Ontslagen worden

Ontslagen-worden

Ontslagen worden en je financiële situatie

Als je ontslagen wordt heb je misschien wel recht op een ontslagvergoeding. Dit soort regelingen staat meestal in een CAO, als die van toepassing is op je werk, of in andere overeenkomsten als bijvoorbeeld het arbeidscontract wat je destijds hebt getekend toen je met de baan begon. Er bestaat ook nog zo iets als een transitievergoeding na ontslag die wettelijk is vastgesteld. 

Uitkering

Afhankelijk van de duur van de arbeid die je verricht hebt, heb je recht op een werkloosheidswet (WW) uitkering. Deze duurt enkele maanden tot maximaal twee jaar en de hoogte van deze uitkering is een percentage van het laatstverdiende loon. Let op als je ontslagen wordt dan heb je recht op WW als je het ontslag ook aanvecht. Als je op staande voet ontslagen wordt (door een overtreding van de wet) of ontslag neemt, dan heb je geen recht op een WW uitkering.

Lager inkomen

Bereid je voor op een periode van een lager inkomen zolang je geen werk hebt. De WW uitkering zal eens een keer stoppen en misschien overgaan in een bijstandsuitkering, maar alleen als je zelf geen bezittingen meer hebt. Heb je een eigen huis op je naam staan dan krijg je geen bijstandsuitkering. Zorg dat je financiële huishouding op orde is en dat er niet meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt. Weet je zeker dat je over een bepaalde tijd wel weer een hoger inkomen zult hebben, dan kun je voor de tussenliggende periode wellicht een lening afsluiten.

Vergelijk hier alle persoonlijke leningen

Op online-lening.net hebben we de beste kredietverstrekkers voor je verzameld. Vraag zelf gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere kredietverstrekkers naar keuze:

Alle leningen vergelijken

Toeslagen

In veel gevallen heb je recht op toeslagen en aanvullingen als je een lager inkomen hebt. Denk hierbij aan huurtoeslag, een hogere kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag en korting op diverse belastingen.

Pensioen

Je pensioenopbouw zal stoppen op het moment dat je stopt met werken. Houd hier rekening mee. Je kunt, als je nog maar een korte periode te overbruggen hebt tot je pensioendatum, je inkomen tijdelijk aanvullen met een lening. Je weet immers je inkomsten en wat die zullen zijn als je met pensioen gaat.

Tijdelijk geld tekort

Als je toch nog extra  geld nodig hebt om een periode te overbruggen, dan kun je altijd nog overwegen om een lening af te sluiten. Dit geeft wat extra rust in je financiële situatie.

Alle leningen vergelijken
U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Ontslagen worden