Ondernemers en de rente op hun zakelijke financiering

13 november 2020

U bent hier: Home > Nieuws over geld lenen > Ondernemers en de rente op hun zakelijke financiering

Ondernemers en de rente op hun zakelijke financiering

Zakelijke financieringen zijn er voldoende. Keus genoeg dus. Echter de rentepercentages verschillen vaak behoorlijk van elkaar. Wat is nu een goede rente om te betalen voor een zakelijke lening? En waarom zijn die verschillen zo groot?

Verschillen in rentepercentages voor zakelijke leningen

Factoren die invloed hebben op de hoogte van de rente zijn het type lening (lineair, annuïtair, of aflossingsvrij), het onderpand van de ondernemer en de financiële situatie van de onderneming. Maar ook de looptijd, de manier van aflossen en de leeftijd van de onderneming zijn van invloed.
Het is de moeite waard om rentes met elkaar te vergelijken en meerdere offertes aan te vragen voor een zakelijke financiering.De 15 beste kredietverstrekkers voor een zakelijke financiering

Gratis offertes voor de beste zakelijke leningen


Goed vergelijken en eigen onderzoek doen

Het is van belang dat de ondernemer weet wat hij zoekt in een financiering. Is het belangrijk dat de zakelijke lening aangevraagd kan worden zonder BKR toetsing op de naam van de aanvrager bijvoorbeeld? 

Een zakelijke lening of bedrijfskrediet kan komen van investeerders, via crowdfunding of een gewone bank, mét of zonder BKR toetsing. Er zijn dus nogal wat verschillen. 

De rentepercentages waar we het hier over hebben variëren van 0.5% - 4.3% per maand. Er is zelfs een aanbieder met een rentepercentage vanaf 2.9% per jaar.


Verschillende eisen

De eisen waar een bedrijf aan moet voldoen om voor een zakelijke financiering in aanmerking te kunnen komen verschillen nogal. Zo vraagt Funding Circle een minimale jaaromzet van €30.000,- terwijl dat bij Atlantis Financiers €250.000,- is. Anderen zitten daar weer tussenin.

Ook de minimaal vereiste leeftijd van de onderneming is bij veel kredietverstrekkers 12 maanden. Tenslotte is de looptijd van de lening van invloed op de hoogte van de rente. 

Kortom, er valt geen eenduidig advies te geven over welke zakelijke kredietverstrekker nu de beste is voor uw onderneming. Het beste advies is om meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen en zelf alles op een rijtje te zetten en te vergelijken.


U bent hier: Home > Nieuws over geld lenen > Ondernemers en de rente op hun zakelijke financiering