Consumptief Krediet

Persoonlijke lening aanvragen van €1000 tot €75.000

Sluit online een lening af met de laagste rente

Consumptief Krediet aanvragen
Consumptief Krediet Header

Een consumptief krediet is een krediet of lening voor goederen met een beperkte levensduur, zoals bijvoorbeeld een wasmachine, televisie, auto, vakantie, computer of koelkast.  Een consumptief krediet vind je in de vorm van een persoonlijke lening, koop op afbetaling, huurkoop of rood staan op je bankrekening.

Vraag hier direct online een consumptief krediet aan en ontdek alle mogelijkheden:

Consumptief krediet aanvragen

Wat is een consumptief krediet

Een consumptief krediet is de verzamelnaam voor geldleningen die in diverse vormen wordt aangeboden. Het gaat om een lening voor zaken die beperkt houdbaar zijn, ofwel die van tijdelijke aard zijn en waarvoor geen zekerheid voor hoeft te worden gesteld. Het is bestemd voor consumptiegoederen zoals bijvoorbeeld een auto, boot, caravan maar ook voor een verre reis of een nieuwe koelkast. Er hoeft géén onderpand beschikbaar te zijn voor een consumptief krediet zoals bij een hypotheek, waar de woning als onderpand moet worden gebruikt. Een hypotheek is dus géén consumptief krediet.

Soorten consumptief krediet

De soorten leningen die onder de noemer consumptief krediet vallen zijn:

  • Persoonlijke lening
  • Minilening of microkrediet
  • Kopen op afbetaling of huurkoop
  • Rood staan op je betaalrekening
  • Creditcard

Andere benamingen voor een consumptief krediet zijn bijvoorbeeld consumentenkrediet of goederenkrediet.

Een consumptief krediet online aanvragen

Wil je graag online een krediet aanvragen? Tegenwoordig is dat heel normaal. Waar de oudere generatie zo zijn bedenkingen had over geld lenen en het destijds bijna een taboe was is het voor de huidige generatie een veel minder hoge drempel om tijdelijk geld te lenen en dat is logisch. Zeker met de mogelijkheden van online lenen is die drempel verlaagd, want online een krediet aanvragen verhoogt het gemak. Bovendien ontvang je het te lenen geld bij een online krediet veel sneller op je bankrekening dan wanneer je geld leent via een bezoek aan een bankkantoor, simpelweg omdat het proces van geld lenen online sneller verloopt. Ook is de rente die je betaalt bij het afsluiten van een online lening lager dan de rentetarieven die je betaalt als je een afspraak maakt bij een bank. Tenslotte levert een online krediet een besparing op voor de kredietverstrekker want die hoeft minder te investeren in personeel en een groot kantoorpand. Verder worden er vaak geen provisiekosten of afsluitkosten berekend bij een online lening. Dat scheelt allemaal direct op het bedrag dat je straks maandelijks zult gaan aflossen.

Hoeveel geld kun je online lenen?

Hoeveel geld je online kunt lenen is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Tenslotte is het voor de kredietverstrekker belangrijk te weten of je snel kunt aflossen en hoe groot de kans is dat je dat blijft doen totdat de lening helemaal is afgelost. Daarom is een aantal zaken van belang. Wat je leeftijd is bijvoorbeeld, maar ook alle informatie over je inkomen en of je een BKR registratie hebt. Je kan zelf aangeven hoeveel je wilt lenen. De kredietverstrekker rekent vervolgens uit of dat mogelijk is. Wat betreft het te lenen bedrag: er zijn verschillende soorten leningen, het hoeft niet per se om duizenden euro’s te gaan. Een lening van een paar honderd euro – bijvoorbeeld omdat je even krap zit – is ook een mogelijkheid. Verderop bespreken we alle soorten leningen die als consumptief krediet worden aangemerkt.

Kies voor veilig en betrouwbaar lenen

Een online lening afsluiten is dan misschien wel veel normaler dan vroeger, maar het is wel iets wat je serieus moet overwegen voor je tot een besluit komt. Bereid je daarom ook goed voor en verricht veel voorwerk – in de zin van onderzoek. Je wilt er tenslotte wel voor zorgen dat je verantwoord, veilig en betrouwbaar een consumptief krediet afsluit – natuurlijk bij de juiste kredietverstrekkers. Wil je weten welke kredietverstrekkers er allemaal zijn en wat de mogelijkheden zijn qua lenen? Bij ons vind je het meest complete overzicht van alle online geldverstrekkers. Bekijk het overzicht en vergelijk direct de diverse soorten leningen met elkaar. Je kunt hier diverse offertes opvragen en die met elkaar vergelijken, want er is altijd een verschil in mogelijkheden en natuurlijk wil je geen hoge kosten maar wel de beste voorwaarden. Juist daarom is een goede voorbereiding ook belangrijk.

Waarom een online lening afsluiten?

Natuurlijk is het afsluiten van een online krediet eenvoudiger dan langsgaan bij de bank en het daar regelen. Tenslotte hoef je er niet voor van je luie stoel af te komen en kun je op je gemak op onze website de verschillende mogelijkheden bekijken voor je een beslissing neemt. Bovendien kun je online de verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken. Welke heeft de beste tarieven, waar betaal je de minste rente, wat zijn de beste voorwaarden?

Maak je je zorgen over de betrouwbaarheid van online geld lenen? Dat is echt niet nodig als je geld leent bij de kredietverstrekkers uit ons overzicht. Deze bedrijven zijn betrouwbaar omdat ze een vergunning hebben voor het verstrekken van geld en daarnaast beschikken ze over de nodige keurmerken. Dat betekent dat ze financieel gezond zijn. Natuurlijk kost geld lenen wel altijd geld. Maar als je het goed regelt betaal je nooit teveel.

