Ferratum

Snel tot 1500 euro lenen zonder BKR controle

Ferratum minilening


Ferratum: snel tot 1500 euro lenen zonder BKR toetsing

Bij Ferratum kunt u een minilening afsluiten zonder dat er een BKR toetsing plaatsvindt.  Zelfs een minilening zonder loonstrook is mogelijk bij Ferratum. U kunt snel een klein bedrag van 100 tot 1500 euro in handen hebben.  U heeft het geld vaak dezelfde dag nog op uw rekening.

Leen 100 tot 1500 euro
Korte looptijd van 30 tot 62 dagen
Géén BKR toetsing
Online aanvragen
Bij akkoord binnen 24 uur geld op uw rekening
Betalen via iDeal
Perfecte klantenservice


Ferratum minilening

Een Ferratum minilening is dé manier om snel een klein bedrag tot 1500 euro te lenen zonder BKR toetsing. Een minilening (ook wel microlening of microkrediet genoemd)  is de perfecte oplossing voor het overbruggen van twee salaris- of uitkeringsperioden. Ook voor het opvangen van een saldotekort door onverwachte uitgaven is een minilening uitermate geschikt. Of u wilt die ene aanbieding die nog maar kort geldig is niet missen en u wilt een voorschot op uw salaris. Zo profiteert u toch van die aanbieding en bespaart u nog geld ook. En dat zonder lastige contracten of ingewikkelde procedures.

Snel geld lenen

Ferratum financiert kleine en onverwachte uitgaven met een minilening van 100 euro tot 1000 euro. Een Ferratum pluslening loopt van 1100 euro 1500 euro. Indien de aanvraag akkoord is bevonden heeft u doorgaans binnen 24 uur het geld op uw rekening.

Ferratum goedkoop lenen 1000 euro voor 11,50
Ferratum direct een minilening aanvragen

Hoe werkt het aanvragen van een minilening?

Binnen 4 eenvoudige stappen kunt u snel geld lenen bij Ferratum. 

 1. Selecteer het gewenste leenbedrag
 2. Upload uw ID-document
 3. Verifieer uw bankrekening door in te loggen via uw online-bankieren app
 4. Bij akkoord ontvangt u het bedrag op uw rekening en ontvangt u de documenten om een garantsteller aan te wijzen binnen 14 dagen.


Stap voor stap instructies voor aanvraag minilening

Lees de meest complete handleiding over het aanvragen van een minilening op deze pagina: "Minilening aanvragen: stap voor stap instructies". Echt álles staat hier precies uitgelegd hoe u een minilening aanvraagt en wat daar allemaal bij komt kijken.

Rekenvoorbeeld minilening:

Als u 1500 euro leent voor een periode van 62 dagen dan betaald u hiervoor slechts €17,80. Het jaarlijks kostenpercentage bedraagt dan 9,71%. Echter doordat de looptijd zeer kort is betaald u slechts een klein bedrag aan kosten voor het geleende bedrag.

In onderstaande tabel ziet u enkele voorbeelden van de kosten en looptijd voor een minilening indien u een persoonlijke garantsteller heeft. 

Leenbedrag (€)

Termijn (in dagen)

Totaal leenbedrag
(inclusief kosten)

Kosten

300

30

302,30

2,30

700

45

708,10

8,10

1000

45

1011,50

11,50

1500

62

1517,80

17,80

Ferratum direct een minilening aanvragen

Uitleg van de garantstelling

Een garantstelling is een soort verzekering voor de geldverstrekker. In het geval dat u niet aan de terugbetaal verplichtingen voldoet kan de geldverstrekker terugvallen op de garantsteller. Die behoort dan in staat te zijn de lening alsnog af te betalen voor u. Dit geeft de geldverstrekker de garantie dat ze het uitgeleende geld en de verschuldigde rente alsnog terug krijgen. Dit is nu eenmaal het gevolg van het feit dat u geld wilt lenen zonder BKR toetsing.

