Doorlopend krediet kan niet meer afgesloten worden

U bent hier: Home > Nieuws over geld lenen > Doorlopend krediet kan niet meer afgesloten worden

Vanaf april 2022 is het niet meer mogelijk om een doorlopend krediet te verkrijgen

Het bekende doorlopend krediet, waarbij je tot aan de kredietlimiet onbeperkt kan opnemen en wat je hebt afgelost ook weer kunt opnemen, bestaat niet meer. Er is geen enkele kredietverstrekker die deze vorm van lenen nog aanbiedt.


Waarom is er geen doorlopend krediet meer?

Een doorlopend krediet was een populaire leenvorm, maar heeft ook risico’s. Omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw mag opnemen, bestaat bij deze vorm van geld lenen de kans dat je steeds maar bij blijft lenen en daardoor nooit van de lening af komt.

Daarom riep de AFM Autoriteit Financiële Markten in 2019 al op om minder doorlopend kredieten te verstrekken. Daarnaast werden de regels aangescherpt, waardoor een doorlopend krediet nog maximaal 15 jaar mocht lopen.

Als gevolg hiervan stopten de afgelopen jaren steeds meer kredietverstrekkers met het doorlopend krediet. Daarnaast werd bij de kredietverstrekkers die het doorlopend krediet nog wel aanboden de opnameperiode beperkt tot maximaal 2 of 3 jaar. Daarna mocht je alleen nog aflossen, of werd de limiet tot welke je kon opnemen verder beperkt.

Wat als je nog een doorlopend krediet hebt lopen?

Voor wie nu nog een doorlopend krediet heeft, verandert er nu niets. Het krediet loopt gewoon door volgens de afgesproken voorwaarden. 

Er zijn wel kredietverstrekkers die bestaande klanten een aanbod doen om het doorlopend krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening. Het voordeel daarvan is dat je niet nog meer opneemt en alleen nog aflost tegen een vaste afgesproken rente. De looptijd staat daarbij vast, zodat je precies weet wanneer je de lening hebt afgelost.

Heb je nu een doorlopend krediet en wil je er wel vanaf? Dan raden wij je sowieso aan om het doorlopend krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening heeft een lagere rente dan een doorlopend krediet. Ga wel eerst vergelijken en kies niet zomaar voor een persoonlijke lening bij dezelfde kredietverstrekker als waar je nu zit. Misschien heeft een andere kredietverstrekker voor jou wel een lagere rente bij de persoonlijke lening.

Regel hier je persoonlijke lening

Via online-lening.net kun je zelf vrijblijvend en zo veel als je wil gratis offertes aanvragen voor een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker naar keuze.

De goedkoopste persoonlijke lening

Direct een gratis offerte voor de goedkoopste lening van dit moment


Geld lenen met negatieve BKR lening online aanvragen
U bent hier: Home > Nieuws over geld lenen > Doorlopend krediet kan niet meer afgesloten worden