Geld lenen zonder BKR toetsing > Online-lening.net

Geld lenen zonder BKR toetsing kan via een minilening

Leen tot 1500 euro zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing is wél mogelijk

Als je geld wilt lenen en je hebt een negatieve BKR registratie, dan is het vrijwel onmogelijk om nog een extra lening af te sluiten met een reguliere lening zoals bv een doorlopend krediet.
Je kunt met een minilening geld lenen zonder BKR toetsing, er wordt dus niet gekeken of je elders nog andere leningen hebt lopen. Hieronder volgt de uitleg wat een BKR registratie en toetsing inhoudt.

BKR registratie : wat betekent dat ?

BKR registratie

Als je een lening afsluit krijg je een BKR registratie

Als je een lening afsluit dan wordt dit door de geldverstrekker vastgelegd in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Dit is ondergebracht bij de Stichting BKR Bureau Krediet Registratie. Dit heet dus een BKR registratie. Hierin staat dan een overzicht van alle leningen die je hebt afgesloten. Ook eventuele betalingsachterstanden die bij deze registratie horen worden vastlegd.

Het BKR houdt dus precies bij wie er in Nederland een lening heeft afgesloten, bij wie en voor welk doel deze is afgesloten. Ook de hoogte van de lening en of de lening al dan niet geheel of gedeeltelijk is afbetaald staat genoteerd. Dit noemt men een BKR registratie.

Een BKR registratie wordt altijd gedaan om er voor te zorgen dat je niet zomaar bij meerdere geldverstrekkers een lening afsluit. Zo zou je heel veel geld bij elkaar kunnen lenen bij meerdere instanties zonder dat deze dat van elkaar weten. Dat wordt met een BKR registratie voorkomen. Hierdoor kan je schuld te hoog worden, of voorkomt dat je de ene schuld met de andere lening gaat aflossen. Dit is in principe niet verboden, als je ergens anders een nieuwe goedkopere of betere lening kunt krijgen. In ieder geval wordt er precies bijgehouden hoeveel je schuld is en of je nog recht hebt op een extra geldbedrag bij de aanvraag van een nieuwe lening. Ook als je een hypotheek gaat aanvragen dan wordt er gecontroleerd of en hoeveel je schuld is die je op dat moment al hebt lopen.

Het hebben van een BKR registratie heeft direct gevolgen voor de maximaal verkrijgbare hypotheek die je eventueel wilt gaan afsluiten! Wees hier bewust van wanneer je een lening aangaat als je nog een hypotheek wilt gaan afsluiten in de toekomst. Let op: De regelgeving is per 1 december 2016 veranderd. Lees hier alles over de nieuwe BKR regels.

Een BKR registratie blijft nog 5 jaar nadat de lening is afbetaald in het systeem staan. In die 5 jaar kun je uiteraard weer een nieuwe lening afsluiten, want je hebt op dat moment geen openstaande schulden meer.

BKR registratie of BKR toetsing ?

BKR registratie:
Je staat geregistreerd bij het BKR als je al een lening hebt lopen. Hierdoor kun je waarschijnlijk niet nóg meer lenen. Het ligt er maar net aan wat voor een lening je al hebt lopen. Je wordt dus geregistreerd als iemand die al een lening heeft of als je net een lening hebt afgesloten.
BKR toetsing of BKR controle:
De geldverstrekker controleert of je al een lening hebt lopen. Dit is om te zien of je al een lening hebt lopen, om welk bedrag het gaat en hoe netjes je die (hebt) afbetaald.

Geld lenen mét een BKR registratie

Als je een oude lening netjes hebt afbetaald dan is er niks aan de hand. Je staat dan wel geregistreerd maar dat geeft dan geen belemmering om een nieuwe lening af te sluiten. Heb je wel nog een lopende lening, dan is het afhankelijk van hoe groot de lening is en of je netjes alles op tijd terugbetaald.

