Minilening aanvragen: stap voor stap instructies

Minilening aanvragen stap voor stap instructies

Een complete uitleg over het aanvragen, ontvangen en terugbetalen van een minilening in 2024

Wil je een minilening aanvragen bij Saldodipje? Lees dan eerst dit hele artikel door waarin we stap voor stap in detail doornemen wat je moet doen, wat je kan doen en wat er gebeurd bij het aanvragen van een minilening. Inclusief stap voor stap video instructies.

Zo ben je helemaal voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan. Ook hoef je niet bang te zijn dat je iets over het hoofd ziet en nemen we onduidelijkheden weg die er eventueel zouden kunnen zijn.

Nadat je alles gelezen en gezien hebt in dit artikel, kun je met een gerust hart een minilening aanvragen bij Saldodipje.

  • Rente vanaf 13,55 % per jaar
  • € 100 tot € 1800 lenen
  • Looptijd tot 62 dagen
  • Zonder krediet-toetsing

 Veilig op de website van Saldodipje

Wat is een minilening

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een minilening nou precies.
Een minilening is een kortlopende geldlening waarbij je maximaal 1800 euro kunt lenen voor een korte periode. We hebben het hier over een looptijd van maximaal 2 maanden (62 dagen).

De belangrijkste eigenschap van een minilening is dat er géén kredietwaardigheids controle plaatsvindt.

Een kredietwaardigheids-controle betekent dat de stichting BKR , hierna vaak het BKR genoemd, gaat kijken of je al lopende leningen hebt en of je kredietwaardig genoeg bent om een lening te krijgen. Saldodipje heeft NIETS te maken met de stichting BKR. Derhalve is elke term die op deze pagina genoemd wordt over het BKR bedoeld om aan te geven dat er géén controle plaatsvindt bij de stichting BKR.

Dus iedereen die een negatieve BKR registratie heeft of geen lening elders kan krijgen, kan toch geld lenen met een minilening. Ook kun je deze lening krijgen als je geen bewijs van inkomsten kan overleggen. Dus ook zonder loonstrook kun je geld lenen.

Er is maar één maar. Iemand anders moet garant staan voor jouw lening. Dus iemand in jouw omgeving, familie, vriend of kennis moet garant staan voor jouw lening. Dit betekent dat als je zelf de lening niet kunt terugbetalen, die andere persoon verantwoordelijk wordt gesteld voor jouw lening. We leggen precies uit hoe dat in z'n werk gaat.

Met spoed geld lenen zonder BKR toetsing

Wil je met spoed geld lenen zonder dat er een BKR toetsing wordt gedaan? Lees op deze pagina hoe dit in zijn werk gaat en hoe je zo snel mogelijk geld kunt lenen zonder een BKR controle.

De eigenschappen van een minilening

► Leen als nieuwe klant tot 1000 euro
Leen daarna tot 1800 euro
► Binnen 24 tot 48 uur geld op je rekening
Looptijd 30 tot 62 dagen
Géén BKR toetsing en géén BKR registratie
► Geld lenen zonder loonstrook
Relatief hoge rente maar door korte looptijd toch goedkoop
Persoonlijke garantsteller benodigd

Wil je niet langer wachten en direct een minilening aanvragen? Je kunt deze pagina als handleiding erbij houden tijdens de aanvraagprocedure.

Direct online aanvragen

Actuele kosten minilening 2024

Onderstaande tabel geeft precies aan hoeveel de kosten zijn van een minilening bij de diverse leenbedragen en looptijden. De looptijd kan bij grotere bedragen langer of korter zijn. Dit kun je aangeven tijdens de aanvraag voor de minilening.

Kosten minilening zonder BKR toetsing 7 23

1 - Minilening aanvragen : De voorbereiding

Als je snel je geld wil ontvangen na de aanvraag van een minilening, dan is het verstandig om dit goed voorbereid te doen.

Het beste is om de aanvraag uit te voeren vanaf een laptop of gewone computer. Het aanvragen vanaf een mobiel apparaat is zeker mogelijk, alleen vaker wat omslachtiger omdat je moet wisselen van vensters om bv foto's of documenten te selecteren. Als je hier heel handig in bent is het geen probleem. Als je vaak de weg kwijt raakt op je mobiel, dan kan dit het aanvraag proces verstoren en kan het zijn dat de aanvraag verloopt (door een time-out) of mislukt.

Dus het advies is om de aanvraag via een laptop te doen en van tevoren de benodigde documenten klaar hebben liggen. Op deze manier verloopt de aanvraag het snelst en heb je de grootste kans dat jouw minilening aanvraag vandaag nog wordt goedgekeurd en uitbetaald.


Wat moet je van tevoren klaar hebben liggen als je eenmaal de aanvraag online gaat doen:

1 - Paspoort foto. Een goede kleurenfoto van je paspoort waarbij beide pagina's, dus de foto-pagina en de bladzijde daarboven goed en duidelijk leesbaar zijn. Deze foto kan je maken met een goede smartphone camera waarbij je de gemaakte foto bewaart in je bestanden of per email naar jezelf stuurt, zodat je de foto ook beschikbaar hebt op een laptop of pc.

voorbeeld paspoort minilening aanvraag online lening net


2 - ID kaart foto's. Heb je geen paspoort dan moet je duidelijke foto's van je identiteitskaart (ID kaart) klaar hebben liggen. Het gaat hier om 2 foto's. De voorzijde en de achterzijde. Ook hier moet alles duidelijk leesbaar en scherp zijn.

voorbeeld identiteitskaart minilening aanvraag online lening net


Tijdens de aanvraag krijg je de mogelijkheid om ter plekke foto's te maken van je paspoort of ID kaart via de webcam. Dit is een mogelijkheid maar resulteert vaak in een onscherpe of scheve afbeelding. Dit kan het aanvraagproces vertragen, mocht de ingediende afbeelding niet goedgekeurd worden. Het advies is dan ook om van tevoren scherpe rechte foto's te maken zodat je snel door het aanvraagproces kan gaan.

