Lenen in België als Nederlander

Lenen in België als Nederlander brengt verschillende voordelen met zich mee

Als u niet wil dat u een negatieve codering bij het BKR krijgt is lenen in België als Nederlander een mooie en vrij eenvoudige oplossing.  Een ander bijkomend voordeel is dat er op de Belgische financiële markt een bijzonder grote concurrentie geldt waardoor u vaak een goedkoper krediet af kunt sluiten dan in Nederland.

Lenen in Belgie als Nederlander

Voorwaarden om geld te lenen in België

Hou er wel rekening mee dat u net zoals in Nederland bij een lening in België enkele documenten zult moeten kunnen voorleggen die aantonen dat u de mogelijkheid heeft om de afgesloten lening ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen. Banken zullen u in de meeste gevallen ook vragen waarom u er voor kiest om in België te lenen en niet in eigen land. U kunt in dat geval als reden aanhalen dat u niet wenst dat de BKR zich gaat bemoeien met uw financiële situatie of dat het op vlak van rente interessanter is om in België te lenen. Ook is het meestal zo dat u een (woon)adres in België moet hebben om in aanmerking te komen voor een lening.

Voordelen:

1 – Betere voorwaarden

De voorwaarden om geld te lenen in België zijn vaak net iets beter dan in Nederland. Zo kan de rente lager zijn en de voorwaarden bij het afbetalen van de lening kunnen beter uitvallen. Lees altijd de kleine lettertjes als u een offerte voor een lening heeft ontvangen.

2 – Géén registratie bij het BKR

Als u in België geld wilt lenen als Nederlander dan wordt u niet bij het Nederlandse Bureau Krediet Registratie BKR geregistreerd. Dat geeft een stukje extra privacy, want in Nederland staat u dan niet bekend als iemand met een openstaande schuld.

3 – Registratie controle bij BKR ontlopen

Als u juist wél een BKR registratie heeft in Nederland dan ontloopt u de controle van deze registratie als u een lening afsluit in België als Nederlander. Zo voorkomt u dat uw lening wordt geweigerd omdat u wellicht al teveel leningen heeft lopen. Het is natuurlijk aan u zelf om te beseffen dat u nog meer schulden opbouwt als u én in Nederland én in België een lening aangaat.

Nadelen:

1 – U moet vrijwel altijd een verblijfplaats of woonadres opgeven in België. U kunt niet zondermeer een lening afsluiten met een Nederlands woonadres.

2 – U dient een bankrekening te hebben bij een Belgische bank alwaar u het geleende bedrag op kunt ontvangen. Veelal worden buitenlandse rekeningen, in dit geval uw Nederlandse bankrekening, niet geaccepteert als tegenrekening. Dus ook de afbetaling van uw lening in België zal plaats moeten vinden vanaf de Belgische bankrekening.

Alternatieven voor als u geen Belgisch woonadres heeft

Als u geen Belgisch woonadres heeft en u dus géén lening kunt afsluiten in België als Nederlander dan kunt u overwegen om een minilening af te sluiten, waarbij er géén BKR controle plaatsvindt. Een minilening is echter tot 1500 euro, dat is wellicht niet genoeg voor uw leendoel, maar het is in ieder geval iets waar u mee aan de slag kunt.

Een ander alternatief is om een ingezetene van België (een familielid, vriend of bekende) voor u de lening af te laten sluiten in België. Deze persoon kan dan middels een onderhandse lening met u er voor zorgen dat u toch over het geld kunt beschikken. Maak hierover wel goede afspraken met elkaar.

Ons advies:

Als u toch aan alle voorwaarden voldoet om te lenen in België als Nederlander dan adviseren wij om dit te doen bij Santander Consumer Finance in België:

Direct een lening aanvragen in Belgie bij Santander

Santander krediet