Meer consumenten sluiten lening over in coronatijd

12 november 2020

U bent hier: Home > Nieuws over geld lenen > Meer consumenten sluiten lening over in coronatijd

meer oversluitingen in coronatijd

14% meer leningen overgesloten

Door de lage rentestand van tegenwoordig is het heel aantrekkelijk om nu geld te lenen voor die grote aankoop of verbouwing.

Ook het oversluiten van oude leningen kan heel veel voordeel opleveren. Iedereen kan profiteren van de lage rentestand, voor zowel leningen als hypotheken.

Sinds de coronacrisis zijn er al 14% meer leningen overgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar. Gemiddeld levert dit een besparing van €500,- tot €1000,- per jaar op. Het leengedrag van Nederlanders is onderzocht door het Nederlands Krediet Collectief en kwam uit op bovenstaande cijfers.

De goedkoopste lening voor het oversluiten

Direct een gratis offerte voor de goedkoopste oversluit-lening van dit moment


De rente is heel laag. Waarom?

De rente wordt kunstmatig laag gehouden door de Europese Centrale Bank. Het gevolg is dat banken voldoende geld in kas hebben en hebben dus het spaargeld van de consumenten niet echt nodig. De rente op dat spaargeld is zo laag dat men het liever uitgeeft dan dat men het op de bank laat staan.

Aan de andere kant is geld lenen dus ook heel voordelig vanwege die lage rente. Het uitgeven van spaargeld of het lenen van geld is dus in beide gevallen gunstig voor de consument en dus voor de economie omdat het geld sneller gaat "rollen".

Wat is oversluiten

Het oversluiten van een lening is eigenlijk het aangaan van een nieuwe lening ter hoogte van de oude schuld. Met het geld van de nieuwe lening los je in één keer de oude lening af. Soms moet er een boete betaald worden als je de oude lening in zijn geheel in één keer aflost.

Maar omdat de nieuwe lening een lagere rente heeft dan de oude lening zijn de kosten per maand / jaar dus lager. Gerekend in de resterende tijd van de nieuwe lening, zijn de totale kosten, inclusief die eventuele boete, toch lager dan de totale kosten van de oude lening als die gewoon door had blijven lopen tot het einde.


U bent hier: Home > Nieuws over geld lenen > Meer consumenten sluiten lening over in coronatijd