Lenen in België als NederlanderLenen in België als Nederlander is in bepaalde gevallen mogelijk. Bekijk ook de alternatieven die er zijn.

Lenen in Belgie als Nederlander

Geld lenen in België als Nederlander. Waarom wilt u dat eigenlijk ?

Een goede reden zou kunnen zijn dat er een lagere rente wordt gevraagd of dat er betere voorwaarden bij een Belgische lening zouden kunnen gelden.

Maar de grootste reden om geld te lenen in België als Nederlander is om de BKR kredietcheck te omzeilen. Dat kan zijn omdat u een negatieve BKR registratie heeft en u in Nederland geen lening meer kunt krijgen.

Negatieve BKR notering in Nederland

Als u een negatieve codering bij het BKR hebt is lenen in België als Nederlander een mogelijke oplossing.  Een ander bijkomend voordeel is dat er op de Belgische financiële markt een bijzonder grote concurrentie geldt waardoor u vaak een goedkoper krediet af kunt sluiten dan in Nederland.

Geld lenen in België voor Nederlanders is vaak niet makkelijk , maar ook niet geheel onmogelijk. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen bij kredietverstrekkers in België en in overleg met hen kunt u dan wellicht toch een lening afsluiten, afhankelijk van de situatie en uw eventuele connecties met België . U bent bv woonachtig in België maar werkt in Nederland of u heeft een adres in België waar de leningaanvrager (tijdelijk) woont of verblijft.

We leggen u uit wat de mogelijkheden zijn. Als eerste kunt u nu al heel makkelijk en snel een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen bij een Belgische bank. Dit is de eerste stap die u kunt uitvoeren. Probeert u het niet dan weet u ook nooit of het kan. Nee heeft u en ja kunt u altijd nog krijgen.

Stap 1: Direct een lening aanvragen in België

Leen 500 tot 50.000 euro
Rente vanaf 10,95% per jaar
Looptijd 12 tot 120 maanden
Géén BKR toetsing in Nederland
Gratis en vrijblijvende offerte

Voorwaarden om geld te lenen in België

Hou er wel rekening mee dat u net zoals in Nederland bij een lening in België enkele documenten zult moeten kunnen voorleggen die aantonen dat u de mogelijkheid heeft om de afgesloten lening ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen. Banken zullen u in de meeste gevallen ook vragen waarom u er voor kiest om in België te lenen en niet in eigen land. U kunt in dat geval als reden aanhalen dat u niet wenst dat de BKR zich gaat bemoeien met uw financiële situatie of dat het op vlak van rente interessanter is om in België te lenen. Ook is het meestal zo dat u een (woon)adres in België moet hebben om in aanmerking te komen voor een lening.

Voordelen:

1 – Betere voorwaarden

De voorwaarden om geld te lenen in België zijn vaak net iets beter dan in Nederland. Zo kan de rente lager zijn en de voorwaarden bij het afbetalen van de lening kunnen beter uitvallen. Lees altijd de kleine lettertjes als u een offerte voor een lening heeft ontvangen.

2 – Géén registratie bij het BKR

Als u in België geld wilt lenen als Nederlander dan wordt u niet bij het Nederlandse Bureau Krediet Registratie BKR geregistreerd. Dat geeft een stukje extra privacy, want in Nederland staat u dan niet bekend als iemand met een openstaande schuld.

3 – Registratie controle bij BKR ontlopen

Als u juist wél een BKR registratie heeft in Nederland dan ontloopt u de controle van deze registratie als u een lening afsluit in België als Nederlander. Zo voorkomt u dat uw lening wordt geweigerd omdat u wellicht al teveel leningen heeft lopen. Het is natuurlijk aan u zelf om te beseffen dat u nog meer schulden opbouwt als u én in Nederland én in België een lening aangaat.

Nadelen:

1 – U moet vrijwel altijd een verblijfplaats of woonadres opgeven in België. U kunt niet zonder meer een lening afsluiten met een Nederlands woonadres.

2 – U dient een bankrekening te hebben bij een Belgische bank alwaar u het geleende bedrag op kunt ontvangen. Veelal worden buitenlandse rekeningen, in dit geval uw Nederlandse bankrekening, niet geaccepteerd als tegenrekening. Dus ook de afbetaling van uw lening in België zal plaats moeten vinden vanaf de Belgische bankrekening.