Je kunt altijd een gewone lening aanvragen bij een kredietverstrekker die een BKR toetsing uitvoert. Een BKR registratie hoeft er niet per definitie voor te zorgen dat je geen lening meer kunt afsluiten. Wel kan het voorvallen dat je te maken krijgt met een hogere rente doordat je tot de zogenaamde risicogroep behoort.

Een minilening biedt uitkomst

Een minilening is een lening die je snel online kunt afsluiten.  Je kunt tot 1500 euro lenen zonder BKR toetsing te ondergaan. Ook wordt je niet geregistreerd bij het BKR, dus een volgende minilening is dan ook geen probleem.

Zo kun je tóch snel over een aanzienlijk bedrag beschikken om die noodzakelijke wasmachine, koelkast of televisie te kopen. Of een scooter of smartphone die je nu wilt kopen maar waar je even niet officieel geld voor kunt lenen. Officieel bedoelen we dan een echte lening bij een bank waarbij er een BKR toetsing plaatsvindt.

Een minilening hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn. Voor het lenen van 1000 euro voor 2 maanden betaalt je slechts 16 euro ! Dat is toch heel goed te overzien ! En dan heb je toch wat je hebben wilde, even snel een behoorlijk bedrag op het moment dat het je uitkomt.

Eigenschappen van een lening zonder BKR toetsing

Dit zijn de kenmerken van een minilening:

 • 30 tot 62 dagen looptijd
 • 100 tot 1500 euro leenbedrag
 • 13,99 % JKP ( Jaarlijks Kosten Percentage)
 • 24 uur na akkoord geld op uw rekening
 • via iDeal aflossen
 • Risicodekking dmv garantstelling
 • Live chat en telefonische ondersteuning

Rekenvoorbeeld minilening

 • 100 euro lenen voor 30 dagen kost je in totaal 101,08 euro, dus 1,08 euro kosten
 • 1000 euro lenen voor 45 dagen kost je in totaal 1015,02 euro dus 15,02 euro kosten
 • 1500 euro lenen voor 62 dagen kost je 1525,11 euro dus 25,11 euro kosten

Hoe werkt het aanvragen van een lening zonder BKR toetsing

 • Kies het bedrag dat je wilt lenen
 • Upload uw ID bewijs, uw rijbewijs of uw paspoort
 • Vul alle gegevens in
 • Kiest een garantsteller (een garantsteller is iemand die garant staat voor de terugbetaling van uw lening, dit is om het risico in te kunnen dekken)
 • Voer een rekeningverificatie uit, om te controleren of het inderdaad uw bankrekening is
 • Bevestig de aanvraag om de gekozen lening af te sluiten
 • Bij akkoord heeft je binnen 24 uur het geld op uw rekening
  Online een minilening afsluiten

Leen zonder BKR toetsing via een minilening

Er zijn op dit moment twee mogelijkheden om een minilening of microkrediet af te sluiten.

Een minilening aanvragen bij Ferratum is snel geregeld en je hebt het geld vaak binnen 24 uur op je rekening staan. Ferratum heeft minileningen van 100 tot 1500 euro.  Een Ferratum minilening is eenvoudig online aangevraagd en snel op je rekening gestort.

Minilening zonder BKR toetsing bij Ferratum

Ferratum minilening
Saldodipje heeft ook minileningen van 100 tot 1500 euro. Ook bij saldodipje heb je binnen 24 uur geld op je rekening nadat je aanvraag akkoord is bevonden.

Saldodipje minilening

Saldodipje minilening

Wij adviseren om één van deze twee aanbieders van leningen zonder BKR toetsing te raadplegen. Leen wel verstandig, en wees je er van bewust dat geld lenen ook geld kost. Leen niet meer dan noodzakelijk is en probeer verstandig met je geleende geld om te gaan. Zo kun je toch veel plezier beleven aan een minilening. Na afbetaling van de minilening zul je zien dat het een hele mooie snelle uitkomst is geweest om even het tekort aan saldo of de snelle behoefte aan geld op te vangen.

