Een lening verkrijgen om een bedrijf te starten

Zakelijk lenen van €500 tot €1miljoen als starter

Een uitgebreide gids over hoe u een lening kunt verkrijgen om een bedrijf te starten.

Gratis online offerte aanvragen
Bedrijf starten financiering
Zakelijke lening starter

Een bedrijf starten is een spannende onderneming, maar het kan ook duur zijn. Terwijl sommige ondernemers het geld direct beschikbaar hebben om hun bedrijf te starten, hebben anderen misschien een lening nodig om aan de slag te gaan.

Het verkrijgen van een lening om een bedrijf te starten kan echter een uitdagend proces zijn, vooral als u niet bekend bent met de vereisten en stappen die daarbij komen kijken.

In dit artikel geven we u een uitgebreide gids over hoe u een lening kunt krijgen om een bedrijf te starten. We zullen u door de belangrijkste stappen leiden die u moet nemen, waaronder het beoordelen van uw geschiktheid, het onderzoeken van leningopties, het opstellen van een solide businessplan en het onderhandelen over gunstige leningsvoorwaarden.

Aan het einde van dit artikel heb je de kennis en het vertrouwen om de fondsen te beveiligen die je nodig hebt om je bedrijf op gang te krijgen.

1. Bepaal uw financieringsbehoeften en geschiktheid

Het starten van een bedrijf kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als het om financiering gaat. Weten hoeveel geld je nodig hebt om te beginnen en of je in aanmerking komt voor een lening, zijn cruciale eerste stappen. Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

Beoordeel uw financiële behoeften

Voordat u een lening aanvraagt, is het essentieel om te bepalen hoeveel geld u nodig heeft om uw bedrijf van de grond te krijgen. Maak een gedetailleerd bedrijfsplan met een overzicht van uw uitgaven, inclusief huur, uitrusting, werknemers, inventaris en alle andere kosten die aan uw onderneming zijn verbonden. Zodra u een duidelijk beeld heeft van uw financiële behoeften, kunt u beter begrijpen naar welk type lening u op zoek moet zijn.

Bekijk uw persoonlijke en zakelijke kredietscores

Kredietverstrekkers zullen uw kredietscores evalueren om uw kredietwaardigheid te bepalen. Als u een slechte kredietscore heeft, wordt u mogelijk een lening geweigerd of kan dit een negatieve invloed hebben op uw leningsvoorwaarden. Controleer uw kredietrapporten om er zeker van te zijn dat ze nauwkeurig zijn en werk aan het verbeteren van uw score voordat u een lening aanvraagt.

Bereken uw debt-to-income ratio en andere financiële statistieken

Uw debt-to-income ratio (DTI) is een maatstaf voor hoeveel schulden u heeft in vergelijking met uw inkomen. Kredietverstrekkers gebruiken deze statistiek om uw vermogen om een lening terug te betalen te evalueren. Bereken uw DTI en andere financiële statistieken, zoals uw nettowaarde en de cashflow van uw bedrijf, om een beter beeld te krijgen van uw financiële situatie.

2. Onderzoek en overweeg beschikbare leningopties

Zodra u een beter begrip heeft van uw financiële behoeften en geschiktheid, is het tijd om de beschikbare leningopties te onderzoeken en te overwegen.

Onderzoek traditionele bankleningen

Traditionele bankleningen zijn vaak de eerste optie die in je opkomt bij het zoeken naar een lening. Deze leningen hebben doorgaans lagere rentetarieven, maar ze hebben ook strenge toelatingseisen en langere aanvraagprocedures.

Kijk naar alternatieve leenmogelijkheden

Alternatieve leenmogelijkheden zoals online kredietverstrekkers en crowdfundingplatforms zijn de laatste jaren steeds gangbaarder geworden. Deze geldschieters hebben vaak minder strenge toelatingseisen en snellere goedkeuringstijden, maar ze komen met hogere rentetarieven en vergoedingen.

Bepaal de beste leningoptie voor uw bedrijf

Overweeg de voor- en nadelen van elke leningoptie en bepaal welke het beste past bij uw financiële behoeften, geschiktheid en doelen.

De 15 beste kredietverstrekkers voor een zakelijke financiering

- Zakelijk lenen zonder bank vanaf €500,-
- Met of zonder BKR toetsing
- Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Gratis offerte aanvragen


3. Stel een solide businessplan op

Het hebben van een solide businessplan is cruciaal voor het veiligstellen van een lening. Het laat geldschieters zien dat u een duidelijke richting voor uw bedrijf heeft en de risico's en kansen begrijpt.

Zorg voor een duidelijke visie en missie voor uw bedrijf

Geef een overzicht van het doel, de doelen en doelstellingen van uw bedrijf en hoe u van plan bent deze te bereiken. Deze informatie zal geldschieters helpen het potentieel voor groei en succes te begrijpen.

Marktonderzoek en -analyse uitvoeren

Onderzoek uw branche, concurrenten en doelmarkt om aan te tonen dat u de huidige markttrends en het groeipotentieel begrijpt.

