Studentenlening

Het studentenleven valt zeker niet mee. Een studentenlening kan uitkomst bieden.

Studentenlening

Nieuwe studie, nieuwe vrienden, nieuwe omgeving en een nieuwe woning. En heel veel kosten. Meer dan verwacht. Dan is het natuurlijk best mogelijk om een studentenlening aan te vragen. Het is een lening met lagere rente en andere mogelijkheden en regels, om zo de student te kunnen helpen. Eén van de voordelen van een studentenlening zit hem in het feit dat er slechts een zeer lage rente op wordt berekend en de lening een lange aflossingstermijn heeft.

U kunt er voor kiezen om meteen de lening terug te beginnen betalen, maar ook om dit pas na uw studies te doen. Afhankelijk van de kredietverstrekker is het zelfs mogelijk om 15 tot 25 jaar na afsluiting van de lening het geleende bedrag terug te betalen. Op deze manier heeft u als student de mogelijkheid om zich volledig te kunnen concentreren op de studie zonder dat u rekening dient te houden met uw financiële situatie. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat het geleende bedrag op een dag terugbetaald zal moeten worden zodat u er niet roekeloos mee om springt.

Wanneer je extra geld achter de hand wilt hebben, is het doorlopend krediet het meest geschikt. Daarbij spreek je met de bank een limiet af en tot deze limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen. Je betaalt alleen rente over het openstaande saldo.

De persoonlijke lening is de eenvoudigste vorm van geld lenen bij een eenmalige geldbehoefte. De rente en maandelijkse aflossing staan vast. Aan het eind van de looptijd heb je ook geen restschuld. Je kunt alleen niet tussentijds het leenbedrag wijzigen.

Ontdek vandaag nog hoeveel u kunt lenen

Bekijk het overzicht van geldverstrekkers.