Koop nu, betaal later

Koop nu, betaal later

Nu kopen en later pas betalen

Koop nu, betaal later. Je hoort deze term wel vaker. Vooral bij reclames van automerken op radio en televisie. Je kunt dan nu een auto kopen met een lening voor 0% rente.

“Koop nu, betaal de andere helft volgend jaar pas met 0% rente ” of “nu de helft, straks de andere helft tegen 0% rente “

Maar pas op. Dit is een vorm van een krediet waarbij je geregistreerd wordt bij het BKR. Het gaat hier immers om een uitgestelde betaling, ofwel je betaald later pas een bepaald bedrag terug terwijl je wel al in de auto rond mag rijden. Dus je hebt de goederen (in dit geval de auto) al ontvangen maar deze heb je maar voor de helft betaald. Dus is er sprake van een lening. Wel tegen 0% rente maar dat maakt niets uit. Het blijft een lening, je betaald immers pas later het bedrag terug.

Meubels, scooters en keukens

Maar ook scooters, meubels, keukens en witgoed worden aangeboden met aantrekkelijke regelingen met zogenaamde “gratis” leningen. Het lijkt alsof dit soort lenen geen geld kost, het feit blijft dat je een vorm van een lening aangaat waardoor je een BKR registratie krijgt.

En natuurlijk is er dan nog niets aan de hand. Zolang je een positieve BKR registratie hebt hoeft je je geen zorgen te maken. Pas als je grove achterstallige betalingen hebt op je lening(en), dan veranderd jouw registratie in een negatieve BKR registratie.

De gevallen waarbij je een positieve BKR registratie krijgt zijn deze;

  • Je hebt een kredietlimiet op je rekening. Dit betekent dat je kunt rood staan.
  • Je hebt een creditcard.
  • Je hebt een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
  • Je maakt gebruik van een uitgestelde betaling (‘koop nu, betaal later’)
  • Je maakt gebruik van een private lease-regeling.
  • Als je een abonnement neemt op bv een smartphone die duurder is dan 250 euro, en welke je middels een maandelijks bedrag afbetaald.

Betaal je altijd op tijd, dan zorg je ervoor dat de registratie positief blijft. Koop nu, betaal later betekent dus niet té laat. Later betalen is dus in principe geen probleem. Dus vraag vandaag nog online een offerte aan voor een lening :

Direct online een lening aanvragen

Negatieve BKR registratie

Je voorkomt een negatieve registratie door de verplichte aflossingen op tijd te betalen. Als je niet op tijd betaalt, krijg je herinneringen en aanmaningen van je kredietverstrekker of geldschieter. Voordat deze kredietverstrekker of geldschieter een Achterstandsmelding bij het BKR doet, waarschuwt hij je middels een vooraankondiging. Je hebt dan nog een laatste kans om je achterstand te betalen en een negatieve registratie te voorkomen.

Alles over de BKR registratie

Lees alles over de BKR registratie, controle en de diverse coderingen op onze speciale pagina over BKR registraties.

Toch geld lenen zonder BKR toetsing

Je kunt wel geld lenen zonder dat er een BKR toetsing aan te pas komt. Dit kan door middel van een minilening. Een minilening is een kleine lening tot 1500 euro met een korte looptijd. In het artikel over geld lenen zonder BKR toetsing leest je er alles over.

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Koop nu, betaal later