Waarom zou ik geld willen lenen

Waarom zou je eigenlijk geld willen lenen

Waarom zou je eigenlijk geld willen lenen

Waarom zou ik geld willen lenen

Vaak reageren mensen vreemd als ik zeg dat ik geld wil lenen en dan zeggen ze dat het meestal problemen veroorzaakt. Maar soms is het gewoon nodig om wat extra geld te hebben. Bijvoorbeeld een onvoorziene uitgave waar je echt geen geld voor opzij gezet had of bijvoorbeeld een operatie die niet vergoed wordt welke toch betaald moet worden, dan is het echt noodzakelijk,  zeker als het voor je gezondheid is.

Goede reden

Natuurlijk is de meest bekende reden om geld te lenen het kopen van een nieuwe auto, motor of een boot. We praten even niet over een huis want dan praten we over een hypotheek dat is iets anders natuurlijk.
Een auto kan je ook gewoon noodzakelijk nodig hebben voor bijvoorbeeld het woon-werkverkeer naar je nieuwe werkgever. Het kan zomaar zijn dat het openbaar vervoer naar jouw nieuwe baan heel slecht is en moet je dus in de auto stappen, en dan is het echt noodzakelijk om geld te lenen als je echt geen geld hebt om een auto te kopen.
Soms is geld lenen voor een ander doel ook nodig bijvoorbeeld een vakantie die je misschien al jaren niet gehad hebt en die je voor je eigen gezondheid en welzijn heel hard nodig hebt na bijvoorbeeld een lange ziekteperiode of een andere gegronde reden. En lenen voor een caravan is ook een mooie reden, daar heb je immers veel plezier van en het maakt je vakantie, in verhouding, goedkoper. Geld lenen is zeker geen slecht idee dus. Dus geld lenen ? Waarom niet !

Niet sparen

En sparen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Sparen kan je alleen doen als je elke maand geld overhoud, maar dat is voor velen niet van toepassing. Je kan bijvoorbeeld ook onvrijwillig werkeloos worden of door een echtscheiding,  dan heb je wellicht gewoon geen geld over om even opzij te zetten, dan zal je toch echt moeten aankloppen bij een geldverstrekker om wat financiële ruimte te creëren.
Natuurlijk is het ook zo dat er mensen zijn die geld lenen voor echt niet-noodzakelijke dingen als een boot die je niet nodig hebt of een hele dure motor waar je in het weekend af en toe op rijdt, of die mooie grote auto willen kopen terwijl je al een goede auto hebt. Natuurlijk gun je iedereen hun (droom)spullen maar of het soms verstandig is om daar voor te lenen is maar de vraag.
Dat moet die persoon natuurlijk zelf weten maar in dit geval is de moraal van het verhaal: denk goed na voordat je geld gaat lenen. Leen je voor iets goeds of iets noodzakelijks dan zit het wel goed en dan komt het ook goed uiteindelijk. Dan zal je er nooit spijt van krijgen.

Kijk snel hoeveel u kunt lenen voor uw ultieme doel:

Hoeveel kan ik lenen ?