Nu je voorbereid bent met de juiste foto(s), kun je beginnen met de daadwerkelijke online aanvraag. Begin door op de oranje knop te klikken met [ Direct aanvragen ]. Je wordt dan in een nieuw venster gestuurd naar de website van Saldodipje. Je krijgt de lening van Saldodipje S.L. In deze minilening aanvraag procedure doen we de aanvraag dus bij Saldodipje voor een bedrag van 100 euro met een looptijd van 30 dagen.

Direct online aanvragen


2 - Minilening aanvragen : De online aanvraag

De minilening aanvraag kun je online binnen 5 minuten doen. Als je tenminste de vereiste foto's klaar hebt staan natuurlijk. Nadat je de aanvraag volledig hebt gedaan krijg je hiervan bericht in je email. Pas daarna is er nog wel wat werk te verrichten, maar daar heb je ruim de tijd voor om te regelen. Dat lees je verderop.

Hoe eerder de aanvraag, hoe sneller het geld op je rekening staat

Doe je de aanvraag s' avonds om 2000 uur? Dan zal deze pas de volgende dag beoordeeld worden. Dan kan het zijn dat je de volgende dag pas om 1200 uur geld ontvangt op je rekening. Doe je de aanvraag s' morgens om 10.00 uur, dan is de kans groot dat je dezelfde dag het geld al op je rekening krijgt gestort.

In de volgende video laten we zien hoe de aanvraag tot in detail verloopt. Je komt op de website van Saldodipje uit en daar zie je direct de pagina waar je kan aangeven hoeveel je wilt lenen. De aanvraagprocedure op de website van Saldodipje is precies hetzelfde. In ons voorbeeld vragen we een minilening aan voor €100,-  .
De looptijd voor een lening van €100,- is 30 dagen.

De persoonlijke gegevens die je bij de eerste stap moet invullen zijn:

- Voornaam
- Achternaam
- E-mail adres
- Mobiele telefoonnummer

De video laat zien hoe de aanvraag tijdens de eerste stap in zijn werk gaat:


Direct online aanvragenUploaden foto van paspoort of ID kaart

Als je dit gedaan hebt, kom je op de volgende pagina terecht, alwaar je de afbeelding van je paspoort of identiteitskaart moet uploaden. Deze afbeelding(en) heb je al klaar staan natuurlijk. Dus ook deze stap kun je snel voltooien.

Er wordt ook gevraagd of je een selfie (foto van jezelf) wilt uploaden. Waarom? Omdat bij het keuren van de aanvraag dan een vergelijking kan worden gemaakt met de foto op je paspoort of ID kaart. Dit kan een extra controle zijn voor Saldodipje, maar is niet verplicht. Later kunnen ze er eventueel nog om vragen als dat nodig is. Als je duidelijke foto's gemaakt hebt van je paspoort of je ID kaart dan is een selfie overbodig om in te sturen en dus adviseren we om deze stap over te slaan.

Persoonlijke gegevens invoeren

Nadat je in de vorige video op "ga verder" hebt geklikt kom je op een nieuwe pagina waar als eerste deze tekst wordt weergegeven:

Lening van €100 een looptijd van 30 dagen. U ontvangt een factuur voor de lening van €100,49 verloopt 30 dagen na uitbetaling. Rente: 6,17%. Totaal bedrag: €100,49 Rente bedrag €0,49 over 30 dagen. Let op: Persoonlijke Garantstellingsdocumenten moeten binnen 5 dagen na uitbetaling worden toegestuurd en goedgekeurd. Zo niet, dan zal er een boete in rekening worden gebracht. 

(bovenstaande tekst kan afwijken ivm de fluctuerende rente, dit dient slechts als voorbeeld)

Verderop leggen we precies uit wat de bedoeling is van de persoonlijke garantstelling en hoe het zit met de boete als je geen garantsteller kunt aanwijzen.

Nadat je je paspoort of ID kaart hebt ge-upload, heeft het systeem automatisch diverse persoonlijke gegevens voor je ingevuld op het volgende scherm. De automatisch ingevulde gegevens (in het blauwe kader) zijn:

- Volledige voornaam
- Achternaam
- Geboortedatum

 Daarnaast dien je de overige gegevens (rode kaders) in te vullen. Dit zijn:

- Mobiel nummer
- E-mail adres  (2x )
- Geslacht
- Voorletters
- Straatnaam
- Huisnummer
- Woonplaats
- Postcode

Minilening aanvraag persoonlijke gegevens invullen online lening net

Let op: genoemde rentepercentage zoals in dit voorbeeld is het oude rentepercentage. De huidige rente ligt een stuk LAGER.

