Particulier geld lenen zonder BKR toetsing


Geld lenen zonder bank

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing

Wil je particulier geld lenen zonder BKR toetsing, dan zijn er diverse mogelijkheden om dit te doen. We bespreken de diverse opties om te zien waar je als particulier terecht kunt voor een lening zonder BKR toetsing. Of waarbij je ondanks een BKR registratie alsnog een lening kunt krijgen.

We hebben diverse opties voor je op een rij gezet:

1 - Lenen zonder BKR toetsing

Tot €1800 euro lenen met een minilening zónder BKR toetsing

Leenattent leningen

2 - Lenen met negatieve BKR registratie

Lenen mét een negatieve BKR registratie

Santander geld lenen in Belgie

3 - Gewoon lenen met BKR toetsing

Gewone persoonlijke lening mét BKR toetsing 

4 - Particulier lenen met een contract

Binnen je sociale kring geld lenen met een contract

5 - Onderhandse lening via de open handel

Particulieren die geld uitlenen via platforms aan anderen

6 - Spullen verpanden

Je spullen verpanden in een pandjeshuis

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing

1) Officieel geld lenen zonder BKR controle tot 1800 euro

De eerste goede optie om geld te lenen als particulier zonder BKR controle is een minilening. Een minilening is snel een klein bedrag lenen zonder gedoe. Dat geeft duidelijkheid, overzicht, vertrouwen en hierbij hoeft jouw vrienden- en familiekring niet te weten dat je geld leent. Dus in zekere zin ook nog eens anoniem.

Met een minilening kun je tot 1800 euro lenen zonder dat er een BKR controle plaatsvindt. Zo kun je toch geld lenen, zonder dat er een bank aan te pas komt en zonder dat er gecontroleerd wordt of je betalingsachterstanden hebt.

Niet duur, wel snel

En nee een minilening is niets illegaals of duister. Het is een officiële manier van geld lenen in Nederland en groeit in populariteit. En het is absoluut niet duur. Lees maar verder en kom er achter dat het gewoon betaalbaar is en juist heel handig is om die financiële dip even snel op te vangen:

€ 500,- lenen voor 30 dagen kost slechts € 4,65

of

€ 1000,- lenen voor 45 dagen kost slechts € 14,00

 • Rente vanaf 11,6% per jaar
 • € 100 tot € 1800 lenen
 • Looptijd tot 62 dagen
 • Zonder BKR toetsing

 Veilig op de website van Saldodipje


Klein bedrag lenen zonder gedoe met een minilening

Met een minilening kan je gemakkelijk en snel een klein bedrag lenen zonder gezeur. Binnen 10 minuten sluit je de lening af, waarna het bedrag binnen 24 uur al op je rekening kan staan. Bij dergelijke kredietverstrekkers weet je in ieder geval wel waar je aan toe bent, iets wat bij het particulier lenen van geld vaak niet het geval is. Met een minilening kun je geld lenen van 100 tot 1500 euro, voor de meeste mensen is deze leenvorm daarom ideaal.

Geld lenen zonder BKR controle

De meeste mensen die een particuliere lening zoeken vrezen ervoor om bij een echte kredietverstrekker gecontroleerd te worden op een registratie in het BKR register. De verstrekkers van minileningen voeren deze controle echter niet uit, je kunt dus veilig lenen bij deze partijen.

Als je zelf toch een BKR registratie hebt, dan is het heel moeilijk dan wel onmogelijk om via een officiële kredietverstrekker aan een lening te komen. Het BKR checkt namelijk altijd jouw situatie in hun systeem. Je kunt ook zelf online je BKR registratie opvragen om te zien hoe je er voor staat in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

Als deze registratie "negatief" is, wordt er geen extra lening toegestaan op jou naam. Dit gebeurt met name bij de aanvraag voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Dit zijn leningen waar in verhouding hogere bedragen geleend kunnen worden en die niet via een minilening verkrijgbaar zijn.

Het is van groot belang dat je jezelf niet verder in de schulden werkt en mogelijk in de schuldsanering terecht komt. Het BKR zorgt hiervoor door alle leningen die afgesloten worden te registreren.

In bepaalde situaties kan een minilening dan beter van pas komen om snel een kleiner bedrag in handen te krijgen voor onvoorziene omstandigheden.

