10 tips om geld te besparen als student

10 gratis tips om geld te besparen als student

10 gratis tips om geld te besparen als student

De 10 beste tips van online-lening.net om geld te besparen voor jou als student

Stop met het kopen van dingen die je niet nodig hebt

Iedereen doet het wel eens. Je komt in de winkel voor een half brood en uiteindelijk kom je thuis met een goedkope appeltaart die in de aanbieding was en een zak M&M’s die je niet kon laten liggen. Thuis kom je er achter dat je die spullen helemaal niet nodig hebt en dat het eigenlijk zonde van je geld is.  Stop hiermee, denk eerst 5 seconden na voordat je iets pakt wat je niet nodig hebt. Maak thuis eerst een lijstje en koop alleen de dingen van je lijstje en verder NIETS. Het vereist wat discipline maar t bespaart je een hoop geld.

Neem geen creditcard of onnodige leningen

Natuurlijk  heel handig dat concept: nu kopen en later betalen. Maar hoe weet je eigenlijk dat je dit later wel kan betalen? Vermijd onnodige leningen, om jezelf een hoop problemen te voorkomen. Onnodige leningen zijn leningen voor spullen die je niet nodig hebt. Ja een smartphone is noodzakelijk, dat begrijpen we wel. Neem hiervoor bijvoorbeeld een minilening. Die zijn niet eens duur. Als voorbeeld: € 500,- lenen voor 30 dagen kost je slechts € 2,47

Minilening aanvragen

Geef je slechte gewoonten op

Misschien rook je of drink je vaak behoorlijk wat en geef je in het weekend erg veel geld uit, of misschien koop je elke pauze wel een duur broodje en een blikje frisdrank in de winkel of de kantine? Probeer met een of meerde slechte gewoonten te stoppen. Stop met roken of minder desnoods (ook heel goed voor je gezondheid).  Maak een budget voor het weekend, maak met jezelf de afspraak niet meer dan een bepaald bedrag uit te geven en laat je pinpas thuis. Wanneer je elke dag een broodje en een blikje frisdrank koopt in de kantine kan dit ook aardig aantikken, neem eens wat mee vanuit huis je zult zien hoeveel je overhoudt ! Dat is snel verdient !

Geen onnodige uitkeringen of studieleningen

Zorg dat wanneer het niet nodig is om te lenen dit ook niet hoeft te doen, zelfs niet wanneer je het leent bij de overheid met je studiefinanciering.  Wat je leent moet je uiteindelijk weer terug betalen met rente, en hoe kan je nu al weten dat dit jou wel gaat lukken in de toekomst ? Denk niet te laks over leningen. Handig dat ze er zijn, maar o zo aantrekkelijk om er een af te sluiten om snel aan geld te komen. Maar het is en blijft geld wat je zelf moet ophoesten en terugbetalen. Met rente uiteraard.

Neem aanbiedingen en huismerken

Als je op jezelf woont of in een studentenhuis en je naar de supermarkt gaat ga dan niet voor de luxe en dure merken maar neem het huismerk wat vaak net zo goed en lekker is. Wanneer je echt alleen voor de A-merken gaat neem ze dan in de aanbieding, dit scheelt vaak ook een hele hoop. Fiets een stukje verder en ga naar de Dirk, Aldi of Lidl. Deze winkels hebben vaak erg goede producten en zijn een uitkomst voor het budget van een student. Een winkelwagen vol voor weinig. Wie wil dat nou niet.

Zeg nee tegen dure merken

Ben je fan van de dure merken zoals G-star, Replay en dergelijke? Kijk ook eens in andere winkel. Voor de 180 euro waar jij één dure broek voor koopt kun je bij de C&A of H&M 2 complete outfits kopen. Vaak zonder verschil in kwaliteit, want het is het merkje dat aan je broek zit die hem duur maakt. En het zit net zo lekker. Wees jezelf en draag kleding waar je je lekker in voelt. Dat dure merk ziet niemand. Tenzij je voor anderen leeft en niet voor jezelf.

Koop tweedehands spullen

Iedereen kent Marktplaats.nl wel, dit is een echte uitkomst voor studenten! Koop je “nieuwe” bankstel of tv gewoon tweedehands dat scheelt je honderden euro’s. Kijk ook eens bij de gratis af te halen rubriek.

Neem  geen dure abonnementen

Voor bijna elke abonnement is een veel goedkoper of gratis alternatief. Wat je in een tijdschrift of krant kunt lezen kun je ook lezen op internet en nog GRATIS ook ! Neem geen duur telefoon abonnement maar koop een Sim-only dan heb je voor 10,00 net zoveel MB, Minuten en sms'jes als een abonnement met toestel voor 60,00 per maand.  Koop er gewoon een leuk telefoontje bij en klaar ben je. Je bespaart snel honderden euro’s per jaar.

Blijf een keer thuis ! (kan ook heel leuk zijn)

In plaats van de stad in te gaan in het weekend kun je ook een keer thuis je vrienden uitnodigen om wat films te kijken en wat drinken met wat snacks. Zo bespaar je ook een boel geld dat je niet spendeert in het uitgaansleven. Uitgaan is heel leuk natuurlijk maar kost ook een berg geld. Maak t thuis gezellig met je vrienden en bespaar tegelijk ! Elke euro is er één...

Doe het zelf ! (klussen dus)

Huur niet voor het minste of geringste iemand in, lap je ramen zelf, wanneer je telefoon kapot gaat kijk eerst eens of je het zelf kan maken. Maak je auto zelf schoon. Of was je auto helemaal niet. Waarom zou je. Vraag medestudenten of vrienden of zij niet iets voor je kunnen repareren, ophangen of klussen. Er is altijd wel een handige Harry in de buurt die t ook voor je kan doen. Voor veel minder euro's dan de officiële loodgieters, schilders, of fietsenmakers. O ja. Je band plakken dat moet je zelf kunnen. Dat is een basisvaardigheid die elke student eigenlijk moet kunnen.

Geld lenen kan altijd natuurlijk

Toch gewoon geld lenen tegen de laagste rente? Vraag zelf vrijblijvend gratis offertes aan bij alle kredietverstrekkers:

Direct online aanvragen
U bent hier: Home > Alles over geld lenen > 10 tips om geld te besparen als student