Lagere rente bij hoger leenbedrag

De laagste rente vanaf 25.000 euro

Lagere rente bij hoger leenbedrag
De laagste rente krijg je vanaf 25000 euro

Wanneer je een rentepercentage ziet staan bij een leningaanbieder, dan is dat meestal de “vanaf” rente. Dit is de laagste rente die ze je kunnen bieden op een persoonlijke lening. Echter wees je er van bewust dat deze lage rente meestal pas bij een lening vanaf 25000 euro geldt.

Lagere rente bij een hoger leenbedrag

Een lagere rente krijg je alleen bij een hoog leenbedrag. De rente die je betaalt bij een lager leenbedrag dan 25000 euro is altijd hoger dan de laagste aangeboden rente. Dit komt omdat de kredietverstrekker bij een lager leenbedrag toch de kosten er uit moet zien te halen. Tevens is het lenen van geld op de geldmarkt duurder bij een lager bedrag.

De rente in het voorbeeld bedraagt 6,7% bij een leenbedrag vanaf 5000 euro. Naarmate het leenbedrag richting de 25000 euro gaat, zakt de rente tot het laagst aangeboden percentage van 3,9% in dit voorbeeld.

Vanaf 25000 euro laagste rente

In het algemeen is het zo dat bij bijna elke kredietverstrekker de rente op zijn laagst is vanaf 25000 euro. Let hier dus goed op dat als je een bedrag nodig hebt wat in de buurt komt van 25000 euro het zeker de moeite waard is om een lening af te sluiten vanaf 25000 euro of hoger. Een lager bedrag kan altijd natuurlijk, maar dan is de rente weer hoger en ben je dus in verhouding misschien wel meer kwijt dan als je vanaf 25000 euro leent.

Neem de offertes goed door

Het is dus verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij meerdere kredietverstrekkers en hierbij alle kosten te vergelijken. Hierbij kan je tot de conclusie komen dat het lenen van iets meer geld (vanaf 25000 euro)  je uiteindelijk iets minder zou kunnen gaan kosten.

De rente zakt naarmate je dus meer leent, gerekend vanaf 5000 euro. Dus ook het lenen van 10.000 of 15.000 euro kan wel degelijk wat uitmaken als je naar de rente kijkt.

De meeste kredietverstrekkers bieden lening aan vanaf 5000 euro.

Minder dan 5000 euro lenen

Wil je toch minder lenen dan 5000 euro dan zijn er diverse opties.

Santander Consumer Finance biedt leningen aan vanaf 1500 euro:

Santander Consumer Finance


Leenattent heeft leningen vanaf 2500 euro:

Leenattent


Wil je minder lenen dan 1500 euro dan ben je aangewezen op een minilening. Die kan je afsluiten vanaf een leenbedrag van 100 euro.

Minilening aanvragen

De rente is dan wel een stukje hoger, maar gezien er niet zo veel keus is uit kredietverstrekkers die een lening aanbieden onder de 5000 euro is het ook hierbij verstandig de offertes goed na te rekenen en te kijken bij welke kredietverstrekker je het goedkoopst uit bent.

Om de actuele rentepercentages te zien en zelf uit te rekenen hoeveel je kwijt bent voor een persoonlijke lening kun je op de website van de leningaanbieders kijken alwaar er meestal een rekenmodule aanwezig is om de exacte cijfers te zien.

Vraag kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes aan bij de diverse kredietverstrekkers op onze homepage:

Direct-naar-het-overzicht-van-zakelijke kredietverstrekkers
U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Lagere rente bij hoger leenbedrag