Lening calculator

Lening Calculator - online-lening.net
Rente percentage: (%)
Looptijd: (maanden)
Leenbedrag: ( € )
Maandelijkse aflossing:
Totaal betaald bedrag:
Waarvan rente:

De lening calculator helpt je om te zien hoeveel rente en aflossing je per maand moet betalen bij een bepaald leenbedrag en een bepaalde rente. Je kunt hier zelf mee spelen en alle instellingen wijzigen zodat je kunt zien hoeveel een lening kost en wat je moet betalen per termijn, uitgesplitst in rente en resterende schuld.

Het gebruik van deze lening calculator is geheel vrijblijvend en zonder risico. De actuele kosten en rente vind je altijd terug op de offerte die je online aan kunt vragen.

Offertes aanvragen

Zodra je inzichtelijk hebt hoeveel een lening je ongeveer gaat kosten per maand, kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij de diverse kredietverstrekkers. Wij hebben de beste AFM gecontroleerde kredietverstrekkers voor je op een rij gezet. Vraag gerust meerdere offertes aan en bekijk alle voorwaarden en kosten goed. Vergelijk ze met elkaar en kies de voor jou beste lening.

Vraag  gratis vrijblijvende offertes aan voor een lening die bij je past :

Direct online een lening aanvragen

Zelf je lening berekenen: reken het zelf uit met de lening calculator

Lening berekenen

De lening calculator is een stukje gereedschap dat je alleen maar kan helpen met het inzichtelijk maken van de kosten van een lening. Een lening berekenen is zo snel en eenvoudig zelf online uit te voeren. De meeste kredietverstrekkers hebben op hun website ook een soortgelijke tool geplaatst om te gebruiken en om direct vanuit deze tool een lening aan te kunnen vragen.

Wat kost het om geld te lenen ?

Een voorbeeld:

Als je geld leent, moet je het ook weer terugbetalen. Logisch. Je moet over het geleende bedrag ook rente betalen. De hoogte van het bedrag dat je aan rente betaalt wordt bepaald door een aantal factoren, bijvoorbeeld het bedrag dat je leent en de aflossingsperiode.

Gedurende een aantal maanden betaal je elke maand een deel van de lening terug aan de bank of kredietverstrekker:
-een deel aflossing en
-een deel rente.

Als je dat bedrag vermenigvuldigt met het aantal maanden dat je aflost en daar het oorspronkelijke geleende bedrag van aftrekt, zie je precies hoeveel de lening je kost. Daar komen soms nog wel extra kosten bij. Denk aan afsluitkosten en administratiekosten. De meeste kredietverstrekkers hebben deze kosten al in hun rente-tarieven verwerkt, zodat het overzichtelijk blijft. Maar let op: de bijkomende kosten moeten duidelijk vermeld staan op de offerte die je aangevraagd hebt.

Rekenvoorbeeld bij een persoonlijke lening:

Stel je wilt een auto kopen van 5000 euro.
Dan sta je voor de keuze: zal ik het geld lenen, dan kan ik de auto nu rijden of zal ik er toch voor sparen? Stel je besluit daarvoor een persoonlijke lening af te sluiten met een looptijd van drie jaar ofwel 36 maanden.
Stel dat de rente op de persoonlijke lening 6 % op jaarbasis bedraagt. Je betaalt elke maand 152 euro terug voor aflossing en rente. Na drie jaar heb je in totaal 5476 euro betaald. Het kost je dus 476 euro om de auto nú al te kunnen kopen, ipv over 36 maanden. Dat is ongeveer 13 euro per maand: de rente die je betaalt naast de aflossing van het leenbedrag.

Wil je zelf spelen met een interactieve rekenmodule ? Gebruik dan de lening-calculator en vul zelf alle bedragen en zie gelijk wat een lening je kost.

Direct online een lening aanvragen

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Lening calculator