Maak een gedetailleerd financieel plan en projecties

Voeg financiële overzichten, kasstroomprognoses en andere documenten toe die kredietverstrekkers laten zien hoe u van plan bent het geleende geld te gebruiken en uw vermogen om de lening terug te betalen.

4. Ontwikkel een sterk kredietprofiel en financiële geschiedenis

Uw kredietwaardigheid speelt een cruciale rol bij het veiligstellen van een lening. Het ontwikkelen van een sterk kredietprofiel en financiële geschiedenis kan uw kansen op goedkeuring vergroten en uw leningsvoorwaarden verbeteren.

Vestig krediet op naam van uw bedrijf

Scheid uw persoonlijke en zakelijke financiën en vestig krediet op naam van uw bedrijf om een positieve kredietgeschiedenis voor uw bedrijf op te bouwen.

Betaal op tijd en verminder lopende schulden

Voer op tijd betalingen uit, verlaag uw verhouding tussen schulden en inkomen en betaal eventuele openstaande schulden af om uw kredietscore te verbeteren en aan te tonen dat u in staat bent om uw financiën op verantwoorde wijze te beheren.

Controleer uw kredietrapport en betwist eventuele fouten

Controleer regelmatig uw kredietrapport om ervoor te zorgen dat alles juist is en betwist eventuele fouten die een negatieve invloed kunnen hebben op uw kredietscore. Dit zal helpen om een positief kredietprofiel te behouden en uw kansen op goedkeuring van een lening te vergroten. Als u een bedrijf start, is een van de grootste uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen, het vinden van het geld om dingen van de grond te krijgen. Maar maak je geen zorgen, er zijn veel financieringsbronnen beschikbaar en een van de meest voorkomende opties is een lening. Hier zijn de stappen die u moet volgen om een lening te krijgen om uw bedrijf te starten.

De 15 beste kredietverstrekkers voor een zakelijke financiering

- Zakelijk lenen zonder bank vanaf €500,-
- Met of zonder BKR toetsing
- Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Gratis offerte aanvragen


5. Verzamel de nodige documentatie en informatie

Voordat u een lening aanvraagt, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde documentatie en informatie georganiseerd en klaar voor gebruik hebt. U moet uw persoonlijke financiële overzichten verstrekken, evenals die van uw bedrijf als dit al actief is. U moet ook uw belastingdocumenten en zakelijke licenties voorbereiden en cv's en referenties samenstellen die uw ervaring en staat van dienst aantonen.

Organiseer persoonlijke en zakelijke financiële overzichten

Uw persoonlijke financiële overzichten moeten uw huidige financiële positie, maandelijkse uitgaven, uitstaande leningen, activa en passiva bevatten. Ondertussen moeten uw bedrijfsoverzichten kasstroomoverzichten, balansen en resultatenrekeningen bevatten.

Bereid belastingdocumenten en zakelijke licenties voor

Zorg ervoor dat u uw zakelijke belastingaangifte van de afgelopen drie jaar en uw persoonlijke belastingaangifte van de afgelopen twee jaar hebt, naast eventuele toepasselijke zakelijke licenties of vergunningen.

CV's en referenties samenstellen

Verstrek uw professionele cv en dat van eventuele belangrijke teamleden, evenals referenties van voormalige werkgevers of klanten die uw vaardigheden en ervaring aantonen.

Bedrijfskrediet starter

6. Vraag een lening aan en onderhandel over gunstige voorwaarden

Zodra u al uw documentatie en informatie bij elkaar heeft, bent u klaar om een lening aan te vragen. Dien uw aanvraag in, samen met alle vereiste documentatie. Wees voorbereid op het due diligence-proces van een geldschieter, waaronder een beoordeling van uw kredietgeschiedenis, financiële overzichten en zelfs een interview. Onderhandel tijdens het aanvraagproces van de lening over de rente en de terugbetalingsvoorwaarden om de gunstigste voorwaarden te krijgen.

Dien uw aanvraag en de vereiste documentatie in

Vul een aanvraag in voor het type lening dat u nodig heeft en verstrek alle vereiste documentatie. Dit kunnen jaarrekeningen, bedrijfsplannen en belastingdocumenten zijn.

Bereid je voor op het due diligence-proces van een kredietverstrekker

Wees voorbereid op het due diligence-proces van een geldschieter, wat een beoordeling van uw kredietscore, bedrijfsplan en andere financiële documenten kan inhouden. Wees voorbereid om eventuele vragen te beantwoorden en aanvullende documentatie te verstrekken die ze mogelijk nodig hebben.

Onderhandelen over rente en aflossingsvoorwaarden

Houd bij het onderhandelen over rentetarieven en terugbetalingsvoorwaarden rekening met factoren zoals het bedrag van de lening, de looptijd van de lening en de cashflow van uw bedrijf. Wees bereid om over deze en andere factoren te onderhandelen om de gunstigste leningsvoorwaarden mogelijk te krijgen.