Financiële gegevens invoeren

Nadat je de persoonlijke gegevens hebt ingevoerd, kom je op een deel waar je je financiële gegevens moet invoeren. Dit is nodig om Saldodipje een indicatie te geven hoe jouw financiële situatie is op dit moment. Het gaat om enkele gegevens als:

- Bruto inkomsten. Dit is het bedrag wat je bruto binnenkrijgt via salaris of uitkering. Je kunt hier kiezen uit een lijst van bedragen.
- Salarisdatum. Dit is de datum wanneer je je salaris of uitkering gestort krijgt. Je kunt hier een keuze maken uit een kalender waar je de datum kunt aanklikken.
- Inkomstenbron. Hier geef je aan wat voor soort inkomen je hebt. Je kunt kiezen uit een lijst van mogelijkheden als:
Loondienst, pensioen, studiefinanciering, uitkering, uitzendkracht, ZZP of anders. Je kunt dus ook zelf iets invullen als de juiste inkomstenbron er niet bij staat.
- Periode van inkomsten. Hier geef je aan hoe vaak je de inkomsten krijgt. Je hebt de keuze uit maandelijks, om de twee weken, of wekelijks.
- Kosten. Hier geef je aan hoeveel kosten je maandelijks hebt. Je moet hier kiezen uit een lijst van bedragen. Denk er aan dat het om een globale indicatie gaat van de kosten die je maandelijks hebt. Zodoende kan Saldodipje een inschatting maken van jouw financiële mogelijkheden en ruimte die er is.
- IBAN. Vul hier je bankrekeningnummer in in het bekende IBAN formaat. Zonder spaties. Dus als voorbeeld NL91ABNA0417164300. Later moet je dit nummer nog verifiëren. Je leest verderop hoe dat in zijn werk gaat.

Als laatste moet je aanvinken dat je geen Politiek Prominent Persoon (PEP) ofwel Politically Exposed Person bent. Of een partner of familielid bent van een PEP. Een politiek prominent persoon is iemand die een hoge politieke functie heeft. Lees alles over een PEP op de pagina van de AFM.

Nadat je klaar bent met de pagina voor de persoonlijke en financiële gegevens klik je op de knop [ GA VERDER ].

Minilening aanvraag financiele gegevens invullen online lening net

Let op: genoemde rentepercentage zoals in dit voorbeeld is het oude rentepercentage. De huidige rente ligt een stuk LAGER.

Je kunt meer lenen dan je denkt

Nadat je op [ GA VERDER ] hebt geklikt krijg je misschien nog een melding dat je meer kunt lenen dan je op dit moment wil. Dat komt omdat ze op basis van de ingevoerde gegevens kunnen bepalen of en hoeveel je extra kunt lenen. Je krijgt dan de mogelijkheid om je leenbedrag aan te passen naar een hoger bedrag. Een voorbeeld van deze melding zie je op de afbeelding hieronder:

je kunt meer lenen dan je denkt minilening ferratum saldodipje aanvragen

Je kunt hier eventueel nog aangeven of je alsnog een hoger bedrag wilt lenen dan je oorspronkelijk had aangegeven. Dit is uiteraard heel verleidelijk om te doen. Denk goed na en kies bewust voor het oorspronkelijke bedrag dat je wilt lenen. Meer mag altijd natuurlijk, maar waarom zou je meer geld willen lenen dan noodzakelijk. Kies hier bewust.

Direct online aanvragen

Leen informatie, overzicht en overeenkomsten

Op de laatste pagina van de aanvraag voor een minilening komen er veel dingen tegelijk op je af. 
Als eerste zie je een overzicht van de lening die je hebt aangevraagd. Het totale leenbedrag, de rentevergoeding, de looptijd, het JKP en het totale verschuldigde bedrag.

Dan zie je een overzicht van je persoonlijke gegevens. Hier staan alle gegevens die je tijdens de vorige pagina's allemaal hebt ingevuld. Kijk of alles klopt. 

Je ziet in eerste instantie deze pagina dus:

leeninfo

Let op: genoemde rentepercentage zoals in dit voorbeeld is het oude rentepercentage. De huidige rente ligt een stuk LAGER.


Leenovereenkomst

Vervolgens zie je een leeg vlak met daarbij de term "Leenovereenkomst". Deze kun je direct downloaden als .pdf bestand. Een PDF bestand is in principe op elke computer en smartphone te lezen dus daar zul je geen problemen mee krijgen.

Wat staat er in de leenovereenkomst

Deze overeenkomst is al ingevuld met jouw gegevens en is de wettelijke leen overeenkomst die je afsluit tussen jezelf en Saldodipje.

In de overeenkomst staat precies vermeld hoeveel je gaat lenen, hoeveel het je kost en alle voorwaarden waar beide partijen aan moeten voldoen. Onderaan de overeenkomst staat je naam, waarbij er géén echte handtekening staat maar alleen je volledige naam. Dat noemt men een digitale handtekening. Straks moet je namelijk onderaan de webpagina je volledige naam intypen. Daarmee onderteken je de overeenkomst van de minilening met Saldodipje.

Voorbeeld voorblad leenovereenkomst saldodipje minilening

Let op: genoemde rentepercentage zoals in dit voorbeeld is het oude rentepercentage. De huidige rente ligt een stuk LAGER.


Deze leenovereenkomst is één van de 3 documenten die je ter plekke kunt downloaden en later rustig kunt nalezen. Wil je nu alvast exact weten wat er in staat, dan kun je een voorbeeld van deze leenovereenkomst met Saldodipje hier downloaden en lezen. De echte overeenkomst met jouw naam er in wordt je dus aangeboden op dit moment tijdens de aanvraagprocedure. 

Een voorbeeld van de leenovereenkomst kun je hier downloaden:

Download voorbeeld leenovereenkomst Saldodipje

Leenovereenkomst Saldodipje voorbeeld

SECCI overeenkomst

Het tweede document wat je kunt downloaden vanaf dezelfde overzichts-pagina is de SECCI overeenkomst. Dit is een informatieblad, ook wel de precontractuele kredietinformatie genoemd, waarin alle relevante informatie staat vermeld omtrent de minilening. Het betreft hier de Europese Standaardinformatie inzake consumptief krediet. Het SECCI-formulier (Standard European Consumer Credit Information) is een Europees informatieformulier, verstrekt aan particulieren met daarin een overzicht van alle gegevens die nodig zijn voor de goede analyse van een consumentenkrediet, met het doel om de vergelijking tussen de aanbiedingen van de verschillende kredietmaatschappijen te vergemakkelijken. 

