Omgaan met geld

Omgaan met geld kunt u leren

Omgaan met geld kunt u leren

Omgaan met geld is vaak niet eenvoudig. Als je samen een huishouden runt is er altijd één van de twee die vaak alle financiële zaken afhandeld. Bijvoorbeeld alle betalingen, verzekeringen en leningen en het in de gaten houden van het banksaldo. Als er nu echt niemand van de twee zich daar in verdiept dan kan het zomaar zijn dat uw financiële situatie niet onder controle is. U kunt daardoor onbewust schulden opbouwen zonder dat u dat door heeft of dat u dat wil. Rekeningen blijven liggen, enveloppen raken zoek tussen de reclamefolders en voor u het weet zitten er aanmaningen tussen die u dan ook misschien mist.

Alles onder controle

Dus ga er maar eens goed voor zitten en zet alles op een rijtje. Sorteer uw post en ruim alles netjes en ordelijk op. Kijk waar het geld naartoe gaat elke maand. Maak afspraken onderling en probeer te begrijpen waardoor je soms geld tekort komt. Aangezien alles online gaat tegenwoordig is een papieren overzicht niet vaak meer bij de hand. Het beste advies is om het wel op papier te zetten zodat je alles op een rijtje hebt zonder dat je op een tablet of beeldscherm moet kijken om alles goed te kunnen zien.

Ga er dan met ze tweeën of als je alleen woont goed voor zitten en bekijk precies waar het geld heen gaat. Dit is ook een stukje bewustwording en motivatie om geld te besparen. Bedenk goed dat je elke euro maar één keer kan uitgeven en dat je ook altijd even moet stilstaan bij een grote aankoop en vraag je jezelf af of dit echt wel nodig is of dat het ook niet anders kan of goedkoper.

Uw leningen

Kijk ook vooral eens naar uw leningen en hypotheek om te zien of daar nog iets aan verbeterd kan worden. U kunt bijvoorbeeld uw leningen allemaal bij elkaar doen en in één lening stoppen ( uw leningen oversluiten heet dat) of u kunt wellicht uw hypotheek oversluiten naar een hypotheek met een lagere rente. Dit kost in eerste instantie misschien wat meer geld maar bespaart u in de jaren die komen gaan heel veel euro’s.

Vraag direct online gratis vrijblijvende offertes aan voor een lening die bij u past:

Direct online een lening aanvragen

 

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Omgaan met geld