Lenen in België als Nederlander : De mogelijkheden en het alternatief
Lenen in Belgie als Nederlander

Lenen in België

​Lenen in België als Nederlander is in bepaalde gevallen mogelijk. Ontdek hier direct of u een lening in België kunt aanvragen.

Lenen in België als Nederlander

Geld lenen in Belgie

Als u een negatieve codering bij het BKR hebt is lenen in België als Nederlander een mogelijke oplossing.  Een ander bijkomend voordeel is dat er op de Belgische financiële markt een bijzonder grote concurrentie geldt waardoor u vaak een goedkoper krediet af kunt sluiten dan in Nederland.

Voorwaarden om geld te lenen in België

Hou er wel rekening mee dat u net zoals in Nederland bij een lening in België enkele documenten zult moeten kunnen voorleggen die aantonen dat u de mogelijkheid heeft om de afgesloten lening ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen. Banken zullen u in de meeste gevallen ook vragen waarom u er voor kiest om in België te lenen en niet in eigen land. U kunt in dat geval als reden aanhalen dat u niet wenst dat de BKR zich gaat bemoeien met uw financiële situatie of dat het op vlak van rente interessanter is om in België te lenen. Ook is het meestal zo dat u een (woon)adres in België moet hebben om in aanmerking te komen voor een lening.

Voordelen:

1 – Betere voorwaarden

De voorwaarden om geld te lenen in België zijn vaak net iets beter dan in Nederland. Zo kan de rente lager zijn en de voorwaarden bij het afbetalen van de lening kunnen beter uitvallen. Lees altijd de kleine lettertjes als u een offerte voor een lening heeft ontvangen.

2 – Géén registratie bij het BKR

Als u in België geld wilt lenen als Nederlander dan wordt u niet bij het Nederlandse Bureau Krediet Registratie BKR geregistreerd. Dat geeft een stukje extra privacy, want in Nederland staat u dan niet bekend als iemand met een openstaande schuld.

3 – Registratie controle bij BKR ontlopen

Als u juist wél een BKR registratie heeft in Nederland dan ontloopt u de controle van deze registratie als u een lening afsluit in België als Nederlander. Zo voorkomt u dat uw lening wordt geweigerd omdat u wellicht al teveel leningen heeft lopen. Het is natuurlijk aan u zelf om te beseffen dat u nog meer schulden opbouwt als u én in Nederland én in België een lening aangaat.

Nadelen:

1 – U moet vrijwel altijd een verblijfplaats of woonadres opgeven in België. U kunt niet zondermeer een lening afsluiten met een Nederlands woonadres.

2 – U dient een bankrekening te hebben bij een Belgische bank alwaar u het geleende bedrag op kunt ontvangen. Veelal worden buitenlandse rekeningen, in dit geval uw Nederlandse bankrekening, niet geaccepteert als tegenrekening. Dus ook de afbetaling van uw lening in België zal plaats moeten vinden vanaf de Belgische bankrekening.

Alternatief voor als u geen Belgisch woonadres heeft

Als u geen Belgisch woonadres heeft en u dus géén lening kunt afsluiten in België als Nederlander dan kunt u overwegen om een minilening af te sluiten, waarbij er géén BKR controle plaatsvindt. Een minilening is echter tot 1500 euro, dat is wellicht niet genoeg voor uw leendoel, maar het is in ieder geval iets waar u mee aan de slag kunt. Een minilening lijkt duur vanwege de hoge rente maar is, door de korte looptijd, helemaal niet zo kostbaar als u wellciht denkt.

Het lenen van 1000 euro voor een periode van 45 dagen kost u slechts 15 euro.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Een ander alternatief is om een ingezetene van België (een familielid, vriend of bekende) voor u de lening af te laten sluiten in België. Deze persoon kan dan middels een onderhandse lening met u er voor zorgen dat u toch over het geld kunt beschikken. Maak hierover wel goede afspraken met elkaar.

 

Geld lenen in Belgie bij Santander

 

Geld lenen in België is zeker mogelijk voor inwoners van België. Bij online-lening.net heeft u de keuze uit onderstaande kredietverstrekkers welke allemaal zijn gecontroleerd en onder toezicht staan van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. U kunt dus met een gerust hart en vertrouwen een lening afsluiten bij deze geldverstrekkers in Belgie.

Geld lenen in België

Geld lenen in Belgie kunt u het beste doen bij één van onderstaande kredietverstrekkers:


Geld lenen in België bij Santander BelgieSantander Consumer Finance

-In België lenen
-Persoonlijke lening
-Leen tot 50.000 euro
-Looptijd tot 10 jaar
-Excellente klantenservice

 

Santander BelgieDirect online een lening aanvragen bij Santander Belgie

 

 


Geld lenen in België bij CreditCourtCreditCourt

-Autoleningen
-Bedrijf
-Zelfstandigen
-Leen tot 90.000 euro
-Looptijd tot 5 jaar

 

CreditcourtDirect naar Creditcourt

 

 


Geld lenen in België voor Nederlanders is vaak niet makkelijk , maar ook niet geheel onmogelijk. U kunt altijd een offerte aanvragen bij bovenstaande kredietverstrekkers en in overleg met hen kunt u dan wellicht toch een lening afsluiten, afhankelijk van de situatie en uw eventuele connecties met België . U bent bv woonachtig in België maar werkt in Nederland of u heeft een adres in België waar de leningaanvrager (tijdelijk) woont of verblijft.

Geld lenen in België als Nederlander. Waarom wilt u dat eigenlijk ?

Een goede reden zou kunnen zijn dat er een lagere rente wordt gevraagd of dat er betere voorwaarden bij een Belgische lening zouden kunnen gelden. Maar de grootste reden om geld te lenen in België als Nederlander is om de BKR kredietcheck te omzeilen.

Leningen die je in Nederland afsluit, worden altijd geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) in Tiel.

Voordat een bank of andere geldverstrekker een lening verstrekt in Nederland, vragen ze eerst je gegevens op bij het BKR. Ze willen controleren of er niet nog meer leningen op je naam staan waardoor je inkomen nu al onder druk staat. Tevens doen ze dit om na te gaan in hoeverre er betalingsproblemen zijn of zijn geweest in de afgelopen vijf jaar.
Belgische banken hebben geen toegang tot het Nederlandse BKR, dus kunnen zij deze gegevens niet opvragen, maar ook niets registreren. Dit vormt dus een risico voor de Belgische kredietverstrekker en derhalve zullen ze een lening aan een Nederlander die in Belgie wilt lenen vrijwel altijd afwijzen.

Lenen in België

Vraag je bij een Belgische bank een lening aan, dan willen ze informatie over je gezinssituatie, je inkomen en je vaste lasten. Ook wordt er gevraagd naar je Rijksregisternummer en het woonadres moet in België zijn. Als u als Belg een lening afsluit in Belgie dan wordt u geregistreerd bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP).

Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt in Nederland en daarom geld wilt lenen in België moet je je realiseren dat er niet voor niets een BKR registratie bestaat in Nederland. Men wil op die manier namelijk voorkomen dat je te veel, of een te hoge schuldenlast opbouwt en daardoor in de problemen raakt. Het is dus eigenlijk voor uw eigen bescherming.

Als Nederlander geld lenen in Nederland zonder BKR toetsing

Lukt het niet om een lening als Nederlander in Belgie af te sluiten dan kunt u dus wel een minilening afsluiten in Nederland zonder dat er een BKR controle plaatsvindt.

Geld lenen zonder BKR toetsing