Alle eigenschappen en kenmerken van de lening, zekerheden, kosten en juridische aspecten worden hier opgenoemd. Dit is een verplicht document wat de kredietverstrekker je moet aanbieden om er zeker van te zijn dat je alle informatie over dit minikrediet hebt gelezen. 

Een voorbeeld van een SECCI overeenkomst, waarin we in dit geval €100,- lenen,  kun je hier downloaden:

Download voorbeeld SECCI document Saldodipje

SECCI document Saldodipje voorbeeld

PG overeenkomst

Als derde en laatste document wat je tegenkomt op de overzichts-pagina is de PG overeenkomst. PG staat voor Persoonlijke Garantstelling. Dit document is een verklaring akkoord garantiestelling ofwel een Declaration Guarantee document. Hierin staat precies uitgelegd wat de gevolgen zijn als je niet op tijd (binnen 14 dagen na uitbetaling van de minilening) een persoonlijke garantsteller kan aangeven. Als je niet op tijd een persoonlijke garantsteller doorgeeft aan Saldodipje, wordt er een boete opgelegd bovenop de rente. Als voorbeeld waarbij we hier €100,- gaan lenen, zou de boete, als er geen garantsteller wordt opgegeven, 25 euro zijn. De totale kosten voor het lenen van €100,- zonder garantsteller komen dan op: €1,08 (rente) + €25,- (boete)= € 26,08

De PG overeenkomst (Declaration Guarantee)  kun je hier alvast downloaden:

Download voorbeeld PG document Saldodipje

DG document Saldodipje voorbeeld

Aanvraag bevestigen

De laatste actie die je op deze pagina moet uitvoeren is het invoeren van je volledige voornaam en achternaam. Er staat letterlijk dat je je naam moet intypen en dat je daarmee de minilening aanvraag digitaal ondertekent. Dit is voor de aanvaarding van de algemene voorwaarden en leenovereenkomst.

Na het invoeren van je naam moet je nog twee vinkjes plaatsen bij: 1) De aanvaarding van de algemene voorwaarden en de leenovereenkomst en 2) Dat je de garantstelling accepteert en begrijpt. Waarbij er nogmaals wordt vermeld dat je binnen 14 dagen na het digitaal sluiten van de kredietovereenkomst alle benodigde documenten zult insturen aan Saldodipje. En dat je anders een boete krijgt opgelegd als je je niet aan deze voorwaarden houdt. Zie onderstaande afbeelding. Pas dan klik je op "Aanvraag bevestigen".

Minilening aanvraag overzichts pagina online lening.net Ferratum Saldodipje

Nu is de aanvraag voor een minilening tot zover definitief. Je krijgt hiervan direct een email bevestiging in je mailbox. Saldodipje gaat je aanvraag behandelen. Echter is er nog wat huiswerk te doen voor je.

Direct online aanvragen

Dit moet er nog gebeuren voordat je de lening krijgt uitbetaald

1) IBAN bankrekening nummer verifiëren. Pas als deze stap gereed is kan de lening aan jou worden uitbetaald. 

2) Documenten garantsteller insturen. Hier heb je 14 dagen de tijd voor dus hier is geen enorme haast bij.

Verifieer je bankrekening nu of later pas


Wanneer je net op "aanvraag bevestigen" hebt geklikt kom je uit op een nieuwe pagina waarin er wordt gevraagd of je je IBAN bankrekening kunt verifiëren. Dit is een aparte actie die niet per direct uitgevoerd hoeft te worden, maar die wel noodzakelijk is om de minilening te kunnen ontvangen.
We leggen verderop uit hoe het verifiëren van je bankrekening in zijn werk gaat.

Bevestigings-mail

De email die je ontvangt nadat je de aanvraag bevestigd hebt krijg je van klantenservice@saldodipje.nl.

"Wij Hebben Uw Aanvraag Goed Ontvangen" is hoe de email heet. Als je de aanvraag buiten kantoortijden hebt gedaan, krijg je een email met daarin de tekst: Wij zijn echter momenteel gesloten. Hierdoor worden er geen aanvragen verwerkt. Tijdens onze eerstvolgende werkdag gaan wij direct over tot de verwerking van uw aanvraag.

bevestigings email saldodipje minilening aanvraag

Wat kun je in de tussentijd doen?


Dit zeggen ze in de bevestigings-mail: Om het verwerkingsproces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen kun je in de tussentijd checken of je de onderstaande stappen succesvol hebt uitgevoerd:
- De IBAN verificatie
- Heb je gekozen voor een persoonlijke garantstelling? Zo ja, zorg er dan voor dat je de documenten van jouw persoonlijke garantsteller hebt verzonden naar klantenservice@saldodipje.nl

Dus heb je buiten de openingstijden de aanvraag gedaan, dan zul je moeten wachten tot de volgende dag. Pas dan zal de aanvraag beoordeeld en verwerkt worden.

We gaan nu verder met het behandelen van de IBAN verificatie. Daarna komt de persoonlijke garantsteller procedure aan de orde.

