Een offerte aanvragen kost u niets

Het aanvragen van een lening is gratis en vrijblijvend

Het aanvragen van een lening is gratis en vrijblijvend. Als u een lening aanvraagt bij een kredietverstrekker dan krijgt u altijd eerst een offerte, of een prijsopgave zoals dat ook heet, te zien waarin alle kosten zoals rente en afsluitkosten staan vermeld.

Het aanvragen van een lening kost u dus niets

Alleen als u zelf akkoord gaat met de offerte dan pas gaat u betalen voor de lening. En niet eerder. Pas als u alle documenten getekend heeft en de daarbij behorende gegevens heeft overlegd aan de kredietverstrekker, dan heeft u een akkoord bereikt met de kredietverstrekker en bent u verplicht zich aan het contract, of lening-overeenkomst te houden.

Meerdere offertes aanvragen

Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen voordat u besluit welke lening u wilt hebben. De voorwaarden, looptijd en kosten kunnen varieren per kredietverstrekker. Lees daarom altijd de offertes goed door voordat u beslist. Wilt u eerst weten hoe online geld lenen precies werkt, lees dan ons informatieve artikel op deze pagina.

Welke stappen zijn er bij het afsluiten van een lening

Als u een lening online wilt afsluiten zijn dit de stappen die er genomen moeten worden:

1- U vraagt gratis en vrijblijvend offertes aan bij een van de kredietverstrekkers op deze website.

2- De kredietverstrekker controleert of u een negatieve BKR registratie heeft en beslist of u in aanmerking komt voor een lening.

3- U ontvangt per post of email de offertes die u heeft aangevraagd binnen.

4- U neemt alle offertes goed door en bekijkt alle voorwaarden en kosten voor de rente en de afsluiting.

5- U kiest één van de offertes die u het beste bevalt.

6- U ondertekend de offerte en stuurt deze retour met daarbij alle benodigde papieren en documenten zoals bankafschriften en overige noodzakelijke gegevens.

7- Als de kredietverstrekker alle documenten en informatie van u ontvangen heeft zal deze u de lening verstrekken. Meestal heeft u uw geld binnen 2 werkdagen op uw rekening staan.

8- Vanaf dat moment heeft u een lening lopen bij de kredietverstrekker en bent u verplicht zich aan de contractafspraken te houden.

 

Bekijk het complete overzicht van alle geldverstrekkers:

Direct naar het overzicht van kredietverstrekkers

 

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Het aanvragen van een lening is gratis en vrijblijvend