Persoonlijke garantsteller

Nadat de aanvraag is goedgekeurd en uitbetaald, ontvangt u alle documenten die ingevuld moeten worden om een garantsteller aan te kunnen wijzen. Een garantsteller is een persoon die persoonlijk garant kan staan voor de lening. Dit is nodig om er zeker van te zijn dat de lening terugbetaald gaat worden, in het geval u dat zelf niet kunt of doet. De persoonlijke garantsteller kan iemand zijn uit uw eigen omgeving, een familielid, vriend of kennis. 

Uw persoonlijke garantsteller dient na de aanvraag binnen 14 dagen de volgende documenten te overleggen:

 - Een kopie van een geldig Nederlands identiteitsbewijs.
 - Een bankafschrift van de garantsteller (kopie, foto of screenshot). Het bankafschrift mag niet ouder dan 3 maanden zijn en moet een gehele maand aan transacties bevatten.
- Een kopie van het bewijs van inkomen (salarisstrook bv)
 - De getekende overeenkomst hoofdelijke aansprakelijkheid.

Alleen als u een persoonlijke garantsteller heeft dan betaald u de kosten zoals vermeld in bovenstaande tabel.

Boete indien u geen garantsteller heeft
Als u binnen 14 dagen geen persoonlijke garantsteller kunt vinden, dan betaalt u een boete bovenop de rente kosten. Het is dus van het grootste belang om zelf een persoonlijke garantsteller te vinden om zodoende tegen de laagst mogelijke kosten een minilening af te kunnen sluiten. 

In onderstaande tabel vindt de hoogte van de boete als u geen garantsteller kunt aanleveren.

Leenbedrag ( € )

Termijn

(dagen)

Boetekosten indien geen garantsteller

100

30

€ 25,00

200

30

€ 45,00

300

30

€ 70,00

400

30

€ 90,00

500

30

€ 115,00

600

45

€ 200,00

700

45

€ 230,00

800

45

€ 260,00

900

45

€ 290,00

1000

45

€ 320,00

1100

62

€ 485,00

1200

62

€ 530,00

1300

62

€ 570,00

1400

62

€ 620,00

1500

62

€ 660,00

Ferratum direct een minilening aanvragen

Het afsluiten van een minilening bij Ferratum

Het aanvragen en afsluiten van een minilening bij Ferratum gaat geheel online. U kunt de aanvraag binnen enkele minuten afronden. Hieronder volgt het gehele proces van stap tot stap:

 1. Bezoek de website van Ferratum

 2. Kies in het scherm het gewenste leenbedrag en de gewenste looptijd.

 3. Vul uw gegevens in zoals mobiel nummer, e-mail adres en naam.

 4. Upload uw ID document. Dit is een foto van uw paspoort of ID kaart (voor en achterkant).

 5. Verifieer uw bankrekening, dit is nodig om zeker te zijn dat u het geld op uw rekening krijgt gestort. Het verifiëren doet u door in te loggen op uw internet bankieren app via de website.

 6. Nu is de aanvraag compleet. De aanvraag wordt nu in behandeling genomen.

 7. Als de aanvraag akkoord is dan ontvangt u binnen 24 uur geld op uw rekening.

Minilening en pluslening

Ferratum heeft twee varianten op de minilening: De gewone minilening en de pluslening. Het verschil tussen een minilening en pluslening is deze:

Minilening: Aflossen in 1 termijn van 30 of 45 dagen. Leenbedrag tussen 100 en 1000 euro.
Pluslening: Aflossen in 2 termijnen. De eerste aflossing is na 31 dagen. De tweede termijn eindigt na 62 dagen. Het leenbedrag ligt tussen de 1100 en 1500 euro.