Direct online aanvragen

3 - Minilening aanvragen : Verifieer je bankrekening

Het verifiëren van je IBAN rekeningnummer is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat ze het geleende bedrag op de juiste rekening storten. Het verifiëren van je IBAN nummer is een eenvoudige actie. Je hoeft niets over te maken, je moet alleen inloggen op je internet bankieren omgeving. Het verifiëren gebeurd met Trustly. Wees gerust, dit is een legale en veilige actie die je moet uitvoeren teneinde je minilening te kunnen ontvangen.

Je kunt op de pagina, die je ziet nadat je je minilening aanvraag hebt voltooid, er voor kiezen om je IBAN nummer nu te verifiëren of later pas. Wil je dit later doen, dan krijg je in je email een link waar je  later je nummer kunt verifiëren. De pagina die je te zien krijgt is deze:

Bankrekening verifieren minilening ferratum saldodipje online-lening.net

Zoals je leest kun je later ook je bankrekening verifieren. Maar dit zal alleen maar de afhandeling en goedkeuring van je aanvraag vertragen. Je krijgt immers niets gestort zolang jouw rekeningnummer niet is geverifieerd.

Kies je voor "nu verifiëren" dan kom je direct op een nieuwe pagina waar je jouw bank moet selecteren. In dit voorbeeld nemen we de ABNAMRO. Nadat deze geselecteerd is kun je kiezen via welke methode je wilt inloggen. Dit kan per bank verschillen. In het voorbeeld van ABNAMRO kun je kiezen voor de E-dentifier of een QR code om in te loggen.

Let op: er wordt niets betaalt of afgeschreven ! Het inloggen is er alleen voor om jouw IBAN nummer te controleren. Meer niet. Het kost je niets.

Selecteer bank IBAN verificatie minilening Ferratum Saldodipje online-lening.net
Bankrekening inloggen minilening ferratum saldodipje online-lening.net

Als je de inlogprocedure voor je eigen internetbankieren omgeving succesvol hebt voltooid, wordt je naar de laatste pagina van deze verificatie procedure gestuurd. Hier wordt bevestigd dat je je IBAN nummer succesvol hebt geverifieerd. Je bent nu echt helemaal klaar met de aanvraagprocedure voor een minilening. Het is nu wachten op Saldodipje hoe snel ze zijn met de verwerking van jouw aanvraag.

Let op, de aanvraag is nu wel gereed, maar je moet nog wel de documenten voor een garantsteller insturen. Hier heb je 14 dagen de tijd voor. Dus dat kan even wachten. Maar het advies is om zo snel als mogelijk iemand te vinden die garant gaat staan voor jouw lening. 

IBAN succesvol geverifieerd minilening ferratum saldodipje online-lening.net

IBAN verificatie bevestiging via de mail

Zodra je je IBAN nummer hebt geverifieerd, krijg je ook een email waarin dit wordt bevestigd. Zo weet je zeker dat je de verificatie succesvol hebt voltooid.

IBAN succesvol geverifieerd email bevestiging minilening ferratum saldodipje online-lening.net


Als de aanvraag is behandeld en goedgekeurd, krijg je direct je geld gestort op jouw bankrekening. Hoe dit gaat lees je verderop.

Direct online aanvragen


4 - Minilening aanvragen : Je lening wordt uitbetaald

Zodra ze bij Saldodipje je lening hebben beoordeeld en goedgekeurd, krijg je hier een email van. De goedkeurings-tijd is afhankelijk van de drukte bij Saldodipje, maar kan ook vertraagd worden doordat je buiten de kantooruren een aanvraag hebt gedaan. In dat geval zul je moeten wachten tot ze weer aan t werk gaan en ze jouw aanvraag in behandeling nemen. Dat is dus vaak pas de volgende dag. Daarom staat er ook overal dat een minilening tot wel 24 a 48 uur kan duren, afhankelijk van allerlei factoren zoals het tijdstip van de aanvraag, de dag van de week, de drukte bij Saldodipje en de snelheid waarmee je je IBAN nummer hebt geverifieerd. 

Indien de aanvraag voor een minilening is goedgekeurd krijg je deze mail:

Minilening aanvraag goedgekeurd online-lening.net Ferratum Saldodipje

Na goedkeuring van je aanvraag ben je nog afhankelijk van de verwerkings- en openingstijden van de banken. Hier heb je geen invloed op dus kun je niet anders doen dan afwachten op een snelle overboeking van jouw minilening.

Op het moment dat de lening daadwerkelijk gestort is op jouw rekening, krijg je hiervan een email binnen van Saldodipje. Waarschijnlijk krijg je ook een melding via email of op je smartphone dat er een bedrag is gestort op jouw rekening. Dit is afhankelijk van de instellingen van jouw bankieren app welke meldingen je krijgt bij stortingen en/of afschrijvingen van jouw rekening.

Minilening aanvraag uitbetaald online-lening.net Ferratum Saldodipje

Zoals je kunt lezen in bovenstaande email is het duidelijk dat ze afhankelijk zijn van de verwerkingstijden van de verschillende banken. Normaal gesproken staat het leenbedrag voor 18:00 uur op je rekening.

Vanaf het moment dat je daadwerkelijk je geld ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen de tijd om de documenten voor de Persoonlijke Garantstelling toe te sturen. Zo staat het ook duidelijk in de mail.

Bijlagen van de bevestigings-mail

Bij de email waarbij je bevestigd hebt gekregen dat het bedrag is uitbetaald zitten maar liefst 4 bijlagen bij. Het gaat hier om de volgende documenten:

1) SECCI.pdf
2) CCA.pdf
3) PG Agreement.pdf
4) Declaration Guarantee.pdf

Minilening aanvraag bijlagen online-lening.net Ferratum Saldodipje

We kunnen ons voorstellen dat dit een beetje overweldigend overkomt. 4 bijlagen met afkortingen en Engelse namen en termen. Niet echt duidelijk. We nemen ze even alle 4 door.

1) Het SECCI document:  (Standard European Consumer Credit Information) kon je ook al downloaden tijdens de aanvraagprocedure. De uitleg van dit document hebben we al besproken eerder op deze pagina. Het betreft hier de precontractuele kredietinformatie, waarin alle relevante informatie staat vermeld omtrent de minilening.

2) CCA document: Dit is de Customer Credit Act (CCA) Dit is exact hetzelfde document als de leenovereenkomst die ook al tijdens de aanvraagprocedure te downloaden was. Ook deze is eerder besproken op deze pagina. De CAA is de overeenkomst die je hebt gesloten met Saldodipje.

3) PG Agreement: De Personal Guarantee Agreement ofwel de PG overeenkomst (garantie overeenkomst). Dit document moet straks ingevuld worden met de gegevens van de persoonlijke garantsteller. Verderop gaan we de persoonlijke garantsteller documenten bespreken, waarbij de garantie overeenkomst dus de belangrijkste is.

4) Declaration Guarantee:  De verklaring akkoord garantstelling. Ook dit document is besproken tijdens de aanvraagprocedure en hierin staat precies uitgelegd wat de gevolgen zijn als je niet op tijd een persoonlijke garantsteller kunt aangeven.

Direct online aanvragen


5 - Persoonlijke garantsteller documenten

De volgende stap is een hele belangrijke. Je hebt inmiddels je geld gekregen. Je kunt genieten van de dingen die je wilde doen met het geleende geld. Vanaf het moment dat je je geld kreeg, heb je 14 dagen de tijd om een persoonlijke garantsteller te vinden.

Een persoonlijke garantsteller is een persoon die garant kan staan voor jouw lening. Dit is iemand in jouw omgeving, een familielid, een vriend of kennis moet garant staan voor jouw lening. Dit betekent dat als je zelf de lening niet kunt terugbetalen, die andere persoon verantwoordelijk wordt gesteld voor jouw lening.

Als je géén garantsteller kunt vinden, dan komt er een boete bovenop de rente die je moet betalen. De hoogte van de boete staat vermeld in het DG document (Declaration Guarantee). Die heb je eerder langs zien komen en kun je gewoon downloaden vanaf deze pagina.

De persoonlijke garantsteller moet dus binnen 14 dagen gevonden worden en je moet de nodige documenten van die persoon via de mail opsturen naar Saldodipje.

Wat er precies ingestuurd moet worden gaan we hier precies uitleggen. Het stond ook al in de bevestigings-mail genoemd. Dit zijn de dingen die je moet regelen binnen 14 dagen:

1) Kleurkopie (foto of scan) van een geldig ID-document of paspoort (voor- en achterzijde)
2) Kopie van een bankafschrift, waarbij:
        -het afschrift een volledige maand aan transacties vertoont;
        -het afschrift niet ouder is dan 3 maanden;
        -het afschrift het (volledige) adres vertoont;
        -het afschrift een PDF-bestand is dat u downloadt via uw internetbankieren of een foto van een papieren bankafschrift is.
3) Kopie van een loonstrook, waarbij:
        -de loonstrook niet ouder is dan 3 maanden;
        -de loonstrook het (volledige) adres vertoont;
        -de loonstrookgegevens overeenkomen met de andere gegevens en documenten van de garantsteller.
4) PG-overeenkomst (garantie overeenkomst) en het persoonlijke- en financiële gegevens formulier, welke ingevuld is door beide partijen:
        -op pagina 1 dient de volledige naam, adres en documentnummer ingevuld te worden (let op: het documentnummer dient overeen te komen met het ID-documentnummer dat u toestuurt of al toegestuurd heeft);
        -op pagina 3 dient de datum van ondertekening, volledige namen en handtekeningen ingevuld te worden;
        -op pagina 5 dient de garantsteller zijn/haar persoonlijke- en financiële gegevens in te vullen.

Alle bovengenoemde documenten moet je zo spoedig mogelijk toesturen via e-mail naar:  klantenservice@saldodipje.nl of via Whatsapp naar: 06 392 819 27 met referentienummer XXXXXX. (Waarbij XXXXXX jouw leenovereenkomst-nummer is die genoemd wordt in de email en in het leenovereenkomst document (CCA document).

Let op: Mocht je binnen 14 dagen geen valide garantsteller kunnen vinden of je kunt de documenten niet op tijd toesturen, dan zal er 16 dagen na uitbetaling een boete in rekening worden gebracht. Deze boete is afhankelijk van het leenbedrag dat je hebt gekozen.

We nemen alle 4 de vereiste documenten door:

1) Kleurkopie ID kaart of paspoort. Dit is eenzelfde kopie zoals we in het begin beschreven hebben bij de voorbereidingen voor de aanvraag. Alleen nu betreft het de ID van de garantsteller. 

Paspoort of ID kaart garantsteller


2) Kopie van een bankafschrift. Zorg dat je een download (.pdf) hebt van je internetbankieren app of programma. De eisen die ze stellen, dat er een volledige maand aan transacties op moet staan, het afschrift niet ouder mag zijn dan 3 maanden en de volledige naam en het volledige adres van de garantsteller er op moet staan is keihard. Als een van deze dingen niet klopt krijg je daar direct een melding van in je email. Zorg dus dat je aan alle eisen voldoet. Ze zijn hier streng in.