Direct online aanvragen

De voordelen van een minilening:

Leen 100 tot 1800 euro

Binnen 24 tot 48 uur geld op je rekening

Looptijd 30 tot 62 dagen (2 maanden)

Géén BKR toetsing

Zonder loonstrook

Online geregeld, geen persoonlijk contact

Via iDeal terugbetalen

De nadelen van een minilening:

De maximale leenduur is beperkt tot 45 of 62 dagen afhankelijk van het leenbedrag

Het totale maximale leenbedrag in totaal is €1800,-

Je hebt een garantsteller nodig


 • Rente vanaf 11,6% per jaar
 • € 100 tot € 1800 lenen
 • Looptijd tot 62 dagen
 • Zonder BKR toetsing

 Veilig op de website van Saldodipje


2) Meer dan 1800 euro lenen met negatieve BKR

Heb je geen goede registratie bij het bureau krediet registratie (BKR) in Tiel, oftewel heb je een negatieve BKR registratie?  Geld lenen met een negatieve BKR codering is mogelijk bij Leenattent. Hier wordt wél een BKR toetsing gedaan maar bieden ze alsnog de mogelijkheid om geld te lenen ondanks een negatieve BKR codering of ondanks dat jouw leningaanvraag bij andere kredietverstrekkers is afgewezen.  Tevens kun je dan meer lenen dan 1800 euro. De beperking van een minilening heb je dan niet.

Direct naar leenattent

Bij Leenattent kun je wellicht wél geld lenen met een negatieve BKR codering

Geld lenen met een negatieve BKR notering was tot op heden vrijwel onmogelijk. Je kon dan alleen geld lenen via een minilening, maar dat kan maar tot 1500 euro. Bij Leenattent heb je een grotere kans dat je wél geld kunt lenen ook al is jouw leningaanvraag elders afgekeurd omdat je een negatieve BKR registratie hebt.

Geld lenen met negatieve BKR Leenattent

Wie kan er terecht voor een lening met negatieve BKR registratie?

Leenattent bemiddeld voor jou een lening ook al heb je dus een negatieve BKR codering. Er zijn echter wel uitzonderingen. Een lening wordt je niet toegewezen als je aan een van de volgende kenmerken voldoet:

• Je hebt momenteel een lening met een niet herstelde a codering.
• Je hebt momenteel een schuldregeling of saneringskrediet lopen.
• Je bent een zelfstandig ondernemer.
• Je woont inwonend of thuiswonend.

Voldoe je niet aan deze kenmerken, dan is de kans groot dat je toch een lening kan krijgen ondanks dat je een negatieve BKR codering hebt. Doe de aanvraag en je ontdekt vanzelf wat er allemaal mogelijk is.

Leenattent banner second opinion

Jouw lening elders afgewezen? Doe de aanvraag bij Leenattent

Zodra je bij Leenattent een vrijblijvende en kosteloze aanvraag doet voor een lening, dan zal de kredietverstrekker deze in behandeling nemen. Deze zal dan na een telefonisch interview beslissen of je in aanmerking komt voor de gevraagde lening.

Direct naar leenattent

3) Als particulier geld lenen bij Santander

Santander Consumer Finance is een van de meest flexibele banken waar ze ietsje minder streng zijn dan bij andere kredietverstrekkers. Denk hierbij aan de leeftijdsgrens of andere voorwaarden. De rente is daarentegen wel wat hoger. Het is altijd slim om een gratis offerte aan te vragen bij deze bank. Het kost je niets extra's en het aanvragen is binnen enkele minuten online gebeurd.

Santander lenen

Trustpilot score 4,1 / 5

 • Rente vanaf 9,5% per jaar
 • € 1500 tot € 50.000 lenen
 • De meest flexibele bank
 • Looptijd tot 10 jaar

 Veilig op de website van Santander

Gewoon geld lenen via een officiële bank is helemaal niet zo duur

Durf je het risico van particulier geld lenen niet aan ? En wil je toch zekerheid en support van een officiële bank ? Vergelijk dan de overige kredietverstrekkers in ons overzicht, en vraag vrijblijvend en gratis offertes aan bij diverse aanbieders.

Hierbij wordt er wel altijd een BKR toetsing gedaan, echter het zou zo maar kunnen zijn dat je alsnog een gewone lening kunt krijgen omdat er alsnog ruimte zit in hetgeen je maximaal kunt lenen. Nee heb je, ja kun je krijgen moet je maar denken.

Ons overzicht geeft alle aanbieders van persoonlijke leningen weer met daarbij de actuele minimale rente van dit moment.

Alle leningen vergelijken
Persoonlijke lening aanvragen

4) Particulier geld lenen, liefst met een contract

Wil je toch als particulier geld lenen zonder bkr toetsing of zonder enige tussenkomst van een instantie zoals de aanbieder van een minilening, dan is het altijd verstandig om bij particulier lenen gebruik te maken van een contract. Laat alles goed op papier zetten zodat beide partijen verplicht zijn om de overeengekomen afspraken na te leven. Dit geldt zowel voor de geldschieter als voor degene die het geld moet terugbetalen. 