7. Begrijp de terugbetaling van leningen en het lopende beheer

Als u eenmaal een lening heeft afgesloten, is het belangrijk om het aflossingsschema te begrijpen en uw financiën dienovereenkomstig te beheren.

Voer regelmatige en tijdige betalingen uit

Zorg ervoor dat u regelmatig en tijdig betaalt volgens de voorwaarden van uw leningsovereenkomst. Dit zal u helpen een sterke kredietgeschiedenis op te bouwen en boetes of vergoedingen te minimaliseren.

Bewaak de financiën van uw bedrijf en pas deze indien nodig aan

Houd de financiën van uw bedrijf bij en pas uw activiteiten indien nodig aan om uw aflossingen bij te houden. Denk hierbij aan het verlagen van kosten of het verhogen van inkomstenstromen.

Communiceer met uw geldschieter als zich problemen voordoen

Als u problemen of uitdagingen tegenkomt tijdens het aflossingsproces van de lening, neem dan contact op met uw geldschieter. Zij kunnen mogelijk met u samenwerken om alternatieve terugbetalingsregelingen te vinden of andere vormen van hulp te bieden.

8. Onderzoek indien nodig alternatieve financieringsbronnen

Als traditionele leningen geen optie zijn, zijn er andere financieringsbronnen die u kunt verkennen.

Denk aan crowdfunding of peer-to-peerleningen

Crowdfunding- of peer-to-peer-leenplatforms kunnen alternatieve financieringsbronnen bieden die u kunnen helpen bij het financieren van uw bedrijf.

Vraag vrienden en familie om financiële steun

U kunt ook overwegen om vrienden en familieleden om financiële steun te vragen, hoewel u de mogelijke risico's en gevolgen van lenen van mensen die u kent zorgvuldig moet overwegen.

Zoek naar subsidies of overheidsleningen

Er kunnen subsidies of overheidsleningen beschikbaar zijn die u kunnen helpen uw bedrijf te financieren. Deze financieringsbronnen hebben vaak specifieke criteria en vereisten, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u een aanvraag indient. Het verkrijgen van een lening om een bedrijf te starten kan een complex en tijdrovend proces zijn, maar met een solide plan en de juiste begeleiding, het is haalbaar. Door de stappen in dit artikel te volgen, kunt u uw kansen vergroten om de financiering te krijgen die u nodig hebt om uw zakelijke dromen waar te maken. Vergeet niet uw due diligence te doen, uw opties grondig te onderzoeken en bereid te zijn om een overtuigende zaak voor te leggen aan kredietverstrekkers. Met vastberadenheid en doorzettingsvermogen kunt u alle obstakels overwinnen en de financiële steun krijgen die u nodig hebt om uw bedrijf te starten.

De 15 beste kredietverstrekkers voor een zakelijke financiering

- Zakelijk lenen zonder bank vanaf €500,-
- Met of zonder BKR toetsing
- Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Gratis offerte aanvragenVeelgestelde vragen over het krijgen van een starterslening

Wat zijn de minimale vereisten om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening?

De vereisten om in aanmerking te komen variëren afhankelijk van de kredietverstrekker en het type lening. Enkele basisvereisten zijn echter een goede kredietscore, een solide businessplan en een bewezen staat van dienst op het gebied van financiële verantwoordelijkheid. Sommige geldschieters kunnen ook een onderpand of een persoonlijke garantie eisen.

Wat is een goede rente voor een zakelijke lening?

De rentevoet voor een zakelijke lening is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het geleende bedrag, de terugbetalingstermijn en de kredietwaardigheid van de kredietnemer. Over het algemeen is een goede rente lager dan de gemiddelde marktrente voor vergelijkbare leningen. Het gemiddelde rentetarief voor leningen voor kleine bedrijven is ongeveer 6-8%, maar de tarieven kunnen variëren van 2-30%, afhankelijk van de geldschieter en de leningsvoorwaarden.

Kan ik een lening krijgen zonder onderpand?

Ja, het is mogelijk om een lening zonder onderpand te krijgen. Sommige geldschieters bieden ongedekte leningen aan, waarvoor geen onderpand vereist is, maar mogelijk hogere rentetarieven of kortere aflossingstermijnen hebben. Als alternatief kunnen leners alternatieve financieringsbronnen verkennen, zoals crowdfunding of subsidies waarvoor geen onderpand vereist is.

Wat zijn enkele veelgemaakte fouten die u moet vermijden bij het verkrijgen van een zakelijke lening?

Enkele veelgemaakte fouten die u moet vermijden bij het verkrijgen van een zakelijke lening, zijn onder meer het ontbreken van een duidelijk bedrijfsplan, het aanvragen van te veel of te weinig financiering, het niet grondig onderzoeken van leningopties en het niet begrijpen van de leningsvoorwaarden en terugbetalingsvereisten. Het is essentieel om uw due diligence te doen en deskundig advies in te winnen om kostbare fouten te voorkomen en een succesvol leningaanvraagproces te garanderen.

U bent hier: Home > Zakelijke lening > Bedrijfskrediet als starter