Minilening bankafschrift garantsteller online-lening.net Ferratum Saldodipje


3) Kopie van een loonstrook. Deze is voor iedereen anders. Zorg dat je van dit document een scherpe foto hebt of een download als dat kan. De loonstrook mag niet ouder zijn dan 3 maanden en de gegevens van de garantsteller moeten exact overeenkomen met de gegevens op het paspoort of ID kaart. De naam en het adres van de garantsteller moet er op staan.

4) PG-overeenkomst en het persoonlijke- en financiële gegevens formulier. Dit is de garantie overeenkomst die volledig ingevuld moet worden. We nemen het hele document, wat totaal 5 pagina's bevat, zorgvuldig door en bespreken alle noodzakelijke stappen. Het is van het grootste belang dat dit document, samen met de 3 andere vereiste documenten, foutloos wordt ingestuurd teneinde een goedgekeurde garantsteller te krijgen voor jouw minilening. En dus om te voorkomen dat je de boete moet betalen.

Download hier een leeg exemplaar van de garantie overeenkomst voor de persoonlijke garantsteller:

Download voorbeeld PG document Saldodipje

Persoonlijke Garantsteller document Saldodipje voorbeeld

Pagina 1 PG document:
Op pagina 1 dient de volledige naam, adres en documentnummer van de garantsteller en schuldenaar ingevuld te worden. Met documentnummer wordt hier het paspoortnummer of ID kaart nummer bedoeld. Het documentnummer dient overeen te komen met het ID-documentnummer dat je toestuurt of al toegestuurd hebt.

pagina 1 garantsteller document minilening ferratum saldodipje


Pagina 2 PG document:
Geen bijzonderheden, hier staat alleen informatie m.b.t. de artikelen die men overeenkomt.

Pagina 3 PG document:
Hier moet rechtsboven de datum genoteerd worden. 
Verder moet de schuldenaar en garantiesteller allebei een handtekening plaatsen, met daaronder de volledige naam.
Als laatste moet ook de echtgeno(o)t(e) of geregistreerd partner van garantiesteller voor akkoord tekenen. Dit is een extra stap die verder niet gecontroleerd wordt met documenten. De echtgeno(o)t(e) of geregistreerd partner van de garantiesteller hoeft zich dus niet te legitimeren of te bewijzen dat dat ook inderdaad de persoon is die tekent.

pagina 3 garantsteller document minilening ferratum saldodipje
Pagina 4 PG document:
Pagina 4 betreft een uitleg over de garantie overeenkomst.

Pagina 5 PG document:
Op pagina 5 dient de garantsteller zijn/haar persoonlijke- en financiële gegevens in te vullen. De persoonlijke gegevens zijn naam, adres, geboortedatum, email adres en telefoonnummer. En de vraag of deze persoon een PEP is. Deze term is eerder behandeld op deze pagina. 
De garantsteller wordt niet benaderd via email of telefoon voor een goedkeuring of andere zaken omtrent de minilening aanvraag. Dus wees gerust, de garantsteller krijgt geen lastige mailtjes of telefoontjes.

De financiële gegevens moeten netjes worden ingevuld, en kloppen met de salarisstrook en het bankafschrift. Zo kan Saldodipje precies beoordelen of de garantsteller in staat is om ook daadwerkelijk garant te kunnen staan voor de lening. Ook het IBAN nummer moet kloppen met het nummer als vermeld op het bankafschrift.

pagina 5 garantsteller document minilening ferratum saldodipje


Garantsteller documenten verzenden

Het PG document waar je gegevens in moet vullen kun je met een PDF reader wel lezen maar vaak niet digitaal beschrijven. Dit is afhankelijk van de soort pdf reader die je hebt. Op een smartphone is dit helemaal moeilijk te doen. Het beste is om dit document uit te printen, in te vullen en weer in te scannen met je telefoon. Hoe je dat precies kan doen staat hier omschreven op de pagina over het digitaal maken van papieren documenten

Een hele scherpe rechte kleurenfoto is ook voldoende maar wees er van overtuigd dat dit goed leesbaar is voor de mensen van Saldodipje die de documenten moeten beoordelen. Als een document niet aan de eisen voldoet, krijg je hiervan een mail met daarin aangegeven wat er fout is. Je hebt gelukkig 14 dagen de tijd om alle documenten te verzamelen, in te sturen en te corrigeren mocht dat nodig zijn. Let op dat je sowieso pagina 1, 3 en 5 van het PG document inscant.

Alle genoemde documenten moet je zo spoedig mogelijk toesturen via e-mail naar:  klantenservice@saldodipje.nl of via Whatsapp naar: 06 392 819 27 met als referentie het leennummer XXXXXX. (Waarbij XXXXXX jouw leenovereenkomst-nummer is die genoemd wordt in de email en in het leenovereenkomst document (CCA document). Dit leennummer is van belang zodat ze bij Saldodipje de juiste documenten bij de juiste lening aanvraag voegen. Dit om verwarring en fouten te voorkomen. Wees in het algemeen altijd duidelijk in je mail, met het liefst het leennummer en je naam in het onderwerp van de mail die je gaat versturen. Als voorbeeld voor de mail met de persoonlijke garantsteller documenten zou je dit onderwerp voor je mail kunnen nemen: 
" Persoonlijke garantsteller documenten referentienummer 123456 " (met daarin je eigen leennummer uiteraard).

