Gespreid betalen

Gespreid betalen? Doe het niet

Gespreid betalen lijkt handig en goedkoop. Zelfs de eerste 3 maanden tegen 0% rente wordt je aangeboden. De folders staan er vol mee. Wij zeggen: Doe het niet.

Gespreid betalen

Maximale rente

Je betaalt de maximale toegestane rente die ze mogen vragen. Dat is tot 10% per jaar.
Ook al lijkt het heel aantrekkelijk om, als je op dat moment even geen geld hebt, hier voor te kiezen. Maar uiteindelijk ben je veel meer geld kwijt dan nodig is.

Zodra je de aanbieding accepteert, ga je een officiële lening aan met een kredietverstrekker die je niet zelf kan kiezen. De winkel waar je op dat moment de wasmachine koopt (zoals in dit voorbeeld), heeft een deal met WFinance ofwel Wehkamp Finance BV. Zij zijn wel een officiële kredietverstrekker met een vergunning van het AMF, maar rekenen de hoogste rente die wettelijk gevraagd mag worden. Kortom een duurdere lening kun je niet krijgen.

Eerst niets, dan hoge kosten

De aanbieding,  in dit geval gespreid betalen bij Wehkamp of BCC, en bij vele andere winkels en garagebedrijven, is zeer aantrekkelijk. 0% rente lijkt gratis in het begin, maar is het uiteindelijk nooit.
De periode dat je 0% rente hoeft te betalen is een mooi lokkertje. Wees je er van bewust dat je die periode misschien wel goed kan gebruiken om zelf het gehele bedrag bij elkaar te sparen of elders te lenen, voordat de renteloze periode voorbij is. Want dan zit je vast aan een dure lening waar je dus altijd teveel voor betaald. In dit voorbeeld van de wasmachine heb je dus 3 maanden de tijd om het gehele bedrag te betalen. Doe dit dan ook, al is het met een lening van een andere kredietverstrekker dan degene die ze je aanbieden.

Gebruik de 0% rente periode goed

Als je het aankoopbedrag niet kan betalen binnen de 0% rente-periode dan is de beste oplossing een gewone persoonlijke lening. Hier betaal je veel minder rente voor dan de maximale rente van 9,99% per jaar. Je hebt tijd genoeg om in die periode zelf een kredietverstrekker naar keuze te vinden en een lening af te sluiten tegen betere voorwaarden en lagere kosten.

Kies zelf uit de lijst van kredietverstrekkers en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk dan zelf alle kosten en voorwaarden en bepaal zelf welke kredietverstrekker je wilt nemen.

Direct naar het overzicht van kredietverstrekkers

Zorg er dus voor dat je een goedkopere lening afsluit bij een van de kredietverstrekkers uit de lijst en betaal daar de aankoop van, binnen de aangeboden periode van 0% rente.

Vergelijk de kosten

Als je vergelijkt wat je uiteindelijk betaalt voor een lening dan zul je zien dat er een groot verschil zit tussen de geldverstrekker van de winkel en een geldverstrekker die je zelf kunt uitkiezen.

Als voorbeeld nemen we een bedrag van 2500 euro:

Lening via Wfinance (via de winkel)

-Rente 9,9% per jaar
-Looptijd 24 maanden
-Totaal terug te betalen: 2766 euro
-Totale kosten: 266 euro

Lening via Santander Consumer Finance

-Rente 7,6% per jaar
-Looptijd 24 maanden
-Totaal terug te betalen: 2695 euro
-Totale kosten: 195 euro

Lening via Krediet Groep Nederland

-Rente 7,1% per jaar
-Looptijd 24 maanden
-Totaal terug te betalen: 2688 euro
-Totale kosten: 188 euro

Doe hier je voordeel mee en vraag online een gewone lening aan bij Santander of Krediet Groep Nederland en bespaar direct.

 

2500 euro aanvragen bij Krediet Groep Nederland2500 euro aanvragen bij Santander

 

 

Registratie bij het BKR

Zodra je een lening afsluit hoger dan 250 euro wordt deze geregistreerd bij het BKR Bureau Krediet Registratie. Dit gebeurd bij alle kredietverstrekkers, dus daar zit geen verschil in. Ook wordt er dan gekeken of je een positieve dan wel negatieve BKR registratie hebt. Een negatieve BKR registratie hoeft niet per se te betekenen dat je geen lening kunt krijgen. Afhankelijk van welke negatieve registratiecode je hebt zijn er nog mogelijkheden om alsnog een lening te verkrijgen.

Een van de kredietverstrekkers die een negatieve BKR registratie goed bekijkt en alsnog op zoek gaat voor een mogelijke lening is Leenattent.
Bij Leenattent doen ze hun uiterste best om je alsnog te kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op de website van Leenattent:

Leenattent lenen met negatieve BKR
Toch lenen met een negatieve BKR registratie

 

Lenen zonder BKR controle

Ook is het mogelijk om een lening af te sluiten zonder dat jouw BKR registratie wordt bekeken. Je kunt hier dus altijd geld lenen ondanks een negatieve BKR registratie. Dit is echter alleen mogelijk tot een bedrag van 1500 euro. En we moeten hier wel vermelden dat de rente hier net zo hoog is als de rente bij de kredietverstrekker via de winkel, namelijk het maximaal wettelijk toegestane percentage van 10%. Het enige verschil is dat er hier dus geen BKR controle plaatsvindt en je dus zonder probleem tot 1500 euro kunt lenen. Een lening als deze wordt ook wel een minilening of flitskrediet genoemd.

Minilening aanvragen

Leen verstandig, vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Kortom, even wat huiswerk doen en je bespaart al snel veel geld. Je kunt zoveel gratis offertes aanvragen als je wil, deze kosten niets en verplichten je tot niets.  Bekijk alle kredietverstrekkers en beslis dan bij wie je het geld gaat lenen voor die wasmachine, scooter, computer of auto.

Direct naar het overzicht van kredietverstrekkers

Let op: hoe minder je leent hoe duurder het wordt

Nog even ter verduidelijking. We zijn in de vergelijking uitgegaan van een leenbedrag van 2500 euro. Wil je toch minder lenen dan worden de kosten ook hoger. De rente stijgt naarmate je minder leent. Voor een vergelijking kun je kijken op deze pagina alwaar we de beste opties hebben verzameld om 1500, 2000 of 2500 euro te lenen. Kijk op deze pagina voor de mogelijkheden. Echter onthoud dat de rente van 10% die de winkel je aanbiedt altijd de hoogste rente is die ze mogen vragen. Dus ook voor 2000 euro ben je altijd goedkoper uit dan in de winkel.

 

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Gespreid betalen