Doorlopend Krediet

Doorlopend krediet online lening

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele lening die je extra financiële ruimte geeft wanneer je het nodig hebt. Je betaalt per maand een bedrag aan rente en aflossing als je het krediet gebruikt. Dit is het maandelijkse termijnbedrag. Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd. Nadat je een bedrag hebt afgelost, kun je het opnieuw weer opnemen. Zo heb je altijd extra geld tot je beschikking. Het te lenen bedrag is meestal vanaf 2500 euro, vaak tot een maximum van 75000 euro, dit kan per kredietverstrekker verschillen.

Doorlopend krediet is niet meer mogelijk (april 2022)

Het doorlopend krediet is per april 2022 niet meer mogelijk om af te sluiten via een geld verstrekker. Daarom bieden we hier op online-lening.net ook geen opties meer om dit af te sluiten bij een kredietverstrekker naar keuze.

Persoonlijke lening is wél mogelijk

Een persoonlijke lening is wél nog gewoon beschikbaar om aan te vragen.

Kijk voor een de lijst van alle kredietverstrekkers van een persoonlijke lening op onze homepage:

Onderstaande informatie gaat over het doorlopend krediet:

Wat is een doorlopend krediet


Rente is variabel

Rente wordt over het verschuldigde bedrag van de lening berekend. De rente is meestal variabel en kan dus tijdens de looptijd wijzigen.

Looptijd

De looptijd staat vaak niet vast, dit komt omdat je boetevrij kunt aflossen en de afgeloste bedragen weer kunt opnemen. Daarbij is de rente variabel. Een doorlopend krediet wordt ook wel een flexibele lening genoemd. De einddatum staat dus niet vast en je kan dus continu geld opnemen en weer terugbetalen.

Aflossen en weer opnemen

Je kan altijd boetevrij tussendoor aflossen. En alles wat je aflost kun je ook weer opnemen ! Maar je hoeft pas af te lossen als je ook daadwerkelijk van het krediet gebruikmaakt. Zo kun je vaker gebruik maken van de lening. Van tevoren spreek je een bedrag af wat je maximaal kunt lenen. Zolang je daar niets van leent kost het je ook niets. En je betaalt dus ook alleen maar rente en aflossing over het geleende bedrag.

Regel vandaag nog een doorlopend krediet en geef jezelf van tevoren extra financiële ruimte op het moment dat het jou uitkomt ! Je hoeft op dat moment niets extra te doen en kunt direct over jouw geld beschikken.

Samenvattend:

Wat is een doorlopend krediet:

  • Afgesproken bedrag wat geleend kan worden
  • Geen vaste looptijd
  • Variabele rente
  • Alleen betalen als je gebruik maakt van de lening
  • Boetevrij aflossen
  • Opnieuw opnemen wat afgelost is
  • Registratie en controle bij het BKR (bureau krediet registratie)

Nadelen doorlopend krediet

De rente is variabel: de rente staat niet voor de hele looptijd vast. Wel betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Welk deel van dat bedrag aflossing is en welk deel rente, hangt af van de rentestand op dat moment.
Je weet van tevoren niet precies hoelang je moet afbetalen. Met het minimale bedrag ben je minstens 4 jaar aan het aflossen.
De verleiding om krediet te blijven opnemen blijft aanwezig.

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Doorlopend Krediet