 

De soorten BKR registraties

Nog even een korte uitleg. Een BKR registratie heeft twee varianten, te weten een positieve BKR registratie en een negatieve BKR registratie.

Positieve BKR registratie

Ten eerste als je helemaal geen lening(en) of hypotheek hebt, of de afgelopen 5 jaar niet hebt gehad, dan heb je géén BKR registratie.
Zowel, dan ben je geregistreerd met een positieve BKR registratie (of BKR codering genoemd) in de volgende gevallen, en alléén pas bij een bedrag hoger dan 250 euro:

 • Je hebt een kredietlimiet op je rekening. Dit betekent dat je kunt roodstaan.
 • Je hebt een creditcard waarbij je de schuld middels gespreide betalingen aflost.
 • Je hebt een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
 • Je maakt gebruik van een uitgestelde betaling (‘koop nu, betaal later’), voor bijvoorbeeld de aankoop van een auto.
 • Je maakt gebruik van een private lease-regeling voor een auto, motor of ander object. Denk aan de Skala TV lease contracten of zonnepanelen die je kan leasen.
 • Als je een abonnement neemt op bv een smartphone die duurder is dan 250 euro, en welke je middels een maandelijks bedrag afbetaald.
 • Je hebt een lening voor een auto, scooter, computer of soortgelijke goederen afgesloten bij de dealer of leverancier van je aankoop, om deze te financieren.
 • Als je bij een postorder bedrijf een regeling hebt getroffen voor uitgestelde betaling, dan is dit ook een soort van lening.

Zolang je netjes de aflossingen op tijd betaald is er niets aan de hand en blijft de registratie positief.

Negatieve BKR registratie

Als je een betalingsachterstand hebt op je lening dan krijgt je een negatieve BKR registratie, ook wel een negatieve BKR codering genoemd. Uiteraard heb je dan al aanmaningen gekregen en waarschuwingen van de kredietverstrekker. Tevens wordt bij een betalings achterstand van meer dan 3 maanden op je hypotheek ook een negatieve registratie vastgelegd.

BKR coderingen

Het BKR hanteert een aantal afkortingen en coderingen bij de registraties van kredieten en gsm-abonnementen.

 • AK – Aflopend Krediet (bijvoorbeeld de persoonlijke lening)
 • RK – Revolverend Krediet (bijvoorbeeld een doorlopend krediet of krediet op betaalrekening)
 • VK – Verzendhuiskrediet (denk hierbij aan krediet bij de Wehkamp, Neckermann )
 • TC – Telecommunicatievoorzieningen (dit zijn gsm-abonnementen)
 • SR – Schuldregeling (als er schuldsanering heeft plaats gevonden)
 • HY – Hypothecair krediet (dit wordt pas gemeld als er een achterstand is van meer dan 3 maanden )
 • RO – Deze melding vind plaats als je structureel ongeoorloofd een debetstand hebt op je bankrekening.

BKR codering bij betalingsachterstand

Bij structurele betalingsproblemen worden de volgende codes gehanteerd:

 • A – Achterstandsmelding, deze melding vindt plaats na een bepaald aantal maanden achterstand
 • H – Herstelmelding, deze melding wordt geplaatst zodra een achterstand is ingelopen, hersteld.
 • 1 – Er is een achterstand waarvoor een betalingsregeling getroffen is
 • 2 – Het nog openstaande gedeelte van de lening is volledig opeisbaar gesteld
 • 3 – Er is 250 euro of meer op de schuld afgeboekt
 • 4 – De kredietnemer is onbereikbaar

Je kunt zelf je eigen gegevensoverzicht bij het BKR opvragen. Zo zie je welke leningen je hebt lopen. Deze informatie wordt 5 jaar nadat de laatste lening is afbetaald bewaard.

 

Informatie video over de BKR registratie: (bron RTL Z)

Leen tot 1500 euro zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing