Advies bij schulden

Advies zoeken bij schulden. Verstandig.

Wat kunt u het beste doen als u schulden heeft ? Op deze pagina leest u ons advies bij schulden, we behandelen verschillende opties om uw schulden te verminderen, of tenminste niet groter te laten worden.

Advies bij schulden

Kijk naar uw begroting

Wat geeft u zoal uit? Wat komt er binnen? Kijk eens kritisch naar wat u uitgeeft. Zet dit op een rij en bekijk per item of die uitgave verminderd kan worden, of wellicht helemaal niet nodig is.

Kijk bijvoorbeeld eens naar uitgaven voor uw internetabonnement. Gebruikt u al die data wel? Kan dat abonnement niet een stapje terug met wat minder snelheid of dataverkeer.
Of naar de uitgaven voor uw mobiel telefoon. Hoeveel SMSjes verstuurd u eigenlijk nog? En u betaald er wel voor? Ook een punt om naar te kijken.

Uitgaven die u eigenlijk niet nodig heeft

Maar ook andere uitgaven hadden misschien niet gehoeven als deze niet echt noodzakelijk zijn. Denk aan een snellere laptop, terwijl de oude nog prima voldeed. Of een nieuwe TV, die mooie maar dure laarzen, of die loungeset in de tuin die u nog maar 1x gebruikt heeft.

Kritisch kijken en twee keer nadenken voordat er een grote aankoop gedaan wordt kan u helpen te voorkomen dat u geld uitgeeft aan spullen die u eigenlijk niet echt nodig hebt, althans in deze situatie.
Veel mensen kopen nieuwe dingen om de kick van het kopen te ervaren. Of omdat een familielid of buurman het ook heeft gedaan. En u wilt niet achterblijven.

U koopt misschien spullen die u niet nodig heeft en eigenlijk niet kunt betalen om indruk te maken op mensen die u misschien niet eens mag. Denk daar eens over na.

Verzekeringen

Wat ook vaak word vergeten zijn de lopende verzekeringen voor uw voertuigen. U heeft destijds een all-risk verzekering afgesloten voor uw auto omdat hij toen nog nieuw of bijna nieuw was. Maar dat is misschien al weer 4 of 5 jaar geleden. Dan kunt u het beste deze all-risk verzekering omzetten naar een WA+ verzekering. Dat scheelt een hoop premie per maand !
Of wellicht heeft u nog een duur fitness- of sportabonnement lopen. En u gaat nooit meer sporten. Opzeggen dus !

Lopende leningen aanpassen

Heeft u lopende leningen voor bv uw auto, caravan of iets anders? Vaak kunt u het maandbedrag wat u aflost aanpassen. Kijk hiervoor goed naar de voorwaarden en neem contact op met uw kredietverstrekker of dit mogelijk is en zo ja hoeveel.

Leningen oversluiten

Leningen waarvoor u een hoge rente betaald, kunt u proberen in één keer af te betalen door ergens anders een lening met lagere rente af te sluiten. Dit geeft meer overzicht en als u meerdere leningen met een nieuwe aflost, hebt u minder schuldeisers. Dus verschillende dure leningen samenvoegen tot één overzichtelijke lening, met wellicht minder kosten, is altijd een goede optie om eens te onderzoeken.

Direct een lening aanvragen of oversluiten:

Direct uw lening oversluiten

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Advies bij schulden