Hoe weet ik of een kredietverstrekker betrouwbaar is ?

Controleer de kredietverstrekkers online

Hoe weet ik of een kredietverstrekker betrouwbaar is ?

Direct naar het overzicht van geldverstrekkers

AFM vergunning

Hoe weet ik of een kredietverstrekker betrouwbaar is ? Als je een lening wilt afsluiten, dan is het belangrijk dat je dit doet bij een betrouwbare kredietverstrekker. In dit artikel lees je waarop je moet letten bij het afsluiten van een lening en hoe je kunt controleren of een kredietverstrekker betrouwbaar is.

Op de Nederlandse markt zijn ook kredietverstrekkers actief zonder vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en mogen daarom officieel geen leningen aanbieden. Op de website van de AFM kun je controleren of een aanbieder een vergunning heeft en in Nederland actief mag zijn.

Op de Belgische markt zijn de officiele kredietverstrekkers aangesloten bij de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten).

Leningen zonder BKR-toetsing

Op internet verschijnen regelmatig advertenties met aanbiedingen voor het afsluiten van leningen zonder BKR-toetsing. Deze aanbieders zijn veelal niet gevestigd in Nederland en hebben derhalve geen AFM vergunning. U kunt bij hen vaak een lening afsluiten voor een klein bedrag tot meestal 1500 euro. Dit noemt met ook wel een minilening of flitskrediet.

Kosten van een lening

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening mag een adviseur geen kosten in rekening brengen. Het berekenen van administratiekosten of kosten voor de aanvraag zijn dus niet toegestaan. Voor een advies over verzekeringen mogen wel kosten in rekening gebracht worden. Maar verzekeringsadvies is niet verplicht. Informeer vooraf of een verzekeringsadviseur iets rekent, en waarvoor dat is.

Controleer aanbieder

Controleer online of een kredietverstrekker een vergunning heeft van de AFM.  Via de site van de AFM kun je controleren of een partij die leningen aanbiedt betrouwbaar is.

 

Direct online geld lenen bij de beste online kredietverstrekkers :

Direct naar het overzicht van geldverstrekkers