Lening calculator

Lening Calculator - online-lening.net
Rente percentage: (%)
Looptijd: (maanden)
Leenbedrag: ( € )
Maandelijkse aflossing:
Totaal betaald bedrag:
Waarvan rente:
Aanvraag persoonlijke lening
Gratis online offerte aanvragen

Deze lening calculator helpt je om te zien hoeveel rente en aflossing je per maand moet betalen bij een bepaald leenbedrag en een bepaalde rente. 

Je kunt hier zelf mee spelen en alle getallen wijzigen zodat je kunt zien hoeveel een lening kost en wat je moet betalen per termijn. Je ziet ook wat je uiteindelijk aan totale aflossing en rente kwijt bent.

Het gebruik van deze lening calculator is geheel vrijblijvend en zonder risico. De actuele kosten en rente vind je altijd terug op de offerte die je online aan kunt vragen.

Vraag  gratis vrijblijvende offertes aan voor een lening die bij je past :

Gratis online offerte aanvragen

Gratis offertes aanvragen

Zodra je inzichtelijk hebt hoeveel een lening je ongeveer gaat kosten per maand, kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij de diverse kredietverstrekkers. Wij hebben de beste AFM gecontroleerde kredietverstrekkers voor je op een rij gezet. Vraag gerust meerdere offertes aan en bekijk alle voorwaarden en kosten goed. Vergelijk ze met elkaar en kies de voor jou beste lening.

Lening berekenen

De lening calculator is een stukje gereedschap dat je alleen maar kan helpen met het inzichtelijk maken van de kosten van een lening. Een lening berekenen is zo snel en eenvoudig zelf online uit te voeren. De meeste kredietverstrekkers hebben op hun website ook een soortgelijke tool geplaatst om te gebruiken en om direct vanuit deze tool een lening aan te kunnen vragen.

Gratis online offerte aanvragen
Reken-zelf-uit-wat-een-lening-kost

Wat kost het om geld te lenen ?

Een voorbeeld:

Als je geld leent, moet je het ook weer terugbetalen. Logisch. Je moet over het geleende bedrag ook rente betalen. De hoogte van het bedrag dat je aan rente betaalt wordt bepaald door een aantal factoren, bijvoorbeeld het bedrag dat je leent en de aflossingsperiode.

Gedurende een aantal maanden betaal je elke maand een deel van de lening terug aan de bank of kredietverstrekker:
-een deel aflossing en
-een deel rente.

Als je dat bedrag vermenigvuldigt met het aantal maanden dat je aflost en daar het oorspronkelijke geleende bedrag van aftrekt, zie je precies hoeveel de lening je kost. Daar komen soms nog wel extra kosten bij. Denk aan afsluitkosten en administratiekosten. De meeste kredietverstrekkers hebben deze kosten al in hun rente-tarieven verwerkt, zodat het overzichtelijk blijft. Maar let op: de bijkomende kosten moeten duidelijk vermeld staan op de offerte die je aangevraagd hebt.

Gratis online offerte aanvragen

Rekenvoorbeeld bij een persoonlijke lening:

autolening

Stel je wilt een auto kopen van 5000 euro.
Dan sta je voor de keuze: zal ik het geld lenen, dan kan ik de auto nu rijden of zal ik er toch voor sparen? Stel je besluit daarvoor een persoonlijke lening af te sluiten met een looptijd van drie jaar ofwel 36 maanden.
Stel dat de rente op de persoonlijke lening 6 % op jaarbasis bedraagt. Je betaalt elke maand 152 euro terug voor aflossing en rente. Na drie jaar heb je in totaal 5476 euro betaald. Het kost je dus 476 euro om de auto nú al te kunnen kopen, ipv over 36 maanden. Dat is ongeveer 13 euro per maand: de rente die je betaalt naast de aflossing van het leenbedrag.

Samengevat voorbeeld berekening:
- Benodigd leenbedrag: €5000,-
- Rente per jaar: 6%
- Looptijd: 36 maanden (3jaar)
- Maandelijkse kosten: €152.11
- Totaal betaald: €5475.96 (aflossing + rente)
- Afgelost: €5000,- (aflossing)
- Rentekosten: €475.96 (rente)

Gratis online offerte aanvragen

Dus voor 476 euro kun je wel 3 jaar eerder autorijden in plaats van dat je 3 jaar lang gaat sparen en alsnog moet fietsen! Kortom, geld lenen is niet eens zo'n slecht idee, zo lang je maar beseft wat het je kost.

Wil je zelf spelen met een interactieve rekenmodule ? Gebruik dan de lening-calculator en vul zelf alle bedragen en zie gelijk wat een lening je kost.

Alle persoonlijke leningen van Nederland zelf vergelijken
U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Lening calculator