BKR registratie

Als u een lening afsluit wordt u geregistreerd bij het BKR (bureau krediet registratie)

Het BKR houdt precies bij wie er in Nederland een lening heeft afgesloten, bij wie en voor welk doel deze is afgesloten. Ook de hoogte van de lening en of de lening al dan niet geheel of gedeeltelijk is afbetaald staat genoteerd. Dit noemt men een BKR registratie.

BKR registratie

Een BKR registratie wordt altijd gedaan om er voor te zorgen dat u niet zomaar bij meerdere geldverstrekkers een lening afsluit. Zo zou u heel veel geld bij elkaar kunnen lenen bij meerdere instanties zonder dat deze dat van elkaarweten. Dat wordt met een BKR registratie voorkomen. Hierdoor kan uw schuld te hoog worden, of voorkomt dat u de ene schuld met de andere lening gaat aflossen. Dit is in principe niet verboden, als u ergens anders een nieuwe goedkopere of betere lening kunt krijgen. In ieder geval wordt er precies bijgehouden hoeveel uw schuld is en of u nog recht heeft op een extra geldbedrag bij de aanvraag van een nieuwe lening. Ook als u een hypotheek gaat aanvragen dan wordt er gecontroleerd of en hoeveel uw schuld is die u op dat moment al heeft lopen.

Kredietverstrekkers kunnen met de informatie van het BKR een aanvraag van een nieuwe lening of hypotheek beter beoordelen.

U kunt zelf uw eigen gegevensoverzicht bij het BKR opvragen. Zo ziet u welke leningen u heeft afgesloten.

Kan ik met een BKR registratie een lening afsluiten ?

Ja dat kan vaak wel. Dat is afhankelijk van de hoogte en soort lening die u al heeft lopen. Niet elke lening die u heeft is een reden om daarnaast niet nog een lening af te kunnen sluiten. Een minilening kan vaak wel worden afgesloten zonder dat daar een BKR registratie controle op word toegepast. (BKR toetsing). Een negatieve codering bij het BKR hoeft er niet per sé voor te zorgen dat u geen lening meer kunt afsluiten. Wel kan het gebeuren dat u te maken krijgt met een hogere rente doordat u tot een zogenaamde risicogroep behoort.

Leen zonder BKR toetsing via een minilening

Binnen 24 uur tot 1500 euro op uw rekening

 

Vraag direct een minilening aan via online-lening.net

Let op: Per 1 december 2016 zijn de BKR regels veranderd !
Lees hier alles over de nieuwe BKR regels