Op jezelf gaan wonen

Op jezelf gaan wonen en je financiën

Op jezelf gaan wonen

Op jezelf gaan wonen heeft veel gevolgen voor je financiële huishouding. Stel dat je eerst nog thuis woonde, dan had je waarschijnlijk al een gewone betaalrekening bij een bank, en wellicht een spaarrekening. Nu ga je een eigen huishouden voeren en dat brengt vooral in het begin veel kosten met zich mee. Buiten het feit dat je misschien al een hypotheek hebt afgesloten voor de woning, komen er veel kosten kijken bij het inrichten en opknappen van de woning. Vooral als je voor het eerst op jezelf gaat wonen dan heb je alle basis apparatuur en spullen nodig. Denk aan een stofzuiger, wasmachine, koelkast, magnetron, televisie, gasfornuis en misschien ook al een vaatwasser.

Maar ook verf, behang, een vloer, een bed en alle meubels moeten ergens vandaan komen en betaald worden. En geloof me telkens als u van de bouwmarkt wegrijdt is de rekening altijd hoger dan gepland. Dus uw bankrekening gaat sneller leeg dan gedacht.

En natuurlijk mogen we het belangrijkste niet vergeten; een internet abonnement, en het liefst een met een wifi-modem. Dus de kosten per maand zijn hoger dan vooraf berekend, en dat geeft soms een aardige dip in het banksaldo wat wel berekend was maar toch nog te weinig blijkt te zijn.

Tijdelijk geld tekort

Vaak is dit tekort aan geld maar tijdelijk. Als alle dure grote apparaten zijn aangeschaft en de inrichting is betaald, dan komt u financieel vaak in een wat rustiger vaarwater. Maar om die korte periode van geld tekort aan te vullen kunt u altijd gebruik maken van een persoonlijke lening. Als het om een paar honderd euro gaat wat u tekort komt dan is een minilening wellicht een goede oplossing.

Klein bedrag lenen voor een korte periode

Een klein bedrag lenen kan dus makkelijk met een minikrediet of minilening. Voor een dergelijke lening wordt er geen BKR toetsing uitgevoerd en meestal is een minilening snel geregeld. Een klein bedrag is in dit geval meestal maximaal 1500 euro.

 

Direct gratis vrijblijvende offertes aanvragen voor een gewone lening:

Direct online een lening aanvragen

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Op jezelf gaan wonen