Ferratum

​Snel tot 1500 euro lenen zonder BKR controle

Ferratum minilening


Ferratum: snel tot 1500 euro lenen zonder BKR toetsing

​Bij Ferratum kunt u een minilening afsluiten zonder dat er een BKR toetsing plaatsvindt.  Zelfs een minilening zonder loonstrook is mogelijk bij Ferratum. U kunt snel een klein bedrag van 100 tot 1500 euro ​in handen hebben.  ​U heeft het geld vaak dezelfde dag nog op uw rekening.

 • Leen 100 tot 1500 euro
 • ​Korte looptijd van 30 tot 62 dagen
 • ​Géén BKR toetsing
 • ​Online aanvragen
 • Bij akkoord binnen 24 uur geld op uw rekening
 • ​Betalen via iDeal
 • ​Perfecte klantenservice


Ferratum minilening​

Een Ferratum minilening is dé manier om snel een klein bedrag tot 1500 euro te lenen zonder BKR toetsing. Een minilening (ook wel microlening of microkrediet genoemd)  is de perfecte oplossing voor het overbruggen van twee salaris- of uitkeringsperioden. Ook voor het opvangen van een saldotekort door onverwachte uitgaven is een minilening uitermate geschikt. Of u wilt die ene aanbieding die nog maar kort geldig is niet missen en u wilt een voorschot op uw salaris. Zo profiteert u toch van die aanbieding en bespaart u nog geld ook. ​En dat zonder lastige contracten of ingewikkelde procedures.

Snel geld lenen

​Ferratum financiert kleine en onverwachte uitgaven met een minilening van 100 euro tot 1000 euro. Een Ferratum pluslening loopt van 600 euro 1500 euro. Indien de aanvraag akkoord is bevonden heeft u doorgaans binnen 24 uur het geld op uw rekening.

Ferratum snel geld lenen
Ferratum direct een minilening aanvragen

​​​Hoe werkt het aanvragen van een minilening?

Binnen 5 eenvoudige stappen kunt u snel geld lenen bij Ferratum. 

 1. Selecteer het gewenste leenbedrag en looptijd via de leenrekenmachine
 2. Upload uw ID-document
 3. Vul uw gegevens in
 4. Kies uw garantsteller (uitleg volgt verderop)
 5. Verifieer uw bankrekening door het overmaken van 1 cent via iDeal

Een uitgebreide uitleg vindt u verderop in dit artikel.

Rekenvoorbeeld minilening:

Als u 1500 euro leent voor een periode van 62 dagen dan betaald u hiervoor slechts 25 euro. ​Het jaarlijks kostenpercentage bedraagt 13,99%. Echter doordat de looptijd zeer kort is betaald u slechts een klein bedrag aan kosten voor het geleende bedrag.

In onderstaande tabel ziet u enkele voorbeelden van de kosten en looptijd voor een minilening indien u een persoonlijke garantsteller heeft. 

​Leenbedrag (€)

​Termijn (in dagen)

​Totaal leenbedrag
(inclusief kosten)

​Kosten

​300

​30

​303,24

​3,24

​700

​45

​711,39

​11,39

​1000

​45

​1015,02

​15,02

​1500

​62

​1525,11

​25,11

Ferratum direct een minilening aanvragen

​Uitleg van de garantstelling

​Een garantstelling is een soort verzekering voor de geldverstrekker. In het geval dat u niet aan de terugbetaal verplichtingen voldoet kan de geldverstrekker terugvallen op de garantsteller. Die behoort dan in staat te zijn de lening alsnog af te betalen voor u. Dit geeft de geldverstrekker de garantie dat ze het uitgeleende geld en de ​verschuldigde rente alsnog terug krijgen. Dit is nu eenmaal het gevolg van het feit dat u geld wilt lenen zonder BKR toetsing. ​

Persoonlijke garantsteller

​Tijdens het aanvraagproces wordt er gevraagd wie de garantsteller is. Een garantsteller is een persoon die persoonlijk garant kan staan voor de lening. Dit is nodig om er zeker van te zijn dat de lening terugbetaald gaat worden, in het geval u dat zelf niet kunt of doet. De persoonlijke garantsteller kan iemand zijn uit uw eigen omgeving, een familielid, vriend of kennis. 

