieSantander Consumer Finance

-In België lenen
-Persoonlijke lening
-Leen tot 50.000 euro
-Looptijd tot 10 jaar
-Excellente klantenservice

 

 

Santander BelgieDirect online een lening aanvragen bij Santander Belgie

 


Geld lenen in België bij CreditCourtCreditCourt

-Autoleningen
-Gezin
-Bedrijf
-Zelfstandigen
-Leen tot 90.000 euro
-Looptijd tot 5 jaar

 

CreditcourtDirect naar Creditcourt

 

 


Geld lenen in België voor Nederlanders is vaak niet makkelijk , maar ook niet geheel onmogelijk. U kunt altijd een offerte aanvragen bij bovenstaande kredietverstrekkers en in overleg met hen kunt u dan wellicht toch een lening afsluiten, afhankelijk van de situatie en uw eventuele connecties met België . U bent bv woonachtig in België maar werkt in Nederland of u heeft een adres in België waar de leningaanvrager (tijdelijk) woont of verblijft.

Kan ik als Nederlander geld lenen in België ?

Het lijkt misschien logisch dat je in een ander Europees land een lening kunt afsluiten. Vooral in buurland België zou dit vanwege de taal en de Europeesche regelgeving geen enkel probleem moeten zijn. Helaas ligt het in de praktijk iets anders. Als een Nederlander een lening wil afsluiten in België is dat vrijwel onmogelijk, tenzij je in België woont.

Geld lenen in België als Nederlander. Waarom wilt u dat eigenlijk ?

Een goede reden zou kunnen zijn dat er een lagere rente wordt gevraagd of dat er betere voorwaarden bij een Belgische lening zouden kunnen gelden. Maar de grootste reden om geld te lenen in België als Nederlander is om de BKR kredietcheck te omzeilen.

Leningen die je in Nederland afsluit, worden altijd geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) in Tiel.

Voordat een bank of andere geldverstrekker een lening verstrekt in Nederland, vragen ze eerst je gegevens op bij het BKR. Ze willen controleren of er niet nog meer leningen op je naam staan waardoor je inkomen nu al onder druk staat. Tevens doen ze dit om na te gaan in hoeverre er betalingsproblemen zijn of zijn geweest in de afgelopen vijf jaar.
Belgische banken hebben geen toegang tot het Nederlandse BKR, dus kunnen zij deze gegevens niet opvragen, maar ook niets registreren. Dit vormt dus een risico voor de Belgische kredietverstrekker en derhalve zullen ze een lening aan een Nederlander die in Belgie wilt lenen vrijwel altijd afwijzen.

Lenen in België

Vraag je bij een Belgische bank een lening aan, dan willen ze informatie over je gezinssituatie, je inkomen en je vaste lasten. Ook wordt er gevraagd naar je Rijksregisternummer en het woonadres moet in België zijn. Als u als Belg een lening afsluit in Belgie dan wordt u geregistreerd bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP).

Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt in Nederland en daarom geld wilt lenen in België moet je je realiseren dat er niet voor niets een BKR registratie bestaat in Nederland. Men wil op die manier namelijk voorkomen dat je te veel, of een te hoge schuldenlast opbouwt en daardoor in de problemen raakt. Het is dus eigenlijk voor uw eigen bescherming.

Geld lenen in België

Als Nederlander gewoon geld lenen in Nederland

Lukt het niet om een lening als Nederlander in Belgie af te sluiten dan kunt u uiteraard gewoon bij een Nederlandse kredietverstrekker terecht voor een gewone lening. Kijk hiervoor in ons overzicht van Nederlandse kredietverstrekkers:

Naar het overzicht van kredietverstrekkers