Een tweede minilening afsluiten

Als u eenmaal een minilening heeft afgesloten dan is het heel eenvoudig om direct daarna een tweede keer een minilening af te sluiten. Uw gegevens zijn immers al bekend en de garantsteller ook. Bij het aanvragen van een minilening voor de tweede keer ontvangt u het geleende bedrag doorgaans nog sneller dan bij een eerste aanvraag. Voor u als terugkerende klant zijn er de volgende stappen wanneer u opnieuw een lening wilt aanvragen: 1. Log in met de pincode die u heeft aangevraagd (via de "Mijn Ferratum" knop rechtsboven op de website);
 2. Selecteer het gewenste bedrag, looptijd en garantstelling;

 3. U aanvraag is succesvol voltooid zodra u op de knop “Aanvraag versturen” drukt.

Persoonlijke pagina bij "Mijn Ferratum"

Als u een minilening heeft afgesloten bij Ferratum, dan heeft u toegang tot een persoonlijke pagina, waarin u uw lening precies kunt volgen en u de betalingen met iDeal kunt uitvoeren. Op de persoonlijke pagina kunt u tevens heel snel een tweede minilening aanvragen, omdat al uw gegevens al zijn opgeslagen. Een tweede minilening kunt u al 5 dagen aanvragen voordat de eerste verlopen is. Op "Mijn Ferratum" kunt u ook uw persoonlijke gegevens wijzigen en uw leen- en betalingsgeschiedenis inzien.

Geld lenen zonder BKR

Als particulier geld lenen zonder BKR toetsing betekent dat u geld leent middels een minilening en dat er géén controle is bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Ofwel de aanbieder van de minilening controleert niet of u al een lopende lening heeft of dat u een betalingsachterstand heeft bij een andere kredietverstrekker. Heeft u namelijk wél een BKR registratie en die wordt ook gecontroleerd, dan krijgt u in het algemeen géén nieuwe lening bij een kredietverstrekker.

Géén BKR toetsing en BKR registratie

Er vindt dus geen BKR controle plaats én u wordt ook niet geregistreerd bij het BKR als iemand die een lening heeft afgesloten. Zo voorkomt u dus dat u in de toekomst geen andere lening kunt afsluiten omdat u een BKR registratie heeft. En als u nu elders al een gewone lening heeft lopen, dan kunt u gewoon een minilening afsluiten omdat er geen controle plaatsvindt op uw huidige BKR registratie.

Ferratum direct een minilening aanvragen

Verantwoord lenen

Uiteraard is Ferratum zich er van bewust dat snel geld lenen zonder BKR toetsing ook gevaren met zich mee kan brengen. Het is immers niet de bedoeling dat u in de problemen komt door teveel te lenen met als gevaar dat u de lening niet meer terug kunt betalen. U moet uiteindelijk in staat zijn om met uw eerstvolgende salaris of uitkering de minilening af te lossen. Wees u zich er van bewust dat geld lenen ook geld kost. Zolang u dat beseft en daar verstandig mee om gaat, is er niets aan de hand. Ferratum is er om een kortdurend tekort op uw saldo op te kunnen lossen. Een structureel tekort op uw saldo heeft meestal andere oorzaken en daar is een minilening dan ook niet voor geschikt.

Aanvullende informatie over Ferratum:

Ferratum is onderdeel van de Ferratum Group. Ferratum Group is een toonaangevende internationale aanbieder van mobiele financiële diensten. Sinds 2005 hebben zij al meer dan 2 miljoen tevreden klanten wereldwijd financieel geholpen.  Ferratum is marktleider in het verstrekken van minikredieten in Nederland. Omdat Ferratum groep een mobiele aanbieder is van financiële diensten, betekend dit dat zij 100% online functioneert.
De Ferratum Group is in 2005 opgericht in Finland en is momenteel actief in 25 landen. Zij zijn sinds februari 2015 een beursgenoteerd bedrijf.

Klantenservice

De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Livechat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.
U kunt uw vraag ook online via een contactformulier inzenden.


Website:
www.ferratum.nl
Bedrijfsnaam:
Saldodipje S.L.
Email:
klantenservice@saldodipje.nl
Adres:
Avenida de Brasil, número 17, 10, F&G,
28020 Madrid, Spanje

U bent hier: Home > Blog > Minileningen > Ferratum minilening