Hoe leen ik online geld

Hoe leen je online geld?

Je bent op zoek naar geld. Je wilt een lening maar je hebt géén idee waar je tegenwoordig moet beginnen. Als je googled dan wordt je overstelpt met aanbiedingen en geldschieters. Iedere geldverstrekker wil je als klant binnenslepen.

Laten we je helpen.

Waar moet je beginnen

Online-lening.net is een uitstekende plek om te beginnen met oriënteren als het om geld lenen gaat.

Op onze homepage zie je een groot overzicht van alle betrouwbare kredietverstrekkers die momenteel online geld uitlenen. Dit zijn allemaal door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) gecontroleerde instellingen. Dus wat dat betreft zit je al goed.

Gebruik onze checklist

We hebben een makkelijke lening checklist gemaakt zodat je over de meest belangrijke dingen goed op de hoogte wordt gesteld.
Bekijk onze lenen-checklist op deze pagina>


Denk eerst na

Denk eerst goed na over een lening. Heb je de lening daadwerkelijk nodig? Heb je het product of artikel of dienst ook echt wel nodig ? Ofwel, is het je waard om een lening aan te gaan voor die auto, verbouwing of nieuwe motor die je graag wil? Verplaats jezelf in de situatie van ná de aankoop en probeer je voor te stellen hoe het is om op die nieuwe motor of in die mooie auto te rijden. Of te zitten in die uitbouw van je woonkamer. Of in je nieuwe badkamer. Denk je dan van "ja, dit is supergaaf ik wil dit en ik heb hier zeker een lening voor over". Dan zit je goed.

2 soorten leningen

Er zijn grofweg twee soorten leningen te vinden op het internet.

1- Gewone persoonlijke geldlening
2 - Een minilening

1 - Gewone persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een gewone lening vanaf €1500,- tot wel aan €150.000 aan toe , afhankelijk van de geldaanbieder.
Verder zijn de volgende eigenschappen van toepassing op een persoonlijke lening:

- Vast afgesproken leenbedrag
- Van tevoren bepaald bedrag wat geleend wordt
- Vaste looptijd (ofwel hoe lang doe je over het terugbetalen)
- Vaste afgesproken rente
- Vast maandbedrag
- Zekerheid en duidelijkheid, aan het eind is alles afgelost
- Vervroegd aflossen is vaak boetevrij
- Registratie en controle bij het BKR (bureau krediet registratie)


2 - Een minilening

Een minilening is een lening voor een klein bedrag tot €1500,-, welke in een korte tijd moet worden afgelost. Een minilening is de ideale oplossing voor een kortdurend tekort aan geld, of voor een onverwachte uitgave waar even geen geld beschikbaar voor is. Een minilening is in verhouding niet duur omdat het om een korte periode gaat waarvoor men leent.

De eigenschappen van een minilening zijn:

- Leen 100 tot 1500 euro
- Korte looptijd van 30 tot 62 dagen
- Géén BKR controle of registratie
- Snel geld op je rekening, doorgaans binnen 24 uur


Minilening aanvragen

Rente

Als je geld leent kost dat ook geld. Laat dat duidelijk zijn. Die kosten zijn in de vorm van rente. Rente is een percentage van het geleende bedrag over een bepaalde periode.

Bij een persoonlijke lening praten we over de rente (ofwel de kosten die je betaald om het geld te lenen) over een periode van 1 jaar. Dus als er staat 4,8% rente dan betaal je dus 4,8% van het geleende bedrag aan kosten, bovenop het bedrag wat je sowieso moet terugbetalen voor het geleende bedrag.

Bij een minilening gaat het om hogere rentepercentages, echter de periode waarover deze berekent wordt is veel korter, dus de kosten vallen heel erg mee als je een minilening afsluit.

Als voorbeeld: € 500,- lenen voor 30 dagen kost slechts € 2,47

BKR toetsing, wat is dat ?

Stichting BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Bij Stichting BKR worden kredieten en leningen die consumenten afsluiten geregistreerd. Dit doen ze om te voorkomen dat je door het afsluiten van teveel leningen in de financiële problemen komt.

Als je een lening afsluit controleren ze daar of je al een lening hebt lopen of niet. Bij een minilening doen ze die controle niet. Bij een persoonlijke lening wel.

Hoe nu verder?

Nu je weet welke soorten leningen er zijn kun je beslissen welke je gaat aanvragen. De aanvraag voor een lening is GRATIS. Als je een lening online aanvraagt is dit altijd kosteloos en vrijblijvend. Ofwel zolang je nergens je handtekening onder zet zit je nergens aan vast.

Na het aanvragen van een lening krijg je een offerte (een voorstel op papier) in je mail of in de brievenbus. De offerte geeft duidelijk inzicht in wat de lening je gaat kosten per maand en alle andere afspraken die je maakt met de kredietverstrekker.

Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend een lening aan

De aanvraagprocedure voor het aanvragen van een lening of minilening is op elke website van de geldverstrekker heel duidelijk en gebruiksvriendelijk opgezet. Wees niet bang dat het je niet lukt. Iedereen kan een lening aanvragen online en alle stappen zijn altijd duidelijk en helder.

Online-lening.net heeft alle erkende officiële betrouwbare kredietverstrekkers op een rij gezet zodat u zelf onbeperkt gratis en vrijblijvend offertes kunt aanvragen vanuit uw eigen huis achter de laptop of computer. U hoeft voor een lening tegenwoordig niet meer de deur uit. Alles kan online digitaal geregeld worden.

Kijk snel op onze homepage voor de actuele lijst van kredietverstrekkers die u een persoonlijke lening kunnen aanbieden:

U bent hier: Home > Alles over geld lenen > Hoe kan ik online geld lenen?