Lening oversluiten

Leningen samenvoegen
Leningen oversluiten

Leningen oversluiten. Wat is dat ?

Leningen oversluiten betekent dat je jouw bestaande lening of leningen aflost en geheel afsluit met geld van een nieuwe lening. Je lost de oude lening dus in één keer af met geld van een nieuwe lening. Die nieuwe lening moet dan uiteraard wel voordeliger zijn dan de oude lening. Maar dat is in bijna alle gevallen wel het geval. Maar je weet dat pas als je het aanvraagt. Vrijblijvend en zonder verplichtingen kunt je zelf zien en bepalen of je dit wil doen.

Heb je meerdere leningen bij verschillende banken, postorderbedrijven of creditcardmaatschappijen? Dan is het meestal overzichtelijker én voordeliger om deze over te sluiten in één nieuwe lening. Zo zie je precies wat je totaal geleend hebt en heb je een maandlast die past bij jouw financiële situatie.

Leningen oversluiten

Vaak ben je sneller van je lening af of gaat je maandlast omlaag door het oversluiten van je leningen. Voor meerdere kleinere leningen betaal je vaak een hoger rentetarief dan voor één grotere lening. Daarom bent je meestal goedkoper uit als je deze leningen oversluit naar één overzichtelijke lening.

Als je van de verschillende leningen af wil kies dan voor zekerheid en overzicht en voeg ze samen in 1 persoonlijke lening. Je betaalt dan elke maand een vast bedrag en je weet precies wanneer je deze hebt terugbetaald.

Leningen oversluiten


Kan ik alle leningen overzetten naar één nieuwe lening ?

Elke leenvorm, (een oud) doorlopend krediet of persoonlijke lening, of een schuld op een creditcard rekening of roodstand op je betaalrekening kun je oversluiten naar een goedkopere lening. Voor een creditcard, roodstand en bestaand doorlopend krediet geldt dat die altijd boetevrij, dus zonder extra kosten zijn af te lossen.

De volgende leningen kunnen bijvoorbeeld worden overgesloten:

-rood staan op je betaalrekening
-leningen bij postorderkredietbedrijven voor aankopen op afbetaling
-krediet op een creditcard
-lening bij een auto-, motor- of botendealer
-lening voor een keuken, badkamer of verbouwing

Autolening oversluiten naar een nieuwe goedkopere lening

Uiteraard zal de nieuwe leningverstrekker eerst toetsen of je wel in aanmerking komt voor een nieuwe lening. Ze kijken naar je inkomsten en vaste lasten. Ook wordt er gekeken naar je burgerlijke staat, betalingsverleden van je huidige leningen (via het BKR, Bureau Krediet Registratie) en of je kinderen hebt.

Ik wil mijn lening oversluiten. Wat moet ik doen ?

Vraag online een nieuwe lening aan en geef aan dat je jouw oude leningen wilt samenvoegen en oversluiten zoals dat heet.Kies bij de aanvraag voor "oversluiten lopende leningen".

Dit kan snel online geregeld worden en geeft je overzicht in je schuld. En overzicht geeft rust.

Leningen oversluiten
U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Lening oversluiten