Samengevat als checklist: wat stuur je op naar klantenservice@saldodipje.nl :


1) Kopie paspoort of ID kaart
2) Kopie bankafschrift
3) Kopie bewijs van inkomsten
4) ingevulde PG document

Bevestiging van ontvangst persoonlijke garantsteller documenten


Zodra je alles hebt opgestuurd ontvang je, nadat de documenten zijn beoordeeld door Saldodipje, een bevestiging dat de documenten zijn goedgekeurd. Je hoeft dan ook geen boete te betalen als alles is goedgekeurd. Is een document onjuist, onduidelijk of niet compleet, dan krijg je hier van een mail met daarin het verzoek de fout te corrigeren. Je hebt dus genoeg kansen en tijd om alles in orde te maken en te krijgen.

Minilening aanvraag persoonlijke garantstelling goedgekeurd online lening net


Je bent nu echt helemaal klaar. Alles is in orde, het enige wat je moet onthouden, of in je agenda zetten, is dat je de lening op tijd terugbetaald. Dus zet een herinnering in je agenda. Je krijgt van Saldodipje geen waarschuwing als je te laat bent. Dus zorg voor een tijdige terugbetaling van het geleende bedrag inclusief de verschuldigde rente.

Direct online aanvragenJe eigen persoonlijke "Mijn Saldodipje" account

Ongeveer een dag nadat de minilening is overgemaakt ontvang je een mail van Saldodipje waarin staat uitgelegd hoe je de lening kunt terugbetalen. Het terugbetalen doe je in je eigen "Mijn Saldodipje" account. Hoe kom je daar nu in?

Allereerst zie je in de welkomstmail een "log in" knop waardoor je op de inlogpagina komt voor je eigen account. Als je voor de eerste keer moet inloggen moet je een pincode opvragen.

Eerst een voorbeeld van de mail die je ontvangt:

Welkom bij Saldodipje email MyAccount

Als bestaande klant (en dat ben je nu) kun je door het invullen van de velden via een eenmalige pincode inloggen op jouw "Mijn Account". Deze eenmalige pincode ontvang je via een SMS.
Je vult je mobiele telefoonnummer en je geboortedatum in, en het systeem zal je herkennen als een bestaande klant die net een minilening heeft afgesloten.Telkens wanneer je dus inlogt op je account moet je dit invullen en log je in met een pincode. Elke keer opnieuw dus. Het woord "eenmalige" slaat dus op de inlogpoging van nu. Als je morgen weer wilt inloggen, moet je weer met een "eenmalige" pincode inloggen.

Mijn Ferratum account inloggen

Je ontvangt, nadat je bovenstaande gegevens hebt ingevuld en op "verstuur pincode" hebt geklikt, een pincode via SMS op je mobile telefoon. De pincode is slechts 10 minuten geldig. Dus log direct in anders verloopt de code. Een voorbeeld hiervan zie je op de volgende afbeelding. De pincode in deze afbeelding is uiteraard een voorbeeld.

Mijn Ferratum account inloggen eenmalige pincode SMS

Na het intikken van de pincode kom je op je persoonlijke "Mijn Saldodipje" account.

In dit persoonlijke account kun je alles over jouw minilening vinden en beheren.De belangrijkste functie van dit account is de mogelijkheid om je huidige minilening terug te kunnen betalen met iDeal.

Maar je kunt hier nogmaals alle documenten downloaden zoals de PG overeenkomst en de SECCI en CCA documenten. Ook het uploaden van de benodigde documenten kun je hier doen.

Je kunt ook je leenhistorie inzien en gelijk een nieuwe lening aanvragen. Een nieuwe minilening kan nu nog sneller aangevraagd worden, je hoeft immers niet alle documenten opnieuw in te sturen.

Mijn Ferratum Saldodipje MyAccount minilening
Direct online aanvragen
Minilening terugbetalen

Je lening moet uiteraard, inclusief de verschuldigde rente, ook weer een keer terugbetaald worden. Afhankelijk van het gekozen bedrag heb je een looptijd van 30 tot 62 dagen. Zet de uiterste betaaldatum, zoals die wordt aangegeven in de leenovereenkomst, goed in je agenda. Je krijgt van Saldodipje géén herinnering dat de termijn aan het aflopen is. Houd dit dus zelf goed in de gaten.

ideal minilening terugbetalen

De betaald de lening terug via iDeal in je eigen online account zoals hiervoor omschreven. Direct nadat je de betaling van je minilening hebt voltooid, krijg je hiervan een SMS bevestiging op je telefoon.

Saldodipje SMS betaling minilening afgesloten bevestiging

En de bevestiging dat de lening terugbetaald is krijg je ook in de mail. Zo heb je dus twee bevestigingen van de terugbetaling. Tevens zie je de lening terug in je account waarbij deze als ""closed loan" staat vermeld.

Minilening betaling goed ontvangen saldodipje ferratum

De tweede keer dat je een minilening aanvraagt kun je tot het maximale leenbedrag van 1500 euro lenen. De aanvraag doe je eenvoudig via je eigen account alwaar je al de nodige documenten hebt geüpload.

Direct online aanvragen


Klantenservice saldodipje

Saldodipje is een Europese aanbieder van minileningen en is volledig te vertrouwen. Je hebt te maken met een professionele organisatie die al sinds 2005 minileningen aanbiedt binnen heel Europa.

De klantenservice is geopend van:
- maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 20.00 uur
- zaterdag  van 9.00 uur tot 17.00 uur

Chat:
Ze hebben een live-chat optie zodat je live al je vragen kunt stellen.

Facebook Messenger
Je kunt ze ook via Facebook Messenger bereiken

Mail:
klantenservice@saldodipje.nl

Algemene informatie over Saldodipje

Saldodipje S.L.
Calle Pallars, 4 - 8,
25004 Lleida
Spanje

Direct online aanvragen
U bent hier: Home > Minileningen > Minilening aanvragen: stap voor stap instructies