Uw persoonlijke garantsteller dient tijdens de aanvraag de volgende documenten te overleggen:

   - Een kopie van een geldig Nederlands identiteitsbewijs.
  -  Een bankafschrift van de garantsteller (kopie, foto of screenshot). Het bankafschrift mag niet ouder dan 3 maanden zijn.
   - De getekende overeenkomst hoofdelijke aansprakelijkheid.

Alleen als u een persoonlijke garantsteller heeft dan betaald u de kosten zoals vermeld in bovenstaande tabel.

Externe garantsteller
Als u geen persoonlijke garantsteller kunt vinden, dan biedt Ferratum u de mogelijkheid om een externe garantsteller in te schakelen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Het is dus van het grootste belang om zelf een persoonlijke garantsteller te vinden om zodoende tegen de laagst mogelijke kosten een minilening af te kunnen sluiten.

Kosten externe garantsteller

De kosten voor een externe garantsteller zijn in verhouding tot het geleende bedrag redelijk hoog. In de tabel hieronder ziet u enkele voorbeelden van de kosten voor een externe garantsteller.

​Leenbedrag (€)

​Termijn (in dagen)

​Kosten externe garantsteller

​Totale kosten incl kosten externe garantsteller

​300

​30

​64,00

​67,24

​700

​45

​225,65

​237,04

​1000

​45

​280,20

​295,22

​1500

​62

​658,78

​683,89

Ferratum direct een minilening aanvragen

​Het afsluiten van een minilening bij Ferratum

Het aanvragen en afsluiten van een minilening bij Ferratum inclusief het aangeven van een garantsteller gaat geheel online. U kunt de aanvraag binnen enkele minuten afronden. Hieronder volgt het gehele proces van stap tot stap:

 1. Bezoek de website van Ferratum

 2. ​Kies in het scherm het gewenste leenbedrag en de gewenste looptijd.

 3. Vul uw gegevens in zoals mobiel nummer, e-mail adres en naam.

 4. ​Upload uw ID document. Dit is een foto van uw paspoort of ID kaart (voor en achterkant).

 5. ​Kies uw garantsteller. Dit is een persoon uit uw omgeving (familie of vriend) die garant kan staan voor de lening. ​Heeft u zelf geen garantsteller dan biedt de aanbieder u de mogelijkheid om een externe garantsteller in te schakelen.

 6. ​Verifieer uw bankrekening, dit is nodig om zeker te zijn dat u het geld op uw rekening krijgt gestort. Het verifiëren doet u door 1 cent over te maken naar de aanbieder. Dit wordt tijdens het aanvraagproces aangegeven hoe dit moet en gaat via iDeal. 

 7. ​Nu is de aanvraag compleet. De aanvraag wordt nu in behandeling genomen.

 8. ​Als de aanvraag akkoord is dan ontvangt u binnen 24 uur geld op uw rekening.

Minilening en pluslening

Ferratum heeft twee varianten op de minilening: De gewone minilening en de pluslening. Het verschil tussen een minilening en pluslening is deze:

Minilening: Aflossen in 1 termijn van 30 of 45 dagen. ​Leenbedrag tussen 100 en 1000 euro.
Pluslening: Aflossen in 2 termijnen. De eerste aflossing is na 31 dagen. De tweede termijn eindigt na 62 dagen. Het leenbedrag ligt tussen de 600 en 1500 euro.

