Ontslagen worden > Online-lening.net

Ontslagen worden

Ontslagen worden. En wat nu.

Ontslagen worden

Ontslagen worden betekent niet het einde van de wereld

Als je ontslagen wordt heb je misschien wel recht op een ontslagvergoeding. Dit soort regelingen staat meestal in een CAO, als die van toepassing is op uw werk, of in andere overeenkomsten als bijvoorbeeld het arbeidscontract wat u destijds heeft getekend toen u met de baan begon.

Uitkering

Afhankelijk van de duur van de arbied die u verricht heeft, heeft u recht op een werkeloosheids-wet (WW) uitkering. Deze duurt enkele maanden en de hoogte van deze uitkering is een percentage van uw laatstverdiende loon. Let op als u ontslagen wordt dan heeft u recht op WW als u het ontslag ook aanvecht. Als u op staande voet ontslagen wordt of ontslag neemt, dan heeft u geen recht op een WW uitkering.

Lager inkomen

Bereid je voor op een periode van een lager inkomen zolang u geen werk heeft. De WW uitkering zal eens een keer stoppen en misschien overgaan in een bijstandsuitkering, maar alleen als u zelf geen bezittingen meer heeft. Heeft u een eigen huis op uw naam staan dan krijgt u geen bijstandsuitkering. Zorg dat uw financiële huishouding op orde is en dat er niet meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt. Weet u zeker dat u over een bepaalde tijd wel weer een hoger inkomen zult hebben, dan kunt u voor de tussenliggende periode wellicht een lening afsluiten.

 

Direct een lening aanvragen

Toeslagen

In veel gevallen heeft u recht op toeslagen en aanvullingen als u een lager inkomen heeft. Denk hierbij aan huurtoeslag, een hogere kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag en korting op diverse belastingen.

Pensioen

Uw pensioenopbouw zal stoppen op het moment dat u stopt met werken. Houd hier rekening mee. U kunt, als u nog maar een korte periode te overbruggen hebt tot uw pensioendatum, uw inkomen tijdelijk aanvullen met een lening. U weet immers uw inkomsten en wat die zullen zijn als u met pensioen gaat.

Tijdelijk geld tekort

Als u toch nog extra  geld nodig heeft om een periode te overbruggen, dan kunt u altijd nog overwegen om een lening af te sluiten. Dit geeft wat extra rust in uw financiele situatie.

Tijdelijk een lening nodig ?

Overzicht kredietverstrekkers