Persoonlijke lening

Online een lening afsluiten
Persoonlijke lening aanvragen

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening leen je een vast bedrag voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld een nieuwe auto, caravan, badkamer of boot. Bij een persoonlijke lening los je de lening af in gelijke maandtermijnen en met een vaste looptijd. Een maandtermijn bestaat uit een bedrag voor de aflossing én de rente. Aan het einde van de looptijd heb je de volledige lening en rentekosten afbetaald en zijn er geen bijkomende kosten of andere verrassingen meer.

Persoonlijke lening aanvragen

Leendoel

Het is wel belangrijk dat de looptijd wordt afgestemd op het doel waarvoor je wilt lenen. Stel je wil geld lenen voor een nieuwe auto. Gemiddeld rijdt je 7 jaar in dezelfde auto. Dan is het wijs de looptijd af te stemmen op deze periode. Dan kun je na 7 jaar deze auto inruilen, je hebt de lening dan afbetaald en je kunt gelijk een nieuwe lening aanvragen als je dat wil.

Persoonlijke lening aanvragen

Je weet waar je aan toe bent

Deze soort lening kent dan ook een vaste looptijd en een vaste maandaflossing. Je weet exact wat je kwijt bent en tegen welke rente. Een persoonlijke lening is de meest heldere lening die er is. Alles staat van tevoren vast en er zijn geen verassingen of andere bijkomstigheden achteraf.
Op deze website vindt u tevens een praktisch stukje gereedschap om te zien wat je per maand kwijt bent aan rente en aflossing.

Welke voordelen heeft een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening biedt verschillende voordelen. Zo is het aanvragen van een lening eenvoudig en snel te regelen online en zijn alle kosten en looptijd van tevoren vastgesteld. Dit betekent dat je gedurende een bepaalde periode een vast bedrag per maand betaalt.

Daarnaast wordt het geleende bedrag in één keer uitgekeerd, wat betekent dat je direct over het geld kunt beschikken. Als de lening gebruikt wordt voor de verbouwing of verbetering van de eigen koopwoning, is de rente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit kan fiscaal voordeel opleveren.

Je krijgt het geleende bedrag in zijn geheel gestort aan het begin van de leenperiode. De rente staat vast bij het afsluiten van de lening en is aftrekbaar voor de belasting. Je weet zo altijd precies waar je aan toe bent. De looptijd en het aflosschema ligt vast. Je weet wanneer je klaar bent met aflossen.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Welke nadelen heeft een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening heeft ook enkele nadelen. Zo kun je niet het afgeloste geld opnieuw opnemen, zoals bij een doorlopend krediet wel mogelijk is. Bovendien is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden om tussentijds af te lossen. Sommige kredietverstrekkers rekenen hiervoor een boete, omdat ze een deel van de rente mislopen. Het is dus verstandig om te zoeken naar een kredietverstrekker waarbij je boetevrij kunt aflossen.

Persoonlijke lening aanvragen

Rente

Het rentepercentage wordt bij een persoonlijke lening van tevoren vastgelegd, dus aan het begin van het contract en blijft ongewijzigd gedurende de looptijd van de lening.

Tip !

Heb je nu nog een doorlopend krediet? Gezien de lage huidige rentestand is het oversluiten van een doorlopend krediet naar een persoonlijke lening zeer aantrekkelijk geworden. Je bouwt je lening af, je hebt een vaste rente en je weet vooraf wanneer de lening geheel is afbetaald.

Samenvattend:
Wat is een persoonlijke lening:

  • Van tevoren bepaald bedrag wat geleend wordt
  • Vaste looptijd
  • Vaste afgesproken rente
  • Vast maandbedrag
  • Zekerheid en duidelijkheid, aan het eind is alles afgelost
  • Vervroegd aflossen is vaak boetevrij
  • Registratie en controle bij het BKR (bureau krediet registratie)
Persoonlijke lening aanvragen

Hoe kies je de beste kredietverstrekker?

Als je op zoek bent naar een kredietverstrekker voor bijvoorbeeld een nieuwe auto of badkamer, is het verstandig om meerdere opties te vergelijken. Dit kun je bijvoorbeeld online doen door bij verschillende kredietverstrekkers een offerte aan te vragen.

Zo krijg je inzicht in de tarieven van je eigen bank in vergelijking met de rest van de markt en kun je een weloverwogen keuze maken. Het is zonde om te veel te betalen als dat met een eenvoudige vergelijking had kunnen worden voorkomen.

Een persoonlijke lening is geschikt voor:

Producten met een bepaalde levensduur. De looptijd van de lening zou niet langer moeten zijn dan de levensduur van het product, zodat je het product hebt afbetaald als je het wilt vervangen.

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Persoonlijke lening