​Een tweede minilening afsluiten

​Als u eenmaal een minilening heeft afgesloten dan is het heel eenvoudig om direct daarna een tweede keer een minilening af te sluiten. Uw gegevens zijn immers al bekend en de garantsteller ook. Bij het aanvragen van een minilening voor de tweede keer ontvangt u het geleende bedrag doorgaans nog sneller dan bij een eerste aanvraag. Voor u als terugkerende klant zijn er de volgende stappen wanneer u opnieuw een lening wilt aanvragen: 1. ​Log in met de pincode die u heeft aangevraagd (via de "Mijn Ferratum" knop rechtsboven op de website);
 2. Selecteer het gewenste bedrag, looptijd en garantstelling;

 3. U aanvraag is succesvol voltooid zodra u op de knop “Aanvraag versturen” drukt.

​Persoonlijke pagina bij "Mijn ​Ferratum"

Als u een minilening heeft afgesloten bij Ferratum, dan heeft u toegang tot een persoonlijke pagina, waarin u uw lening precies kunt volgen en u de betalingen met iDeal kunt uitvoeren. Op de persoonlijke pagina kunt u tevens heel snel een tweede minilening aanvragen, omdat al uw gegevens al zijn opgeslagen. Een tweede minile​ning kunt u al 5 dagen aanvragen voordat de eerste verlopen is. Op "Mijn Ferratum" kunt u ook uw persoonlijke gegevens wijzigen en uw leen- en betalingsgeschiedenis inzien.

Geld lenen zonder BKR

​Als particulier geld lenen zonder BKR toetsing betekent dat u geld leent middels een minilening en dat er géén controle is bij het BKR (​​Bureau Krediet Registratie). Ofwel de aanbieder van de minilening controleert niet of je al een lopende lening heeft of dat u een betalingsachterstand heeft bij een andere kredietverstrekker. Heeft u namelijk wél een BKR registratie en die wordt ook gecontroleerd, dan krijgt u in het algemeen géén nieuwe lening bij een kredietverstrekker.

Géén BKR toetsing en BKR registratie

​Er vindt dus geen BKR controle plaats én u wordt ook niet geregistreerd bij het BKR als iemand die een lening heeft afgesloten. Zo voorkomt u dus dat u in de toekomst geen andere lening kunt afsluiten omdat u een BKR registratie heeft.​ En als u nu elders al een gewone lening heeft lopen, dan ​kunt u gewoon een minilening afsluiten omdat er geen controle plaatsvindt op uw huidige BKR registratie.

Ferratum direct een minilening aanvragen

​Verantwoord lenen

​​Uiteraard is Ferratum zich er van bewust dat snel geld lenen zonder BKR toetsing ook gevaren met zich mee kan brengen. Het is immers niet de bedoeling dat u in de problemen komt door teveel te lenen met als gevaar dat u de lening niet meer terug kunt betalen. U moet uiteindelijk immers in staat zijn om met uw eerstvolgende salaris of uitkering de minilening af te lossen. Wees u zich er van bewust dat geld lenen ook geld kost. Zolang u dat beseft en daar verstandig mee om gaat, is er niets aan de hand. Ferratum is er om een kortdurend tekort op uw saldo op te kunnen lossen. Een structureel tekort op uw saldo heeft meestal andere oorzaken en daar is een minilening dan ook niet voor geschikt.

​Aanvullende informatie over Ferratum:

Ferratum is onderdeel van de Ferratum Group. Ferratum Group is een toonaangevende internationale aanbieder van mobiele financiële diensten. Sinds 2005 hebben zij al meer dan 2 miljoen tevreden klanten wereldwijd financieel geholpen.  Ferratum is marktleider in het verstrekken van minikredieten in Nederland. Omdat Ferratum groep een mobiele aanbieder is van financiële diensten, betekend dit dat ​zij 100% online functioneert.
De Ferratum Group is in 2005 opgericht in Finland en is momenteel actief in 25 landen. Zij zijn sinds februari 2015 een beursgenoteerd bedrijf. ​

Klantenservice

​De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Livechat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.
U kunt uw vraag ook online via een contactformulier inzenden.


Website:
www.ferratum.nl
Bedrijfsnaam:
Ferratum UK Ltd
Adres:
Suite 318, 25 Goodlass Road, Liverpool, Merseyside, L24 9HJ,Verenigd Koninkrijk
KvK nummer UK:
07349566
AFM nummer UK:
672537