Krediet aanvragen in België

Indien u een lening wilt aanvragen in België als Nederlander, en u denkt aan de voorwaarden te voldoen, vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan bij Santander België.

Santander lenen

Trustpilot score 4,1 / 5

  • € 500 tot € 50.000 lenen
  • De meest flexibele bank
  • Looptijd tot 10 jaar

 Veilig op de website van Santander

Alternatieven voor als u geen Belgisch woonadres heeft

We hebben diverse alternatieven voor u op een rij gezet:


1


Minilening zonder BKR toetsing

Als u geen Belgisch woonadres heeft en u dus géén lening kunt afsluiten in België als Nederlander dan kunt u overwegen om een minilening af te sluiten, waarbij er géén BKR controle plaatsvindt.

Een minilening is echter tot 1500 euro, dat is wellicht niet genoeg voor uw leendoel, maar het is in ieder geval iets waar u mee aan de slag kunt. Een minilening lijkt duur vanwege de hoge rente maar is, door de korte looptijd, helemaal niet zo kostbaar als u wellicht denkt.

Het lenen van 1000 euro voor een periode van 45 dagen kost u slechts 14 euro.

Minilening aanvragen

Veilig op de website van Saldodipje


2


Tóch een lening aanvragen in Nederland ondanks een negatieve BKR registratie

Vraag een lening aan bij Leenattent, alwaar u met een negatieve BKR een grotere kans hebt om een lening te verkrijgen. Vraag gratis en vrijblijvend een lening aan bij Leenattent en ontdek of u alsnog een gewone lening kunt krijgen in Nederland.

Direct online aanvragen

Veilig op de website van LeenAttent

Geld lenen met negatieve BKR Leenattent belgie

3


Als onderneming geld lenen in Nederland zonder BKR toetsing

Bent u ondernemer en ingeschreven bij de KvK in Nederland? Dan kunt u ook geld lenen bij vele zakelijke kredietverstrekkers die géén BKR toetsing doen. Zij verstrekken leningen op basis van uw bedrijfsprestaties. Zo kunt u als Nederlander met een negatieve BKR registratie toch geld lenen. In ons overzicht van zakelijke kredietverstrekkers ziet u exact wat de voorwaarden zijn en of u in aanmerking kunt komen voor een zakelijk krediet.

Direct naar het overzicht van zakelijke kredietverstrekkers

Zakelijke kredietverstrekkers zonder BKR toetsing


Lenen in Belgie als Nederlander

Familielid of bekende in België voor u laten lenen

Een laatste alternatief is om een ingezetene van België (een familielid, vriend of bekende) voor u de lening af te laten sluiten in België. Deze persoon kan dan middels een onderhandse lening met u er voor zorgen dat u toch over het geld kunt beschikken. Maak hierover wel goede afspraken met elkaar.

Leningen die u in België afsluit, worden altijd geregistreerd bij het CKP

Ter info: Belgische banken hebben geen toegang tot het Nederlandse BKR, dus kunnen zij deze gegevens niet opvragen, maar ook niets registreren.

Vraagt u bij een Belgische bank een lening aan, dan willen ze informatie over uw gezinssituatie, uw inkomen en uw vaste lasten. Ook wordt er gevraagd naar uw Rijksregisternummer en het woonadres moet in België zijn. Als u een lening afsluit in België dan wordt u geregistreerd bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP). Dit is de Belgische variant van het Nederlandse BKR (Bureau Kredietregistratie)

Wanneer u een negatieve BKR registratie hebt in Nederland en daarom geld wilt lenen in België moet u zich realiseren dat er niet voor niets een BKR registratie bestaat in Nederland. Men wil op die manier namelijk voorkomen dat u te veel, of een te hoge schuldenlast opbouwt en daardoor in de problemen raakt. Het is dus eigenlijk voor uw eigen bescherming.


Samenvatting

Geld lenen in België als Nederlander is dus niet mogelijk als u geen Belgisch adres en een Belgische bankrekening hebt.

Er zijn echter wel enkele alternatieven waardoor u toch zonder BKR toetsing kunt lenen in Nederland. Zowel privé met een minilening of zakelijk lenen zonder bank en zonder BKR toetsing.

Ook het aanvragen van een gewone persoonlijke lening met een negatieve BKR registratie kunt u proberen bij Leenattent.

U bent hier: Home > Geldverstrekkers België > Lenen in België als Nederlander