Heeft u te maken met een betrouwbare kredietverstrekker ?

Heb ik te maken met een betrouwbare kredietverstrekker ?

Direct geld lenen bij betrouwbare kredietverstrekkers:

Direct naar het overzicht van betrouwbare kredietverstrekkers

Hoe weet je of een kredietverstrekker betrouwbaar is ? Als je een lening wilt afsluiten, dan is het belangrijk dat je dit doet bij een betrouwbare kredietverstrekker. In dit artikel lees je waarop je moet letten bij het afsluiten van een lening en hoe je kunt controleren of een kredietverstrekker betrouwbaar is.

Alle in Nederland actieve kredietverstrekkers moeten een vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) . Dit is een onafhankelijke gedragstoezichthouder en maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.  Een kredietverstrekker die een vergunning heeft van de AFM mag als betrouwbaar gezien worden.

Op de Nederlandse markt zijn ook kredietverstrekkers actief zonder vergunning van de AFM en mogen daarom officieel geen leningen aanbieden. Via de website van de AFM kun je controleren of een aanbieder een vergunning heeft en in Nederland actief mag zijn.

Op de Belgische markt zijn de officiele kredietverstrekkers aangesloten bij de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten).

Leningen zonder BKR-toetsing

In de media verschijnen regelmatig advertenties met aanbiedingen voor het afsluiten van leningen zonder BKR-toetsing. Deze kredietaanbieders zijn veelal niet gevestigd in Nederland en hebben derhalve geen AFM vergunning. U kunt bij hen vaak een lening afsluiten voor een klein bedrag tot meestal 1500 euro. Dit noemt met ook wel een minilening of flitskrediet. De aanbieders van dit soort leningen zijn zeker niet onbetrouwbaar, maar u dient wel extra scherp te letten op de kleine lettertjes en voorwaarden. In het algemeen kunt u gerust bij deze kredietverstrekkers een lening afsluiten.

Kosten van een lening

Voor het afsluiten van een lening mag een adviseur geen kosten in rekening brengen. Het berekenen van administratiekosten of kosten voor de aanvraag zijn dus niet toegestaan. Voor een advies over verzekeringen mogen wel kosten in rekening gebracht worden. Maar verzekeringsadvies is niet verplicht. Informeer vooraf of een verzekeringsadviseur iets rekent, en waarvoor dat is.

Controleer aanbieder

Controleer online dus of een kredietverstrekker een vergunning heeft van de AFM.  Via de site van de AFM kun je controleren of een partij die leningen aanbied betrouwbaar is.

Juridisch advies

Mocht u een klacht hebben of willen controleren of een kredietverstrekker aangesloten is bij een officiele instantie, lees dan ons artikel over juridisch advies en hulp bij geld lenen.

Bekijk het overzicht van betrouwbare kredietverstrekkers

Online-lening.net heeft een hele lijst van betrouwbare kredietverstrekkers voor u samengesteld waarbij u veilig en vertrouwd een lening kunt afsluiten. Alle kredietverstrekkers in deze lijst hebben een AFM vergunning. U kunt dus met een gerust hart een lening afsluiten bij één van deze kredietverstrekkers:

Direct geld lenen bij betrouwbare kredietverstrekkers:

Direct naar het overzicht van betrouwbare kredietverstrekkers

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Hoe weet ik of een kredietverstrekker betrouwbaar is ?