Ga er niet van uit dat een mondelinge afspraak voldoende is voor een particuliere lening, want in de praktijk blijkt dit vaak voor problemen te zorgen, omdat mondelinge afspraken vaak (gedeeltelijk) vergeten worden, of men de afspraak anders heeft begrepen dan de bedoeling was.

Onderling zijn er meestal toch wat soepelere afspraken te maken met een particuliere lening dan de afspraken die je kunt maken met een erkende kredietverstrekker. Dit maakt particulier lenen aantrekkelijk en is daarom de reden dat particulier lenen veel voorkomt.

Lenen binnen je sociale kring

Als je geld wilt lenen van iemand uit je eigen sociale (vrienden) kring is het belangrijk om de afspraken duidelijk op papier te zetten.  Je bent niet de enige die erin trapt om het niet te doen bij particulier geld lenen, waardoor er later de grootste ruzies ontstaan over het geleende geld. Want ook al denk je iemand nog zo goed te kennen, als er geld in het spel is kunnen mensen toch wel eens veranderen. Wees verstandig als je particulier leent en zet alle afspraken op papier.

Praktijkvoorbeeld van een lening bij vrienden en familie

Het volgende voorbeeld uit de praktijk geeft aan dat lenen binnen je sociale kring, bij vrienden en familie niet slecht uit hoeft te pakken:

Er waren eens 2 mensen die een onderneming wilden overnemen van een franchise keten. De onderneming was geheel gebaseerd op toelevering van de producten uit andere delen van het land, georganiseerd door de franchise keten. Echter de 2 ondernemers wilden de zaak zelf runnen en hun eigen producten gaan maken, omdat het inkopen van elders geproduceerde producten stukken duurder was. Dit vond de franchise-keten geen goed idee en gaf de ondernemers de mogelijkheid om de zaak over te nemen en daarmee uit de franchise te stappen. Echter het opstarten van de zaak had al het nodige gekost en daardoor kon er geen extra geld geleend worden bij een bank om zich uit de franchise te kopen.

Zakelijke lening starter

Er werd vervolgens een verzoek gedaan op familie en vrienden binnen hun sociale kring. Deze werd uitgelegd wat de situatie was en samen met een financieel overzicht werd een ieder gevraagd of, en zo ja, hoeveel men dan zou willen lenen aan de onderneming. Als onderpand werd een dure machine, aangeschaft voor het zelf produceren van de producten, ingezet.

Als beloning werd er een rente gegeven die ruim boven de huidige spaarrente stond. Dit was gedaan om de mensen toch te motiveren om geld uit te lenen aan deze personen. Met als onderpand, of garantie, de waarde van de machine. Uiteraard werd alles op papier vastgelegd en als officieel document ondertekend door beide partijen. Dit is een rechtsgeldig document. Een voorbeeld van een soortgelijk lening contract kunt u hier downloaden.

Download hier het voorbeeld-contract voor het particulier lenen van geld (PDF)


Het gevolg was dat de onderneming binnen 2 á 3 dagen het benodigde bedrag al kon ontvangen, van diverse vrienden en familie. De onderneming kon doorstarten als zelfstandige onderneming zonder nog verbonden te zijn aan de franchise keten en zonder tussenkomst van een bank.

Dit echt gebeurde verhaal geeft aan dat lenen binnen je sociale kring, van vrienden en familie zeker de moeite waard is om eens te onderzoeken. Mocht u in een soortgelijke situatie terecht komen dan is dit, zonder tussenkomst van een bank,  waar u wellicht niet meer terecht kunt, de ideale manier om geld te lenen.

Online particulier geld lenen

Let altijd goed op bij particulier lenen op het internet, want je zou niet de eerste zijn die op deze manier wordt opgelicht. Via internet worden er allerlei soorten slimme trucs gebruikt om onder overeenkomsten voor dit soort leningen uit te komen. Particulier lenen bij een wildvreemde (via internet) heeft een vrij slechte naam en op die manier lenen brengt een risico met zich mee.

Over het algemeen is geld lenen bij een daartoe bevoegde instantie het meest verantwoord en het veiligst.  Er wordt daarbij  een officieel contract opgesteld en vooraf worden alle mogelijkheden uitgebreid met je doorgenomen. Bij een erkende instantie weet je, in tegenstelling tot bij particuliere geldlening, waar je aan toe bent. Bij geld lenen van een particulier kan uiteraard ook alles netjes en volgens afspraak verlopen, maar toch horen we verhalen waarbij de particuliere lening niet de beste optie is geweest.  Denk dus goed na voordat je begint aan een particuliere  lening.

