Soorten leningen

Leningen : soorten en eigenschappen

Soorten leningen die u online kunt afsluiten

Een overzicht van alle soorten leningen die u via online-lening.net kunt afsluiten:

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een van de soort leningen waarbij u niet gebonden bent aan een maandelijkse vaste aflossing. Een doorlopend krediet staat er voor bekend een flexibel krediet te zijn waarbij u een deel van het krediet terug op kunt vragen of juist sneller kunt aflossen zonder dat daarvoor extra kosten in rekening worden gebracht. Een minpunt bij een doorlopend krediet is de relatief hoge rente. De rente van een doorlopend krediet ligt immers hoger dan bij een hypotheek en een persoonlijke lening. Ook dit heeft weer alles te maken met de flexibele voorwaarden, vooral omdat ook de looptijd van het krediet aan wijzigingen onderhevig is.
In Nederland gaat een aanvraag voor een doorlopend krediet altijd gepaard met toetsing bij het BKR. Bij verschillende kredietverstrekkers is de leenhistorie bij het BKR een doorslaggevende factor voor het al dan niet accepteren van het krediet.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een krediet dat u afsluit op uw persoonlijke naam en dus niet op een bedrijf. Er zijn bij een persoonlijke lening verschillende redenen om deze af te sluiten. U heeft bijvoorbeeld meer financiele ademruimte nodig of u heeft een bepaald bedrag nodig om bijvoorbeeld een auto te kopen. Een persoonlijke lening is een veel afgesloten lening waarbij het geleende bedrag in één keer aan u wordt uitbetaald en vervolgens maandelijks dient te worden afgelost. Het af te lossen bedrag bestaat uit het basisbedrag waarover een bepaalde rente wordt berekend. Die rente ligt hoger dan bij een hypotheek, maar lager dan bij een doorlopend krediet. Anders dan bij een doorlopend krediet is het dan weer wel zo dat het bij een persoonlijke lening niet mogelijk is om een deel van het afgeloste bedrag terug op te vragen. Het is daarnaast ook niet mogelijk om een groter bedrag dan afgesproken af te lossen en ook de looptijd van het krediet is niet aan wijzigingen onderhevig.

Zakelijke lening

Een zakelijke lening is een lening dat zoals de naam reeds doet vermoeden enkel en alleen kan afgesloten worden voor zakelijke doeleinden. Het krediet wordt dan ook altijd afgesloten tussen een bedrijf en een kredietverstrekker. De reden voor het krediet kan echter verschillen van situatie tot situatie. Een bekend voorbeeld van een zakelijke lening is bijvoorbeeld wanneer u als bedrijf wenst te investeren in een zogenaamde participatie. U dient in dat geval vooral te kunnen aantonen dat de participatie het geïnvesteerde bedrag terug zal kunnen opbrengen. Het kan echter eveneens voorkomen dat u als bedrijf wat meer ademruimte wenst en daarom een krediet wenst af te sluiten. Nog een andere mogelijkheid is dat u wenst te investeren in een nieuwe of betere infrastructuur of in onderzoek naar nieuwe technologieën. Ook bij een zakelijke lening is het vooral noodzakelijk om de kredietverstrekker een zo goed mogelijk inzicht te geven in de eventuele risico’s die gepaard gaan met het afsluiten van het krediet. Een zakelijke lening kunt u snel en eenvoudig afsluiten via ons overzicht van zakelijke leningen.

Minilening ( ook wel microkrediet of minikrediet genoemd)

Een mini lening is een lening tot meestal maximaal 1000 euro. Een minilening of minikrediet aanvragen gaat via internet dus u kunt ook in de avond of in het weekend snel geld lenen. Een minilening aanvragen is in dat geval de oplossing ! Zo’n minilening kan erg handig zijn wanneer u snel geld nodig heeft voor onverwachte kleinere uitgaven of voorzieningen. Een minilening is meestal vrij snel geregeld, vaak binnen een uur maar meestal binnen maximaal 24 uur. Ook als u een BKR registratie heeft kan de minilening vaak worden afgesloten omdat er voor zo’n lening meestal geen BKR controle wordt uitgevoerd. U kunt bijvoorbeeld snel een minilening aanvragen via Ferrratum.nl.

WOZ krediet

Een WOZ krediet is een lening ( Wet waardering Onroerende Zaken) waarvoor je alleen geaccepteerd kan worden als je een koopwoning hebt. In de meeste gevallen moet de waarde van de woning hoger zijn dan de hoogte van de hypotheekschuld om voor deze lening in aanmerking te komen. Dit noemt men de overwaarde, ofwel het verschil tussen de waarde van de woning en de hypotheekschuld. Een WOZ krediet kunt u meestal afsluiten in de vorm van een aflossingsvrije of een aflossingsverplichte variant kiezen.

Zelfstandigen krediet

Een zelfstandigen krediet is een lening die word afgesloten voor de zelfstandig ondernemer maar die prive wordt afgesloten zonder onderpandverplichtingen van het bedrijf.
U kunt een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluiten en het geld gebruiken voor uw bedrijf. Om als zelfstandige een krediet af te kunnen sluiten is het noodzakelijk dat u beschikt over minimaal 2 jaar aan jaarcijfers. U heeft deze nodig om de geldverstrekker aan te tonen dat u voldoende inkomen genereert en u de mogelijkheid heeft om de maand termijnen nu en in de toekomst te kunnen betalen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de zakelijke leningen die u online kunt afsluiten.

Ondernemers krediet of MKB krediet

Geld lenen voor uw eigen bedrijf met een bedrijfskrediet.  Bedoeld voor ondernemers die hun bedrijf willen starten, groeien of innoveren bestaan er gunstige bedrijfs­financieringen, zakelijke leningen & overheids­subsidies.  Daarnaast bestaan er interessante regelingen voor bestaande ZZP’ers & MKB-ondernemers die op zoek zijn naar aanvullende financiering.

 

Vraag direct online gratis vrijblijvende offertes aan voor de lening die bij u past:

Direct online een lening aanvragen