Kinderen en geld

Wat kost een kind en wat zijn de financiële gevolgen ?

Kinderen en Geld

Over kinderen en geld:

U heeft een vaste baan. Uw partner misschien ook. En u heeft geen kinderen. Dan bent u in de volksmond een dinki (Double Income No kids). Maar dat veranderd als u een kind verwacht of al gekregen heeft. Kinderen en geld zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Meestal gaat een van de twee ouders minder werken of stopt helemaal. Dus uw maandelijkse inkomen zal dalen. En dat terwijl een eerste kind gemiddeld 17% van uw netto inkomen kost. Dat gaat op aan algehele kosten als kleding, luiers, inrichting van de kinderkamer, voeding, speelgoed etc. kortom alles wat bij een kind komt kijken heeft invloed op uw netto inkomen, ofwel wat is het verschil wat u over houdt van uw netto inkomen voordat en nadat u een kind gekregen heeft.
Als u twee kinderen heeft kost dit gemiddeld 26% van uw netto inkomen. In het begin dan. Want kleine kinderen kosten geld. Grotere kinderen iets meer en grote kinderen kosten ook grote sommen met geld. Denk aan studie, opleidingen, cursussen en sportactiviteiten.

Wat kost een kind

  • Eén kind kost u 17% van uw netto inkomen.
  • Twee kinderen kosten u 26% van uw netto inkomen.
  • Drie kinderen kosten u 33 % van uw netto inkomen.
  • Vier kinderen kosten u 40 % van uw netto inkomen.

Hoeveel kosten kinderen van mijn netto inkomen

 

En meestal gaat een of beide ouders minder werken of stopt helemaal, dus nog minder inkomen. Dan gaat het snel en kunt u snel in de situatie komen dat u extra geld nodig heeft voor bv de studie van uw kind(eren). Ook voor andere zaken kunt u extra geld gebruiken. Denk bv aan een grotere auto. Een gezinsauto leek u helemaal niets heeft u zichzelf voorgehouden.  Maar als u er eenmaal eentje heeft wilt u niet meer zonder. Het is echt wel fijn als u met uw kind(eren) en al die spullen op vakantie gaat of even een weekendje weg. U zult zien dat de auto helemaal vol zit. Hoe meer ruimte in de auto beschikbaar hoe meer u meeneemt. Kortom, als er kinderen in uw leven komen, verandert uw financiële situatie en daar zijn diverse oplossingen voor in de vorm van een persoonlijke lening.

Een minilening is hier minder geschikt voor omdat dit alleen voor kleinere bedragen is en dit slechts een kleine bijdrage levert aan uw financiële situatie in uw leven met een kind. Een gewone lening geeft u veel meer lucht , voor langere tijd en voor grotere bedragen dan een minilening. Bron: Nibud.

Gratis vrijblijvende offertes aanvragen

Overzicht kredietverstrekkers

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Kinderen en Geld