Pariculier geld lenen met een contract

Voordelen van particulier lenen

-Vaak is het geld snel beschikbaar
-Géén controle bij het BKR Bureau Krediet Registratie
-Zelf afspraken maken over het terugbetalen, wellicht variabel terugbetalen of met tussenpozen
-Geen boete bij vervroegde aflossing

Nadelen van particulier lenen

-Rente is vaak hoger dan bij een officiële kredietverstrekker
-Zelf een overeenkomst opstellen en tekenen
-Lenen van bekenden of familie kan de onderlinge relatie onder druk zetten
-Minder privacy, uw familie of vrienden waarvan u leent kennen deels uw financiële situatie

Leg de voorwaarden van particulier lenen goed vast

De voorwaarden die je zelf vastlegt bij een onderhandse lening zijn wel heel belangrijk. Wat spreek je af als je de lening toch niet op tijd kunt afbetalen? Of wat eist de geldschieter van je als onderpand of maatregel als je niet aan de verplichtingen kan voldoen?  Voorkom ruzie of ergere zaken door dit goed vast te leggen. Het blijft voor de geldschieter uiteraard een risico om geld uit te lenen aan iemand die al een BKR registratie heeft en die wellicht geen vast inkomen heeft. En voor jou als geld lener blijft het een risico als je niet alles op tijd terugbetaald. De kosten kunnen zo ongecontroleerd oplopen in de vorm van extra rente of boetes, of er worden andere maatregelen genomen die je niet wilt.


5) Onderhandse lening via de open handel

Op internet zijn er diverse open handel platformen (ook wel crowdfunding platformen genoemd) waarbij particulieren geld kunnen lenen van andere particulieren. Deze geld platformen zijn wel wat officiëler dan een geheel privé afgesloten lening. Er wordt gebruik gemaakt van een officiële overeenkomst waarin alles netjes staat vastgelegd. Denk hierbij aan de rente, aflossing en looptijd die men met elkaar afspreekt.

Ook is het zo dat een bepaald benodigd bedrag via meerdere personen wordt gefinancierd zodat de geldschieters het risico niet alleen hoeven te dragen. Een lening uitgegeven voor 20.000 euro die door 20 verschillende personen wordt gefinancierd , zou theoretisch een risico van slechts 1000 euro per persoon geven als iedereen een gelijk deel inlegt. Een voorbeeld van een open handels platform is geldvoorelkaar.nl 

Crowdfundings platform Lender & Spender

Bij Lender & Spender komen investeerders en leningaanvragers bij elkaar. Hier vind je betaalbare leningen die je direct online kunt aanvragen.

Direct online aanvragen

Waarom kiezen voor Lender & Spender lenen:

Geen papierwerk
Zelf online aanvragen, documenten uploaden en digitaal ondertekenen

Heldere voorwaarden
14 dagen bedenktijd, geen verborgen kosten en altijd boetevrij extra aflossen

Vriendelijke klantenservice
Via chat, telefoon of email, we zijn er voor je wanneer je vragen hebt!

AFM vergunning
Lender & Spender staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en heeft een vergunning voor het aanbieden van kredieten.

6) Spullen Verpanden

Een andere manier om particulier geld te lenen zonder bkr toetsing is geld lenen met een onderpand. Hierbij kun je bij een zogenoemd pandjeshuis een lening krijgen als je iets van waarde inlevert en achterlaat. Denk hierbij aan dure horloges, spelcomputers, sieraden, fietsen of scooters.

Je spullen verpanden kan op:

https://vandaagverpanden.nl/

https://www.usedproducts.nl/

Alle ingeleverde spullen komen op je naam te staan en worden netjes opgeborgen. Als je de lening weer binnen de afgesproken tijd komt terugbetalen, dan krijg je de spullen weer terug. Betaal je de lening niet of te laat, dan is de afspraak dat jouw spullen verkocht worden.

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing bij een pandjeshuis

De opbrengst moet dan de lening afdekken. Zodoende heeft het pandjeshuis dus altijd het geld terug. Dus óf door het afbetalen van de lening óf het verkopen van je spullen aan anderen.


7) Geldschieters vinden op Marktplaats

Als particulier geld lenen zonder BKR toetsing kan heel goed via geldschieters die zich aanbieden op marktplaats. Op marktplaats kun je namelijk ook alle recencies en beoordelingen vinden van de aanbieders van leningen , waardoor de betrouwbaarheid van een geldaanbieder beter beoordeeld kan worden.

Geld lenen via marktplaats kan via de rubriek:
https://www.marktplaats.nl/l/diensten-en-vakmensen/geld-en-leningen/

Marktplaats als particulier geld lenen zonder bkr toetsing


U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Particulier geld lenen zonder bkr toetsing