Spullen verkopen

Spullen-verkopen

Er ligt geld wat je al hebt, verkoop je spullen

Kijk eens kritisch om je heen. Je bent rijker dan je denkt. Staat je zolder vol met spullen die zeker nog wat waard zijn maar waar je al jaren niets mee doet?
Ga eens opruimen en zet alles eens op een online marktplaats. Je zult verbaast zijn wat het allemaal op kan leveren.

Spullen verkopen levert direct cash geld op !

Ook de grotere items die je nooit gebruikt kunnen misschien wel weg:  Denk aan die racefiets, hometrainer, zonnebank, terrasverwarmer, step, elektrische grasmaaier enzovoorts. Daar staat vast wel iets bij wat je kunt missen.

Maar ook een kleinere auto, motor of minder dure fiets is een hele goede manier om geld te besparen of binnen te krijgen. Je zult verbaast zijn hoe vaak mensen een hele dure vrij nieuwe auto voor de deur hebben staan terwijl ze klagen dat ze te weinig geld hebben om te besteden, of dat ze denken dat je meer verdient.

Ze beseffen vaak niet dat de waarde van die auto meer is dan van je auto, fietsen, motor en scooter samen ! Terwijl ze denken dat je meer geld hebt terwijl dat wellicht helemaal niet zo is. Dus een verborgen “vermogen” staat vaak voor de deur. Doe daar wat mee!

Ga eens alles verzamelen waarvan je denkt, dat heb ik niet meer nodig en dat mag van mij wel weg. Je zult zien dat je na enkele weken al dozen vol hebt met spullen waar je al een goede marktkraam mee kunt vullen! Er zijn legio mogelijkheden om je spullen te verkopen. Denk aan online marktplaatsen, veilingsites of lokale vlooienmarkten in je buurt. Ook lokale verkoop websites doen het goed. Dan hoeft je het niet op te sturen omdat de mensen vaak bij je aan de deur komen.

Spullen verkopen

Verpand je bezittingen

Wat is verpanden? Verpanden is het tijdelijk uitlenen van je bezittingen in ruil voor geld. Een lening met als onderpand je bezittingen dus. Niet al je bezittingen, maar hetgeen wat je tijdelijk kunt missen. Sieraden, kunst of dure apparatuur bijvoorbeeld. Je krijgt dus een lening ter waarde van de uitgeleende goederen. Later, als je het geld wel weer beschikbaar hebt, betaal je de lening met rente terug en krijg je je bezittingen weer terug.  Als je het geld niet terugbetaald, dan zullen na een afgesproken periode je bezittingen alsnog echt verkocht worden. Dan ben je ze dus kwijt.
Verpanden kan bij een zogeheten pandjeshuis. Die vindt je op het internet heel snel en vaak ook in de buurt.

Het voordeel van verpanden is dat je altijd geld krijgt voor je spullen zonder dat ze kijken naar andere leningen die je al hebt lopen. Er vindt dus geen BKR controle plaats.
Het nadeel van verpanden is dat je veel minder geld geleend krijgt dan dat de waarde van je bezittingen zijn. Immers als je het geld niet terugbetaald, dan zal het pandjeshuis je bezittingen moeten verkopen. En dus zullen ze er je niet al te veel voor geven als je je bezittingen komt inruilen voor een lening.

Oude spullen zijn geld waard

Shop in shop

Een tamelijk nieuw concept maar zeker de moeite waard om eens over na te denken. Shop-in-shop is een echte winkel of loods waar je je eigen spullen te koop aanbied, maar waar iemand anders de hele dag achter de toonbank staat. Diegene beheert de gehele winkel met andermans spullen. Je huurt voor een klein bedrag een stelling in de winkel waar je vervolgens je spullen kunt verkopen.

Inkopen en verkopen van spullen

Een ander idee is om bijvoorbeeld op (online) veilingen goedkoop wat duurdere spullen op te kopen, om deze vervolgens dan voor een mooie marktprijs te verkopen. Je koopt bijvoorbeeld op een veiling uit een faillissement een scooter of motor. Meestal de wat duurdere dingen. Ook auto’s, buitenboordmotoren en boten kunnen daar bij horen. Als je deze spullen dan met 10 tot 20% winst verkoopt dan kan dat al snel oplopen tot een leuk inkomen !

Niet genoeg geld verdiend met spullen verkopen? Neem een minilening

Indien je ondanks het verkopen van spullen toch niet genoeg geld verdiend hebt om die aankoop te kunnen doen, dan kun je overwegen om een minilening af te sluiten. Een minilening is een kortlopende lening van 100 tot 1500 euro waarbij er géén BKR toetsing gedaan wordt.

Direct online een minilening zonder BKR toetsing aanvragen :

 • Rente vanaf 13,5% per jaar
 • € 100 tot € 1800 lenen
 • Looptijd tot 30 tot 62 dagen
 • Zonder BKR toetsing

 Veilig op de website van Saldodipje

Een gewone persoonlijke lening is er al vanaf €1000,-

Wil je geen minilening afsluiten maar heb je toch een relatief klein bedrag nodig? Er zijn al mogelijkheden om vanaf 1000 euro een persoonlijke lening af te sluiten.

Onderstaande twee kredietverstrekkers hebben al persoonlijke leningen vanaf €1000,- beschikbaar. Het merendeel van de reguliere kredietverstrekkers biedt leningen aan vanaf 2500 of 5000 euro. Deze twee niet. Die weten dat er vaak ook behoefte is aan kleinere bedragen als 1000 euro.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Het aanvragen en ontvangen van een persoonlijke lening is altijd gratis en geheel vrijblijvend.  Probeer het vandaag nog !

Santander lenen
 • €1000 lenen
 • Rente 10% per jaar
 • Looptijd 24 tot 72 maanden
 • Mét BKR toetsing

 Veilig op de website van Santander

Krediet Groep Nederland lenen
 • €1000 lenen
 • Rente vanaf 5,6% 
 • Looptijd 1 tot 10 jaar
 • Mét BKR toetsing

 Veilig op de website van KG Nederland

Compleet overzicht van alle geldaanbieders

Wil je zelf alle kredietverstrekkers vergelijken en zelf gratis offertes aanvragen kijk dan op onze homepage voor een compleet actueel overzicht:

Direct-naar-het-overzicht-persoonlijke leningen
U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Spullen verkopen