Consumptief krediet overzicht

 

Persoonlijke lening met BKR controle

Wil je voor een (wat) groter bedrag een lening afsluiten en wil je dat op eigen naam doen en niet op naam van je bedrijf? Dan is een persoonlijke lening precies wat je zoekt. Vaak lenen mensen via een persoonlijke lening geld voor het kopen van een auto, het opknappen van hun huis of een andere duurzame kostenpost. Bij een persoonlijke lening los je maandelijks een van tevoren vastgesteld bedrag af. Het vastleggen van de af te lossen termijnen is voor veel mensen prettig en duidelijk. Zo weet je precies waar je aan toe bent, los je gestaag af en weet je exact wanneer je weer van je schuld af bent.

Persoonlijke lening aanvragen

Woon je in Nederland en wil je graag een wat groter bedrag lenen tegen een vaste aflossing per maand? Dan is een persoonlijke lening een uitstekende optie. Regel je persoonlijke lening online, dat gaat sneller en het is voordeliger dan langsgaan bij een bank.

Direct online een persoonlijke lening aanvragen

Minilening zonder BKR controle

Zit je even krap bij kas of heb je een onverwachte uitgave? Dat kan iedereen wel eens gebeuren. Als je net terug bent van vakantie bijvoorbeeld en meer geld hebt uitgegeven dan gepland, of als je wasmachine plots kapot gaat terwijl je net te maken hebt gehad met andere grote uitgaven. Op zulke momenten kun je wel even wat extra geld gebruiken, in de wetenschap dat je het snel weer kunt terugbetalen. Bij een minilening vindt er géén BKR controle en registratie plaats. Vind je het vervelend je familie of vrienden lastig te vallen met het lenen van geld, dan is een online mini lening ideaal. Bij zo’n mini lening kun je een bedrag tot maximaal 1500 euro lenen. Daarmee kun je het gat dat ontstaan is tijdelijk even aanvullen en je schuld weer snel binnen korte tijd aflossen. Vaak is de aflossingstermijn van een mini lening dan ook maar een maand of twee maanden, of bijvoorbeeld vijfenveertig dagen.

Woon je in Nederland en wil je graag een mini lening aanvragen? Dan is een minilening een heel goede optie. Je hoeft er de deur niet voor uit, je leent tegen voordelige tarieven en vaak heb je het bedrag al een dag later op je rekening staan.

Direct een minilening afsluiten

Kopen op afbetaling of huurkoop

Een ander vorm van consumptief krediet is kopen op afbetaling of huurkoop. Kopen op afbetaling doe je bijvoorbeeld als je een auto koopt, waarbij je bijvoorbeeld de ene helft direct betaald als je de auto koopt, en de andere helft in termijnen afbetaald. Dit is een vorm van lenen die je vaak ziet, en de lening sluit je vaak direct af bij de dealer of leverancier van de goederen waar je ze hebt aangeschaft. Meestal sluit je via de auto-dealer dan een persoonlijke lening af om het restantbedrag te financieren.

Huurkoop is een vorm van lenen waarbij je eerst het product voor een vast bedrag per maand huurt, met de bedoeling dat het aan het eind van de afgesproken looptijd jouw eigendom wordt. De huur die je betaald voor het product is dus een vorm van lenen, waarbij je aan het eind van de looptijd het bedrag, of de waarde van het product, hebt afbetaald inclusief kosten en/of rente die er over is gerekend.

Bij beide bovengenoemde vormen van consumptief krediet vindt er een BKR registratie plaats.

Rood staan op je betaalrekening

Rood staan kost geld. Het is immers een onbedoelde lening. Je hebt meer geld uitgegeven dan je op je rekening had staan. Het teveel aan uitgegeven geld (het bedrag onder de nul) heeft de bank eigenlijk aan je voorgeschoten. Dus is het een lening. En daar betaal je rente over. Vaak is de rente bij roodstand best hoog. Denk aan 10-14 %. Maar omdat het slechts om kleinere bedragen gaat en vaak van korte duur is, zijn de kosten vaak wel te overzien.

Het rood staan is een van de meest voorkomende vormen van (onbedoeld) lenen. Je hebt tenslotte meer geld uitgegeven dan dat er op je rekening stond. Om het rood staan snel op te heffen kun je een minilening afsluiten. Dat is de snelste en meest effectieve manier om het teveel aan maand aan het eind van uw geld op te vangen.

Direct een minilening afsluiten om de roodstand weg te werken

Creditcard 

Een creditcard is een kaart waarmee je wereldwijd bijna overal mee kunt betalen, zonder dat het uitgegeven bedrag direct van je bankrekening afgeschreven wordt. Ofwel een kaart die je een soort krediet geeft, een lening dus. Een kredietkaart genaamd, en in het Engels heet dat dus een Creditcard. Afhankelijk van de maatschappij waar je deze kaart van gebruikt en afhankelijk van de vele diverse voorwaarden die er rond creditcards bestaan, kun je veel of juist minder grote bedragen uitgeven zonder dat dit direct merkbaar is aan je banksaldo.
De kaart schiet als het ware het betaalde bedrag voor, en wordt pas later, meestal één keer per maand, afgeschreven van je rekening.
Maar op het moment dat je betaald met je creditcard, merk je dat op dat moment niet in je portemonnee. Pas later betaal je het bedrag aan de creditcard maatschappij terug. En de winkel of instantie waar jij je aankopen gedaan hebt krijgt het geld weer van de creditcard maatschappij.

Een creditcard geeft je weliswaar enige financiële ruimte, maar het gevaar schuilt er in dat je onbewust toch teveel geld uitgeeft, zonder dat je daar direct een bewust overzicht of controle over hebt.

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Consumptief krediet